Як зробити морозиво: покрокова інструкція в домашніх умовах

Мабуть немає такої людини, яка б не любила морозиво. У спекотну погоду чи під перегляд улюбленого фільму цей десерт очолює номер один в топі найсмачніших.
Але не обов’язково одразу бігти за ним до супермаркету, чи магазину. Морозиво можна приготувати й в домашніх умовах, що зробить його ще смачнішим.
Як приготувати домашній пломбір
- Вершки (бажано жирні) - 500 г.
- Молоко - 150 г.
- Яєчні жовтки - 3 шт.
- Цукор - 150 г.
- Ванілін за власним смаком.
Приготування
Добре прогріваємо молоко, але не кип’ятимо. За допомогою вінчика збиваємо жовтки та цукор. Вливаємо в дану суміш молоко та продовжуємо збивати до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Переливаємо всю масу в каструлю, ставимо на середнє вогнище й постійно помішуючи доводимо до легенького загустіння.
Наступним кроком буде поставити каструлю в ємність з крижаною водою й остудити все до кімнатної температури. Збиваємо холодні вершки до кремоподібної консистенції та вливаємо яєчно-молочну суміш. Потім добавити ванілін й також гарно перемішати. Перекладаємо все це у відповідну форму, накриваємо кришкою та переміщуємо до холодильника на 4 години. Готово! Найсмачніший пломбір вже у вас на столі.
Морозиво з фруктами та йогуртом
Для тих, хто любить фруктове морозиво. Рецепт приготування дуже простий. Можна використовувати сезонні фрукти обираючи для себе більш солодкі або кисліші.
- Йогурт - 500 мл
- Полуниця - 200 г.
- Згущене молоко - 200 мл.
Приготування
- Крок 1
Попередньо заморозьте у морозильній камері полуницю. Можна порізати її кубиками, якщо вона надто велика.
- Крок 2
Заморожену полуницю перемістіть в чашу блендера та збивайте до тих пір, поки не вийде однорідна маса.
- Крок 3
До ягідного пюре додайте охолоджений йогурт та згущене молоко. Все це збивайте до однорідної маси.
Після цього перемістіть в якусь ємність, накрийте кришкою й заморозіть.
Легко та смачно!
Шоколадне морозиво
Справжні ласуни мають спробувати рецепт шоколадного морозива.
- Шоколад - 100 г.
- Молоко - 300 г.
- Цукор - 80 г.
- Яєчні жовтки - 3 шт.
- Жирні вершки - 300 г.
Приготування
- Шоколад розламуємо на шматочки та кладемо в каструлю заливши молоком. Ставимо на середній вогонь. Помішуємо до тих пір, доки шоколад не розчиниться повністю.
- Доки молоко буде остужуватися збиваємо вершки та цукор.
- Вливаємо до жовтків шоколадне молоко й ставимо на середній вогонь.
- Постійно помішуємо суміш, десь хвилинки 3-4, поки вона не загусне.
- Ставимо каструлю в ємність з крижаною водою і остужуємо.
- Міксером збиваємо вершки до тих пір, поки вони не стануть “повітряними”
- Змішуємо їх із молочною сумішшю
- Викладаємо все у форму, загортаємо харчовою плівкою та ставимо до морозильної камери на 4 години.
Сподіваємось, що наші рецепти стануть вам в нагоді. Смачного!