5 рецептів приготування омлету
Омлет - прекрасний спосіб почати свій день зі смачного й поживного сніданку. Він готується дуже швидко і може бути варійованим за багатьма рецептами. Розглянемо п’ять різновидів даної страви, які вам точно сподобаються.

Класичний омлет з сиром та зеленню
Приготування класичного омлету з сиром та зеленню не вимагає особливих кулінарних навичок або складних інгредієнтів. Це прекрасний варіант для швидкого та смачного сніданку, обіду чи вечері.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 50 мл молока;
- Сіль за смаком;
- Чорний перець за смаком;
- 50 гр твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), нарізаного на невеликі кубики;
- свіжа зелень (наприклад, петрушка або кроп), нарізана.
Приготування:
- У велику миску розбийте яйця і додайте молоко. Використовуйте вилку або вінчик для збивання яєць з молоком до однорідної консистенції.
- Додайте сіль і чорний перець. Перемішайте, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно.
- Нагрійте сковорідку на середньому вогні і додайте трохи олії або вершкового масла.
- Розлийте отриману суміш з яєць і молока по підігрітій сковорідці.
- Після того, як яйця частково затверділи, розподіліть нарізаний сир по поверхні омлету.
- Посипте свіжою зеленню по верхньому шару.
Зменшіть вогонь і накрийте кришкою для пухкішості.
Шпинатний омлет з грибами
Ще один простий, але дуже смачний рецепт приготування омлету.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 100 г шпинату (промитого і віджатого);
- 100 г грибів (нарізаних);
- 1 невелика цибулина (нарізана);
- 2 столові ложки молока;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- Сіль за смаком;
- Перець за смаком;
- Сир (пармезан або чеддер) для прикраси.
Приготування:
- У сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
- Додайте цибулю та гриби, готуйте протягом 5-7 хвилин, доки гриби не стануть м'якими та золотистими. За смаком можете додати сіль та перець.
- Додайте шпинат і готуйте ще 2-3 хвилини.
- Розбийте яйця у миску, додайте молоко, сіль та перець за смаком, збивайте до однорідної суміші.
- Зменшіть вогонь до помірного, додайте яєчну суміш на сковороду з грибами та шпинатом. Рівномірно розподіліть суміш по сковороді.
- Готуйте омлет протягом 4-5 хвилин, доки верхня частина стане готовою та вкриється бульбашками.
- Потім аккуратно переверніть омлет, аби допекти його з іншого боку, та готуйте ще 2-3 хвилини.
- При подачі прикрасити омлет тертим сиром.
Омлет з куркою та томатами
Омлет з куркою та томатами - це смачна і ситна страва, яка може бути приготована з кількома простими інгредієнтами.
Інгредієнти:
- 2-3 яйця;
- 1/4 курячого філе, нарізаного на кубики;
- 1 маленький томат, нарізаний на кубики;
- 1/4 цибулини нарізаної на дрібні кубики;
- 1/4 твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), тертого;
- Сіль та перець за смаком;
- 1 столова ложка олії або вершкового масла для жаріння.
Приготування:
- У миску розбийте яйця і ретельно перемішайте їх до однорідної консистенції. Додайте сіль та перець за смаком і знову перемішайте.
- Розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні в сковороді.
- Додайте нарізане куряче філе до сковороди і обсмажте його протягом 5-7 хвилин.
- Додайте нарізану цибулю до сковороди з куркою і обсмажте, поки цибуля не стане м'якою і прозорою.
- Додайте нарізаний томат до сковороди і тушкуйте його протягом 2-3 хвилин.
- Рівномірно розподіліть курку, цибулю та томати по сковороді, а потім вилийте розбиті яйця на верх.
- Посипте твердим сиром по всій поверхні омлету.
- Зменшіть вогонь до помірного та накрийте сковороду кришкою.
Омлет з шинкою та сиром
Популярний омлет із шинки та сиру, який приглянеться вам та рідним.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 2 столові ложки молока;
- Сіль і перець за смаком;
- 50 г шинки, нарізаної на кубики;
- 50 г твердого сиру, нарізаного на кубики;
- 1 столова ложка вершкового масла.
Приготування:
- У миску розбийте яйця, додайте молоко, сіль і перець. Гарно перемішайте.
- Розігрійте вершкове масло в сковороді на середньому вогні.
- Додайте шинку до розігрітого масла і обсмажте її протягом 2-3 хвилин.
- Додайте нарізаний сир до сковороди разом із шинкою і перемішайте.
- Розподіліть шинку та сир рівномірно по сковороді.
- Перелейте змішані яйця з молоком.
- Готуйте омлет на помірному вогні протягом 4-5 хвилин.
Омлет з овочами
Омлет з овочами - чудова і смачна страва, яка поєднує в собі білки з яєць і користь овочів.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1/4 нарізаних овочів (на ваш вибір, наприклад, цибуля, перець, гриби, помідори);
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець за смаком;
- 1 столова ложка олії (оливкова, рослинна або вершкове масло).
Приготування:
- У великій мисці розбийте яйця та добре взбийте їх вилкою або міксером до однорідної консистенції.
- Додайте нарізані овочі до яєць і перемішайте.
- Додайте сіль і чорний перець за смаком і ще раз перемішайте.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні та влийте олію.
- Розлийте суміш яєць і овочів на розігріту сковороду.
- Приготуйте омлет протягом 2-3 хвилин або до тих пір, поки верхня частина стане твердою.
- Потім переверніть омлет і готуйте ще 1-2 хвилини з іншого боку.
- Після того, як омлет стане золотистим та добре просмаженим, вийміть його з пательні.
- Подається гарячим. Можна прикрасити свіжими зеленню, якщо бажаєте.