Як приготувати суп
Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт, мабуть, самого простого і багатьма улюбленого курячого супу з вермішеллю. Його люблять як дорослі, так і діти. Приготування не вимагає багато сил і часу, а виходить він завжди смачним і ситним.
Як правило, для бульйону використовується курка. Курячий бульйон підходить багатьом, він ароматний і легкий. З овочів ми можемо додати моркву, цибулю, картоплю, за бажанням болгарський перець. Як добавка використовується вермішель, хоча деяким подобається використовувати різні крупи.
Що потрібно для приготування супу:
- куряче філе - 600-700 гр .;
- картопля - 4-5 штук;
- близько 150 гр. вермішелі;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- одна середня морква;
- рослинна олія;
- свіжа / заморожена зелень;
- сіль і перець мелений.
Даний рецепт приготування супу розрахований на трилітрову каструлю.
Переходимо до приготування
Приготування супу починаємо з приготування легкого і нежирного бульйону, так як використовуємо філе курки. Його набагато простіше промивати і виходить менше відходів. Якщо ж ви все-таки вважаєте за краще наваристий бульйон, купуйте цілу курку або курча і варіть близько 1 години.
- Спочатку промиваємо куряче філе під проточною водою. Ріжемо його на великі шматочки. Наливаємо в каструлю воду, складаємо туди м'ясо і ставимо все варити на плиту. Цей процес не займає дуже багато часу. Після того, як бульйон закипить, варимо ще хвилин 20, періодично знімаючи піну з бульйону. Посолити бульйон ви можете або на початку готування (так у вас буде більше смачне м'ясо), або в самому кінці, щоб колір бульйону залишався прозорим.
- Переходимо до овочів. Для цього все заздалегідь промиваємо і очищаємо від шкірки. І ось, коли перед вами вже очищені і чисті овочі, ми починаємо їх готувати до нашого супу.
- Цибулю нарізаємо довільно і відправляємо тушкуватися на сковороду з маслом. Моркву тнатираємо на крупній тертці або нарізаємо кружечками і відправляємо на сковороду до цибулі. Оброблені таким чином овочі зроблять ваш суп духмяним і смачним, ніж просто варені цибуля і морква. Все це перемішується і тушкується на повільному вогні близько 7 хвилин. Потім відключаємо плиту.
- Тепер переходимо до картоплі. Нарізаємо її кубиками і ще раз промиваємо водою з метою прибрати зайвий крохмаль, який може зіпсувати колір бульйону, зробивши його каламутним. Картоплю відправляємо в каструлю з м'ясом.
- Хвилин через 10 дістаємо шматочки м'яса, даємо трохи охолонути і дрібно нарізаємо або "рвемо" (як кому більше подобається). У бульйон з картоплею додаємо цибулю і моркву. Майже відразу ж відправляємо туди вермішель. Даємо поваритися 7-8 хвилин і повертаємо м'ясо в каструлю.
- Доводимо до кипіння, солимо, якщо ще не солили. Вимикаємо і накриваємо кришкою.
- Не перетримуйте суп на плиті, інакше овочі зовсім розваряться. Не варто хвилюватися, якщо вермішель ще недоварена, вона візьме своє поки блюдо буде "відпочивати" перед подачею.
- Злегка відпочивший від варіння супчик можна подавати, додавши свіжу зелень в кожну тарілку окремо.
Вуаля! Найсмачніший вермішелевий суп готовий. Можна його пробувати і насолоджуватися прекрасним смаком в колі своїх улюблених домочадців. Всім смачного!