42.00 ГРН
Опис
Опис гірчиці
Гірчиця є універсальною хрещатою рослиною, яка належить до родини Brassica так само, броколі та капусти. Насіння гірчиці білого уроженця помірного клімату Європи та було серед перших сільськогосподарських культур у регіоні.
Кілька тисяч років тому гірчицю досить широко культивували в Північній Африці, Азії та Європі. Її не вважали багатопрофільним урожаєм у Північній Америці на протягування десятиліть. Але згодом і донині білу гірчицю вирощують у 20 країнах у всьому світі — у країнах ЄС, Непалі, Канаді, Україні та Індії.
Гірчиця біла або іноді називають жовтою, має м'якший смак, зазвичай використовується в підготовці знаменитої американської пасти — жовтої гірчиці.
Інші назви: гірчиця жовта.
Також у нас ви можете купити Чорну гірчицю
Харчова цінність і калорійність білої гірчиці
Біла гірчиця має цілу гаму корисних компонентів через різні їстівні частини рослини. Насіння білої гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких кальцій, магній, фосфор і калій.
Поряд із цим, це добрим джерелом харчових фолата, вітаміну А, C і K, а також фолієвої кислоти.
Корисні властивості білої гірчиці
Унікальні та корисні властивості білої гірчиці здатні зменшити біль від м'язових хвороб, допомогти під час лікування псоріазу, лишайних захворювань, контактного дерматиту та респіраторних захворювань.
З попередніх часів різні частини гірчиці, було доведено, корисні в лікуванні раку, діабету та детоксикації організму. Гірчиця біла надає терапевтичний вплив на нерви та допомагає підтримувати серцево-судинну систему в чудовому стані.
Також насіння білої гірчиці сприяє оздоровленню шкіри та волосся, знижує рівень холестерину та чудовий компонент для жінок у період менопаузи.
Гірчиця біла в кулінарії
Біла гірчиця глобально використовується як ароматизатор і кулінарний консервант. Сушені насіння жовтої гірчиці дають гарний смак під час додавання як приправи в салати, майонез і соуси.
Гірчиця використовується для виготовлення приправ, як-от масса та інші. Цілісне насіння надає гарного аромату соленням і закруткам. Вони слугують, як рослинна олія, для смаження або приготування.
Сухе насіння білої гірчиці рекомендовано зберігати в прохолодному, темному місці в герметичному контейнері впродовж року.
Рецепти з жовтою гірчицею
Запечена медово-гірчична курка
Інгредієнти:
2 кг курячих грудки
50 г жовтої гірчиці
3 ст.л. меду
3 ч. л. оливкової олії
сіль і свіжомелений чорний перець
1 луковица
2 зубчики часнику
5 г сушеного розмарина
Приготування:
Розігріти духовку до 300 градусів.
У миску віночком змішати жовту гірчицю, мед та оливкову олію.
На оливковій олії обсмажити нарізаний цибуля та часник. Викласти на деко.
Кожну курячу грудку обмокати в приготованій суміші з олії, меду та гірчиці, додати сіль і перець до смаку. Викласти поверх лука та часнику.
Залишу суміш вилити зверху на грудки та посипати розмарином.
Запікати приблизно 20 хвилин, подавати з вареним рисом або овочами, приготованих на грилі.
Брюссельська капуста в гірчичному соусі
Інгредієнти:
10-12 шт. брюсельської капусти
30 г вершкового масла
1 ч. л. білої гірчиці
1ч.л. чорної гірчиці
2 ст.л. меду
Приготування:
За допомогою ножа зробити надріз стебла кожної брюсельської капусти.
Проварити приблизно 10 хвилин, після чого промити холодною водою.
Змішати гірчицю та мед, додати капусту, викласти в сотейник.
Тушкувати на вершковій олії приблизно 3-5 хвилин, постійно помішуючи.