42.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Id позиции Allbiz:
18893335
Единица измерения:
Штук
Код товару:
1520828165
Опис
Насіння гірчиці є однією з найпопулярніших спецій, використовуваних сьогодні у світі. Гірчиця чорна має характерний запах, що схожий на хрон, і гострий, терпкий смак, використовується для приготування різних видів сумішей і прянощів, а також під час консервування м'яса, риби й овочів.Опис чорної гірчиціГірчиця чорна — це однорічна трав'яниста рослина, яка належить до роду Капуна, сімейства Капурожні. Насіння — дрібні, круглої форми, червонувато-коричневого кольору.Чорна гірчиця добре росте в помірному кліматі. Країна, яка виробляє найбільшу кількість насіння гірчиці зараз — це Угорщина, Великобританія, Індія, Канада та США.Інші назви: французька, справжня, коричнева, сарапська.Є приблизно сорок видів різних рослин гірчиці, але саме чорна гірчиця визнана найкращим сортом.Основні три різновиди гірчиці, які є найпопулярнішими: чорна гірчиця (Brassica black), біла гірчиця (Brassica alba) і коричнева гірчиця (Brassica juncea). Чорне насіння гірчиці має найгостріший смак, тоді як біле насіння гірчиці, які насправді жовті, є найм'якшими та використовуються для приготування американської жовтої гірчиці. Коричнева гірчиця, яка насправді темно-жовтого кольору, має різкий їдкий смак і використовується для приготування дижонської гірчиці.Чорна гірчиця в історіїНасіння гірчиці можна віднести до різних частин: Європа й Азія пов'язане з білим сортом гірчиці, східні частини Середземномор'я — з коричневою гірчицею, передгір'я Гімалаїв і Близький Схід вважається батьківщиною чорної гірчиці.Насіння гірчиці зазначене в стародавніх писаннях на санскриті, починаючи приблизно 5000 років тому. Вони також описані в Новому Союзі, у якомуспектолик Небесний із гірчичним зерном. У той час як насіння гірчиці використовувалися для своїх кулінарних властивостей у Давній Греції, стародавня цивілізація винайшла пасту з мелених зерен. Лікарі обох цивілізацій, зокрема батько медицини Гіппократ, використовувати насіння гірчиці потяг пацієнтів.Корисні властивості чорної гірчиціВиняткова користь чорної або французької гірчиці для організму людини полягає в вмісту таких природних сполук, як-от олеїнова, ліноленова, ерукова, пальмітинова й олеїнова амінокислоти.Насіння чорної гірчиці є чудовим джерелом селену, марганцю, фосфору магнію, міді, вітаміну В1 та Омега-3 жирних кислот. Насіння чорної гірчиці допоможе зменшити важкість астми, знизити високий кров'яний тиск, відновити нормальний сон у жінок, які мають труднощі із симптомами менопаузи, сприяють зменшенню частоти нападів мігрені, а також використовують для запобігання серцевому нападу в пацієнтів, які страждають від атеросклерозу або діабетичної хвороби серця.Лікувальні рецепти з чорною гірчицеюУ разі бронхіальної астми: приймати 2-3 рази на день натщесерце, 1 ч. мелене насіння чорної гірчиці змішати з 1 ч. л. натурального цукру. Рекомендуємо також спробувати чай, заварений з 1⁄4 ч. меленого насіння й такої ж кількості перцю піплі або чорного перцю, з 1-2 ч. л. меду.При кашле: змішати по 1⁄2 ч. л. меленого насіння чорної гірчиці, мелений імбир з 1 ч. л. меду та повільно жувати, приймати по 2-3 рази на день.У разі поганого травлення: 5 насіння чорної гірчиці розточувати та змішати з 1 ч. л. меду. Приймати перед їдою за 15 хвилин, запиваючи теплою водою.Чорна (французька) гірчиця в кулінаріїНасіння чорної гірчиці може бути використане як приправа в різних страв. Гірчицю можна використовувати як у сирому вигляді, так і можна злегка обсмажити на сковороді. Насіння додавати Вашим стравам горіхового присмаку та незначної гостроти.Страви з додаванням французької гірчиці додадуть дуже ефектного вигляду та легкої пікантності.У домашній кулінарії насіння чорної гірчиці додають для ароматизації м'ясних супів, фаршів, страв із капусти, а також для деяких сортів сиру.Насіння французької гірчиці входить до складу різних приправ і олії, наприклад, рекомендує приготувати приправу для курки, до складу якої входить тархун, куркума, часник, перець чорний, паприка мелена та чорна гірчиця.Насіння чорної або французької гірчиці треба зберігати в щільно закритій тарі в прохолодному, темному та сухому місці.