Які салати варто приготувати на зиму?
Консервування салатів на зиму - це чудовий спосіб зберегти смак і корисні властивості свіжих овочів та зелені навіть під час холодних місяців. Салати не тільки додають смаку до зимового меню, а й забезпечують організм важливими вітамінами та мінералами. В даній статті розглянемо підбірку цікавих консервованих салатів на зиму.

Консервований салат “Олів’є”
Цей салат є класичною стравою у багатьох країнах і дуже популярний на святковому столі. Всі звикли до традиційного рецепту приготування, а ми розповімо про консервований, який значно скоротить час приготування.
Інгредієнти:
- 4 варені картоплини;
- 3 варені морквини;
- 200 г консервованого зеленого горошку;
- 200 г консервованої кукурудзи;
- 200 г консервованого ананаса (опціонально);
- 300 г вареної курки;
- 4 варені яйця;
- 1 цибуля;
- 200 г майонезу;
- Сіль та перець за смаком.
Приготування:
- Всі інгредієнти порізати на невеликі кубики або соломкою.
- Змішати всі інгредієнти у великій мисці.
- Додати майонез, сіль і перець. Перемішати до однорідності.
- Розкласти салат у підготовлені банки і закрити кришками.
- Стерилізувати банки в киплячій воді протягомі 15-20 хвилин.
- Вийняти банки з води, дати їм охолонути і зберігати в прохолодному місці.
Салат “Морська хвиля”
Має неймовірно свіжий смак та апетитний вигляд завдяки використанню різноманітних морепродуктів. Він буде чудовою прикрасою на будь-якому святі чи заході, а його насичений смак припаде до душі всім любителям морепродуктів.
Інгредієнти:
- 500 г моркви;
- 500 г капусти;
- 1 солодкий перець;
- 1 цибуля;
- 1 банка консервованої тунця у власному соку;
- 3 ст. ложки оцту;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- Сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Моркву, капусту, перець і цибулю нарізати соломкою.
- Тунець подрібнити.
- Змішати моркву, капусту, перець, цибулю і тунець.
- Додати оцет, олію, сіль і перець. Перемішати.
- Розкласти салат у підготовлені банки і закрити кришками.
- Стерилізувати банки в киплячій воді на протязі 15 хвилин.
- Вийняти банки з води, дати їм охолонути і зберігати в прохолодному місці.
Консервований “Грецький салат”
Приготування консервованого грецького салату - це смачний спосіб зберігання і насолоди протягом тривалого часу.
Інгредієнти:
- 2-3 свіжих огірки;
- 200 г помідорів чері;
- 1 цибуля червона;
- 100 г чорних оливок;
- 200 г сиру фета;
- 3 ст. ложки оливкової олії;
- 2 ст. ложки бальзамічного оцту;
- Сіль, перець, сушений орегано за смаком.
Приготування:
- Огірки нарізати кільцями, помідори - півкругами, цибулю - тонкими кільцями.
- Сир фета розкласти на невеликі кубики.
- Змішати огірки, помідори, цибулю, маслини і сир.
- Додати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль, перець і орегано. Перемішати.
- Розкласти салат у підготовлені банки і закрити кришками.
- Стерилізувати банки в киплячій воді на протязі 10 хвилин.
- Вийняти банки з води, дати їм охолонути і зберігати в прохолодному місці.
Перед виготовленням консервованих салатів на зиму обов'язково дотримуйтесь правила стерилізації банок і кришок, щоб забезпечити тривалий термін зберігання.