47.00 ГРН
Опис
Чабер. ОписМісце походження чабера садового — схід Середземномор'я та Причерномор'я. Ця однорічна рослина заввишки 20-60 см. В Європі чебер садовий з'явився у X столітті, до цього був широко відомий у Греції та Римській імперії.Фото: Як росте чеберЧабер має прямий виріб, листя з цілими краями, вони списоподібної форми. Квіти — від білих до блідо-фіолетових. Плодами є горішки. Період цвітіння — з липня до жовтня.Вирощування чабераЧабер садовий розмножується насінням. Його вирощують в городах, на балконах. Як приправа використовується трава, яку зрізають близько до землі, зв'язують у пучки та просушують у сухому, затіняному місці, витримуючи температуру не більш ніж 35 °C. Збирається чабер до моменту цвітіння, використовується вся його частина, що знаходиться над землею.Є ще й зимовий чабер, а інакше багаторічний, гірський або альпійський, у дикому вигляді, що росте в Альпах, і вирощується в Закав'ї.Хімічний склад чабераЧабер містить 2% ефірної олії, до складу якого входять карвакрол, цимол, цинеол, пінен, боронеол, а також інші терпени, смоли, слизи та дубильні речовини.Застосування чабераДобре допомагає у разі розладів шлунка, здуття живота, проти кишкових паразитів, у разі спазмів.Використовується для прийняття загальнозміцнювальних ванн.У фармацевтиці рослина застосовують для виробництва лікарського чаю, настоянок і ефірної олії.Листя чебера не подрібнюють, а використовують загалом.Смак чаберу може домінувати над іншими приправами та продуктами.Під час приготування квасолі або бобів чабер використовують свіжим.Сушений чабер — класична приправа до бобів, грибів, вареної риби, рибних супів, начинок, сирів, маринадів для овочів тощо. Багатьом подобається солоне печиво із сушеною спецією.У Франції зимовий чебер разом із петрушкою та луковим соком є приправою до «бургундських омлетів».Купить чабер в Киеве, Украине. Тільки якісний продукт із високою щільністю. Свіжий урожай, виробництво — Єгипетське.