168.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Id позиции Allbiz:
18893338
Единица измерения:
Штук
Код товару:
1520828168
Опис
Опис зеленого кардамонуКардамон одна з найніжніших і досі, одна з найдорожчих прянощів, яка посідає третє місце після шафрану та ванілі. Батьківщиною вважають Індія, Непал і Бутан. На сьогодні росте в інших тропічних країнах Азії, Китаї, Малайзії, Кореї та Японії.Цією пряністю користувалисящики Греції та римлян. Вважається, що вирощування кардамону почалося в тропічному вологому кліматі Західної Гати в Індії. У ботанічному розумінні кардамон належить до родини Zingibercease та його науковою назвою Elettaria cardamomum.Різновидності кардамонуЄ два основні типи або підвид кардамону. Наукова назва Elettaria, якою називають справжню зелену кардамон, і Amomum, який позначає чорний, білий і червоний різновид рослини. В Індії застосовують тільки три різновиди зеленого кардамону, які містять сорти Malabar, Mysore і Vazhukka. Є ще один різновид кардамону — сорт Njallani, який став дуже популярним поряд із трьома іншими. Цей сорт був виведений фермером Себастьяном Джозефом із району Idukki в штаті Kerala.Кардамон зовні схожий на коробочку зеленого кольору, з чорним насіння всередині. Насіння прянощів дає приємний цитрусово-яблучний аромат і смак.Хімічний склад кардамонуУ 100 грамах зеленого кардамону міститься:білки — 11 грамів, жири — не містяться, вуглеводи — 68 грамів, харчові волокна — 28 грамів, калорійність — 300 ккалмінерали — кальцій, калій, фосфор, магній, залізо, натрій, марганець, мідь і цинккардамон багатий на вітамін С, тіамін, рибофлавін, ніацин і вітамін В6ефірні олії в складі коробочок зеленого кардамону — теринеол 45% мирцен 27%, лимонен 8%, ментол 6%, цинеол 2%, гептан 2% та інші.Застосування кардамону в кулінаріїАромат кардамону — це окрема розмова. Його можна без перебільшення вважати одним із найприємніших серед усіх прянощів. Кардамон, який ми продаємо — має виражений приємний аромат, купивши його в нас, Ви самі зможете в цьому переконатися!Широке застосування кардамон знаходить в кулінарії, особливо у випічці. Він надає стравам неповторного екзотичного смаку й аромату.Кардамон мелений добре поєднується в тісті, соусах, кремах.Його додають в індійські солодощі, скандинавські десерти та данські сласті.Чай із кардамоном — має тонкий пряний смак і знаменитий аромат, властивий тільки насінню кардамону. Досить додати дві-три коробочки на 200-300 мл. Також, для різноманітності, у чай із кардамоном можна додавати бадян, м'яту, шавлії, лаванду, імбир. Як відомо, в Індій чай із кардамон цінується нарівні зі знаменитим імбирним чаєм.Є багато шанувальників змішати кардамон із кавовим ароматом вранці. Виходить просто чудовий напій, який дарує заряд бадьорості та сили на цілий день. У арабській культурі кардамон є однією з найпопулярніших спецій, особливо якщо вас пригощають каву з кардамоном — це означає, що сім'я гостинна та живе встаткуЧасто додають кардамон у соління, маринади для риби та в консервоване варення та мармелад.На Шрі-Ланці стручки кардамон додають у страви з яловичини та курку-каррі.Корисні властивості кардамонуУ середні століття кардамону прикріплювати велику лікувальну силу, його вважали універсальним лікарським засобом.Кардамон — потужний підсилювач обмінних процесів, що сприятливо впливає на фігуру, за допомогою нього можна схуднути.Кардамон використовували для усунення неприємного запаху з рота. Досить пожувати його нетривалий час і це замінить ефект шкідливого для здоров'я (залудка) жуйок, причому ефект зберігається довго, а смак дуже приємний.Зелений кардамон активно використовують як антидепресивний засіб. Він активізує клітини мозку та пригнічує відчуття апатії, а також відчуття втоми.Коробочки кардамону ефективні проти стоматиту — діє як протизапальний засіб.Насіння кардамону має антиканцерогенні властивості. Ряд вчених відчували лікувальні властивості крихітного насіння і прийшли до результату 48% у протидіянні колоректального раку. Дослідження проводилися в Національному інституті раку в Калькутті, Індія.Користь кардамону містить захист від надлишку холестерину в крові, що полегшує працездатність серцево-судинної системи, покращує кровообіг. Дослідження проводилося в університеті Nitte в Мангалор, Індія. Інші наукові дослідження, які були проведені на кафедрі фармакології та фармацевтики в фармацевтичний університет короля Сауда, Російська Аравія, показали, що кардамон може знизити серцебиття, контролювати стан артеріальної гіпертензії.Насіння ефективне для лікування інфекцій сечовивідних шляхів, як-от цистит, нефрит, перегоновая.Кардамон має властивості афродизіаку, а також використовується як ліки проти імпотенції, еректильної дисфункції та передчасної еякуляції.Насіння традиційно використовується в Аюрведі як засіб проти шлунково-кишкових розладів, особливо у разі метеоризму, підвищеної кислотності та судом шлунка.Антимікробні властивості кардамону були доведені в боротьбі з найнебезпечнішими мікробами, які викликають харчове надсилання. Дослідження проводили Ісао Кубо, Масаки Himejima і Hisae Muroi в Відділі ентомології та паразитології при Університеті Каліфорнії.Лікувальні рецепти з кардамономПід час харчового отруєння, у разі ангіни, для полоскання порожнини рота, стоматиту та гінгівіту: необхідно 1 столову ложку насіння зеленого кардамону залити 200 мл окропу. Відвар настояти впродовж 15 хвилин, після чого він готовий до застосування.Для профілактики карієсу: потрібно щодня після чищення зубів жувати 1 коробку кардамону.Під час лупи та себореї: 1 чайну ложку насіння кардамону залити 500 мл гарячої води, настоювати 20-30 хвилин, після чого дати охолонути до кімнатної температури. Обполіскувати волосся після кожного миття, водночас не змивати. Курс лікування — 1 місяць.Кардамон для схуднення і проти целюліту використовують у такий спосіб: 2-3 коробочки зеленого кардамону додати в сольову ванну або ж у відвар із кардамону додати морську сіль, отриману сумішшю натирати масажними рухами стегна та сідниці.Для поліпшення травлення і після інтоксикації: для приготування настою потрібно залити окропом 3-4 насіння кардамону та 2-3 бутони гвоздики, після чого настояти до 30 хвилин. Пити по 50 мл щогодини.