Як приготувати суп

Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт, мабуть, самого простого і багатьма улюбленого курячого супу з вермішеллю. Його люблять як дорослі, так і діти. Приготування не вимагає багато сил і часу, а виходить він завжди смачним і ситним.

Як правило, для бульйону використовується курка. Курячий бульйон підходить багатьом, він ароматний і легкий. З овочів ми можемо додати моркву, цибулю, картоплю, за бажанням болгарський перець. Як добавка використовується вермішель, хоча деяким подобається використовувати різні крупи.

Що потрібно для приготування супу:

  •     куряче філе - 600-700 гр .;
  •     картопля - 4-5 штук;
  •     близько 150 гр. вермішелі;
  •     одна головка ріпчастої цибулі;
  •     одна середня морква;
  •     рослинна олія;
  •     свіжа / заморожена зелень;
  •     сіль і перець мелений.

Даний рецепт приготування супу розрахований на трилітрову каструлю.

Переходимо до приготування

Приготування супу починаємо з приготування легкого і нежирного бульйону, так як використовуємо філе курки. Його набагато простіше промивати і виходить менше відходів. Якщо ж ви все-таки вважаєте за краще наваристий бульйон, купуйте цілу курку або курча і варіть близько 1 години.

  1. Спочатку промиваємо куряче філе під проточною водою. Ріжемо його на великі шматочки. Наливаємо в каструлю воду, складаємо туди м'ясо і ставимо все варити на плиту. Цей процес не займає дуже багато часу. Після того, як бульйон закипить, варимо ще хвилин 20, періодично знімаючи піну з бульйону. Посолити бульйон ви можете або на початку готування (так у вас буде більше смачне м'ясо), або в самому кінці, щоб колір бульйону залишався прозорим.
  2.     Переходимо до овочів. Для цього все заздалегідь промиваємо і очищаємо від шкірки. І ось, коли перед вами вже очищені і чисті овочі, ми починаємо їх готувати до нашого супу.
  3.     Цибулю нарізаємо довільно і відправляємо тушкуватися на сковороду з маслом. Моркву тнатираємо на крупній тертці або нарізаємо кружечками і відправляємо на сковороду до цибулі. Оброблені таким чином овочі зроблять ваш суп духмяним і смачним, ніж просто варені цибуля і морква. Все це перемішується і тушкується на повільному вогні близько 7 хвилин. Потім відключаємо плиту.
  4.     Тепер переходимо до картоплі. Нарізаємо її кубиками і ще раз промиваємо водою з метою прибрати зайвий крохмаль, який може зіпсувати колір бульйону, зробивши його каламутним. Картоплю відправляємо в каструлю з м'ясом.
  5.     Хвилин через 10 дістаємо шматочки м'яса, даємо трохи охолонути і дрібно нарізаємо або "рвемо" (як кому більше подобається). У бульйон з картоплею додаємо цибулю і моркву. Майже відразу ж відправляємо туди вермішель. Даємо поваритися 7-8 хвилин і повертаємо м'ясо в каструлю.
  6.     Доводимо до кипіння, солимо, якщо ще не солили. Вимикаємо і накриваємо кришкою.
  7.     Не перетримуйте суп на плиті, інакше овочі зовсім розваряться. Не варто хвилюватися, якщо вермішель ще недоварена, вона візьме своє поки блюдо буде "відпочивати" перед подачею.
  8.     Злегка відпочивший від варіння супчик можна подавати, додавши свіжу зелень в кожну тарілку окремо.

Вуаля! Найсмачніший вермішелевий суп готовий. Можна його пробувати і насолоджуватися прекрасним смаком в колі своїх улюблених домочадців. Всім смачного!