59.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Id позиции Allbiz:
18893336
Единица измерения:
Штук
Код товару:
1520828166
Опис
Що таке імбир?Імбир — тростинна рослина заввишки 2 метри. Місця походження — Південно-Східна Азія, Західна Індія, Китай. У Європі імбир знають уже 2000 років.Найдавніші письмові згадки про імбуру трапляються в давньокитайських трактатах, а також у давньоіндійських текстах ведичної епохи. Давньоіндійський лікар відомий лікар Чарака (I-II століття до нашої ери), сказав про імбиру: "Усе, що є в імбирі — добре!". Однак, нагадуємо, щоб Ви не забули — їстівний тільки корінь імбиру, мова йде про корисні активні речовини в імбирі.Назва імбиру з'явилося від санскритського "shrngavera" (що перекладається як "рогатий", "корінець, подібний до оленячих рогах"). Далі воно трансформувалося в давньогрецькі "zingiber". І вже після цього з'явилося в англійському "ginger" і російське "імбир"Імбир дуже високо цінувався в Давньому Римі, куди його транспортували зі Сходу. Після падіння Римської Імперії в Європі про нього забули. І тільки 1585 року його привезла експедиція Марко Поло з Ямайки. Після чого вже імбир здобув широке поширення в Англії. Дуже популярним у середні століття було піч імбирні пряники. Прекрасні дами дарували їхнім лицарям перед турнірами, це було одне з улюблених ласощів дітей. Ця традиція досі залишилася в Європі — такими пряниками пригощають на Різдво.Прянощі мали дуже високе значення за часів середньовіччя як товар, який сприяє розвитку торгівлі. У XVI столітті імбир став першою азійською спецією, що потрапила до Америки.Імбир. Опис рослиниІмбир лікарський — багаторічна трав'яниста рослина сімейства імбирних, що містить у собі понад 47 видів і 1000 пологів. Має сильну розгалужену, м'ясисту, ароматну кореневище, яка витікає горизонтально та відроджує кілька надземних стебел. Листя густе, довге, чергове, ланцетоподібний. У висоту рослина може досягати 2 м.Квітає залежно від сорту рослини жовтогарячо-жовтими, жовтими, коричневими кропчастими або фіолетовими квітками, які зібрані в колосидні суцвіття.Вирощування імбируУ природних умовах імбир не трапляється, він виключно культивована рослина. Імбир часто вирощують удома в ящиках і горщиках.Рослина культивує в тропіках на півдні Азії та Америки, а також у західній Африці. Найбільші постачальники імбиру — Бразильська, Софія-Леоне, Малайзія, Японія, Китай, Індія і Бразилія.Імбир класифікують за способом оброблення. Є два різновиди цієї пряності: «барбадоський» і «бенгальський» імбир. Перший тип — це чорний, не піднісся очищенню, імбир, він має стійкіший і сильніший запах і різкіший смак. Другий вигляд — білий, очищений імбир. Обидва типи імбиру мають сірувато-білий колір, якщо його розломити. У Китаї виробляють ще один вид імбиру — зацукрований. Найчастіше імбир продаються в меленому вигляді, це сіро-жовтий борошнистий порошок.Злий корінь імбиру звільняє від шкірки, для позбавлення гіркоти вимочують у холодній воді кілька разів, а потім варлять у цукровому сиропі.Хімічний склад імбируНа 100 грамів імбиру в ньому міститься: 9 грамів білка, 6 г жиру, 59 г вуглеводів, 12 г харчові волокна.Склад імбиру багатий на вітаміни та мінерали. Найбільше він насичений вітамінами групи B, C, PP. Дуже високий вміст вітаміну E. З мінералів — кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, цинк та ін.За своїм складом імбир належить до класу афродизіаків, звідси його позитивні властивості, які впливають на підняття лібідо.Аромат імбиру зумовлений ефірними оліями, що містяться в ньому, а смак — цингеролом. Також у пряності містяться ліпіди, таніни, амінокислоти, цукор, крохмаль, смоляна кислота та живиця.Корисні властивості імбируГострі смакові якості імбиру сприяють травному процесу та виробленню шлункового соку. Особливо добре імбир допомагає, якщо немає апетиту та метеоризму, це підтверджується останніми медичними дослідженнями.Корінь імбиру має потужну імуностимулювальну дію, підвищує опірність організму, зокрема під час епідемій і в разі частих стресів.