Які салати варто приготувати на зиму?

Консервування салатів на зиму - це чудовий спосіб зберегти смак і корисні властивості свіжих овочів та зелені навіть під час холодних місяців. Салати не тільки додають смаку до зимового меню, а й забезпечують організм важливими вітамінами та мінералами. В даній статті розглянемо підбірку цікавих консервованих салатів на зиму.

Консервований салат “Олів’є”

Цей салат є класичною стравою у багатьох країнах і дуже популярний на святковому столі. Всі звикли до традиційного рецепту приготування, а ми розповімо про консервований, який значно скоротить час приготування.

Інгредієнти:

  • 4 варені картоплини;
  • 3 варені морквини;
  • 200 г консервованого зеленого горошку;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 200 г консервованого ананаса (опціонально);
  • 300 г вареної курки;
  • 4 варені яйця;
  • 1 цибуля;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти порізати на невеликі кубики або соломкою.
  2. Змішати всі інгредієнти у великій мисці.
  3. Додати майонез, сіль і перець. Перемішати до однорідності.
  4. Розкласти салат у підготовлені банки і закрити кришками.
  5. Стерилізувати банки в киплячій воді протягомі 15-20 хвилин.
  6. Вийняти банки з води, дати їм охолонути і зберігати в прохолодному місці.

Салат “Морська хвиля”

Має неймовірно свіжий смак та апетитний вигляд завдяки використанню різноманітних морепродуктів. Він буде чудовою прикрасою на будь-якому святі чи заході, а його насичений смак припаде до душі всім любителям морепродуктів.

Інгредієнти:

  • 500 г моркви;
  • 500 г капусти;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибуля;
  • 1 банка консервованої тунця у власному соку;
  • 3 ст. ложки оцту;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • Сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Моркву, капусту, перець і цибулю нарізати соломкою.
  2. Тунець подрібнити.
  3. Змішати моркву, капусту, перець, цибулю і тунець.
  4. Додати оцет, олію, сіль і перець. Перемішати.
  5. Розкласти салат у підготовлені банки і закрити кришками.
  6. Стерилізувати банки в киплячій воді на протязі 15 хвилин.
  7. Вийняти банки з води, дати їм охолонути і зберігати в прохолодному місці.

Консервований “Грецький салат”

Приготування консервованого грецького салату - це смачний спосіб зберігання і насолоди протягом тривалого часу.

Інгредієнти:

  • 2-3 свіжих огірки;
  • 200 г помідорів чері;
  • 1 цибуля червона;
  • 100 г чорних оливок;
  • 200 г сиру фета;
  • 3 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту;
  • Сіль, перець, сушений орегано за смаком.

Приготування:

  1. Огірки нарізати кільцями, помідори - півкругами, цибулю - тонкими кільцями.
  2. Сир фета розкласти на невеликі кубики.
  3. Змішати огірки, помідори, цибулю, маслини і сир.
  4. Додати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль, перець і орегано. Перемішати.
  5. Розкласти салат у підготовлені банки і закрити кришками.
  6. Стерилізувати банки в киплячій воді на протязі 10 хвилин.
  7. Вийняти банки з води, дати їм охолонути і зберігати в прохолодному місці.

Перед виготовленням консервованих салатів на зиму обов'язково дотримуйтесь правила стерилізації банок і кришок, щоб забезпечити тривалий термін зберігання.