5 рецептів приготування омлету

Омлет - прекрасний спосіб почати свій день зі смачного й поживного сніданку. Він готується дуже швидко і може бути варійованим за багатьма рецептами. Розглянемо п’ять різновидів даної страви, які вам точно сподобаються.


Класичний омлет з сиром та зеленню

Приготування класичного омлету з сиром та зеленню не вимагає особливих кулінарних навичок або складних інгредієнтів. Це прекрасний варіант для швидкого та смачного сніданку, обіду чи вечері.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 50 мл молока;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець за смаком;
  • 50 гр твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), нарізаного на невеликі кубики;
  • свіжа зелень (наприклад, петрушка або кроп), нарізана.

Приготування:

  1. У велику миску розбийте яйця і додайте молоко. Використовуйте вилку або вінчик для збивання яєць з молоком до однорідної консистенції.
  2. Додайте сіль і чорний перець. Перемішайте, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно.
  3. Нагрійте сковорідку на середньому вогні і додайте трохи олії або вершкового масла.
  4. Розлийте отриману суміш з яєць і молока по підігрітій сковорідці.
  5. Після того, як яйця частково затверділи, розподіліть нарізаний сир по поверхні омлету.
  6. Посипте свіжою зеленню по верхньому шару.

Зменшіть вогонь і накрийте кришкою для пухкішості.


Шпинатний омлет з грибами

Ще один простий, але дуже смачний рецепт приготування омлету.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 100 г шпинату (промитого і віджатого);
  • 100 г грибів (нарізаних);
  • 1 невелика цибулина (нарізана);
  • 2 столові ложки молока;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • Сіль за смаком;
  • Перець за смаком;
  • Сир (пармезан або чеддер) для прикраси.

Приготування:

  1. У сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
  2. Додайте цибулю та гриби, готуйте протягом 5-7 хвилин, доки гриби не стануть м'якими та золотистими. За смаком можете додати сіль та перець.
  3. Додайте шпинат і готуйте ще 2-3 хвилини.
  4. Розбийте яйця у миску, додайте молоко, сіль та перець за смаком, збивайте до однорідної суміші.
  5. Зменшіть вогонь до помірного, додайте яєчну суміш на сковороду з грибами та шпинатом. Рівномірно розподіліть суміш по сковороді.
  6. Готуйте омлет протягом 4-5 хвилин, доки верхня частина стане готовою та вкриється бульбашками.
  7. Потім аккуратно переверніть омлет, аби допекти його з іншого боку, та готуйте ще 2-3 хвилини.
  8. При подачі прикрасити омлет тертим сиром.

Омлет з куркою та томатами

Омлет з куркою та томатами - це смачна і ситна страва, яка може бути приготована з кількома простими інгредієнтами.

Інгредієнти:

  • 2-3 яйця;
  • 1/4 курячого філе, нарізаного на кубики;
  • 1 маленький томат, нарізаний на кубики;
  • 1/4 цибулини нарізаної на дрібні кубики;
  • 1/4 твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), тертого;
  • Сіль та перець за смаком;
  • 1 столова ложка олії або вершкового масла для жаріння.

Приготування:

  1. У миску розбийте яйця і ретельно перемішайте їх до однорідної консистенції. Додайте сіль та перець за смаком і знову перемішайте.
  2. Розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні в сковороді.
  3. Додайте нарізане куряче філе до сковороди і обсмажте його протягом 5-7 хвилин.
  4. Додайте нарізану цибулю до сковороди з куркою і обсмажте, поки цибуля не стане м'якою і прозорою.
  5. Додайте нарізаний томат до сковороди і тушкуйте його протягом 2-3 хвилин.
  6. Рівномірно розподіліть курку, цибулю та томати по сковороді, а потім вилийте розбиті яйця на верх.
  7. Посипте твердим сиром по всій поверхні омлету.
  8. Зменшіть вогонь до помірного та накрийте сковороду кришкою. 

Омлет з шинкою та сиром

Популярний омлет із шинки та сиру, який приглянеться вам та рідним.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 2 столові ложки молока;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 50 г шинки, нарізаної на кубики;
  • 50 г твердого сиру, нарізаного на кубики;
  • 1 столова ложка вершкового масла.

Приготування:

  1. У миску розбийте яйця, додайте молоко, сіль і перець. Гарно перемішайте.
  2. Розігрійте вершкове масло в сковороді на середньому вогні.
  3. Додайте шинку до розігрітого масла і обсмажте її протягом 2-3 хвилин.
  4. Додайте нарізаний сир до сковороди разом із шинкою і перемішайте.
  5. Розподіліть шинку та сир рівномірно по сковороді.
  6. Перелейте змішані яйця з молоком.
  7. Готуйте омлет на помірному вогні протягом 4-5 хвилин.

Омлет з овочами

Омлет з овочами - чудова і смачна страва, яка поєднує в собі білки з яєць і користь овочів. 

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 1/4 нарізаних овочів (на ваш вибір, наприклад, цибуля, перець, гриби, помідори);
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець за смаком;
  • 1 столова ложка олії (оливкова, рослинна або вершкове масло).

Приготування:

  1. У великій мисці розбийте яйця та добре взбийте їх вилкою або міксером до однорідної консистенції.
  2. Додайте нарізані овочі до яєць і перемішайте.
  3. Додайте сіль і чорний перець за смаком і ще раз перемішайте.
  4. Розігрійте сковороду на середньому вогні та влийте олію.
  5. Розлийте суміш яєць і овочів на розігріту сковороду.
  6. Приготуйте омлет протягом 2-3 хвилин або до тих пір, поки верхня частина стане твердою.
  7. Потім переверніть омлет і готуйте ще 1-2 хвилини з іншого боку.
  8. Після того, як омлет стане золотистим та добре просмаженим, вийміть його з пательні.
  9. Подається гарячим. Можна прикрасити свіжими зеленню, якщо бажаєте.