Як зробити морозиво: покрокова інструкція в домашніх умовах

Мабуть немає такої людини, яка б не любила морозиво. У спекотну погоду чи під перегляд улюбленого фільму цей десерт очолює номер один в топі найсмачніших.

Але не обов’язково одразу бігти за ним до супермаркету, чи магазину. Морозиво можна приготувати й в домашніх умовах, що зробить його ще смачнішим.

Як приготувати домашній пломбір

  • Вершки (бажано жирні) - 500 г.
  • Молоко - 150 г.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванілін за власним смаком.

Приготування

Добре прогріваємо молоко, але не кип’ятимо. За допомогою вінчика збиваємо жовтки та цукор. Вливаємо в дану суміш молоко та продовжуємо збивати до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Переливаємо всю масу в каструлю, ставимо на середнє вогнище й постійно помішуючи доводимо до легенького загустіння.

Наступним кроком буде поставити каструлю в ємність з крижаною водою й остудити все до кімнатної температури. Збиваємо холодні вершки до кремоподібної консистенції та вливаємо яєчно-молочну суміш. Потім добавити ванілін й також гарно перемішати. Перекладаємо все це у відповідну форму, накриваємо кришкою та переміщуємо до холодильника на 4 години. Готово! Найсмачніший пломбір вже у вас на столі.

Морозиво з фруктами та йогуртом

Для тих, хто любить фруктове морозиво. Рецепт приготування дуже простий. Можна використовувати сезонні фрукти обираючи для себе більш солодкі або кисліші.

  • Йогурт - 500 мл
  • Полуниця - 200 г.
  • Згущене молоко - 200 мл.

Приготування

  • Крок 1

Попередньо заморозьте у морозильній камері полуницю. Можна порізати її кубиками, якщо вона надто велика.

  • Крок 2

Заморожену полуницю перемістіть в чашу блендера та збивайте до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

  • Крок 3

До ягідного пюре додайте охолоджений йогурт та згущене молоко. Все це збивайте до однорідної маси.

Після цього перемістіть в якусь ємність, накрийте кришкою й заморозіть.

Легко та смачно!

Шоколадне морозиво

Справжні ласуни мають спробувати рецепт шоколадного морозива.

  • Шоколад - 100 г.
  • Молоко - 300 г.
  • Цукор - 80 г.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Жирні вершки - 300 г.

Приготування

  1. Шоколад розламуємо на шматочки та кладемо в каструлю заливши молоком. Ставимо на середній вогонь. Помішуємо до тих пір, доки шоколад не розчиниться повністю. 
  2. Доки молоко буде остужуватися збиваємо вершки та цукор.
  3. Вливаємо до жовтків шоколадне молоко й ставимо на середній вогонь.
  4. Постійно помішуємо суміш, десь хвилинки 3-4, поки вона не загусне.
  5. Ставимо каструлю в ємність з крижаною водою і остужуємо.
  6. Міксером збиваємо вершки до тих пір, поки вони не стануть “повітряними”
  7. Змішуємо їх із молочною сумішшю
  8. Викладаємо все у форму, загортаємо харчовою плівкою та ставимо до морозильної камери на 4 години.

Сподіваємось, що наші рецепти стануть вам в нагоді. Смачного!