Як смажити печериці

Всім вже давно полюбилися печериці, їх додають в суп або салат, смажать на сковороді або разом з картоплею, в загальному шанувальників у цих грибів досить багато. Але не всі вміють смажити шампіньйони щоб вони виходили смачними, тут дійсно є секрет їх приготування. Якщо ви освоїте його, то зможете приготувати будь-який салат зі смаженими грибами або здивувати своїх домочадців смачною смаженою картоплею з печерицями. Спробуйте їх правильно посмажити і ви не пошкодуєте.

Пропонуємо вам посмажити свіжі шампіньйони. Повірте, вони виходять просто чудовими. Хто вважає за краще смажити заморожені гриби, то грибам необхідно дати розтанути і акуратно віджати всю зайву рідину. Зазвичай в такому вигляді вони продаються пластинами.

У рецепті вказано кількість грибів - 300 грам для прикладу. Якщо ви хочете посмажити відразу велику кількість грибів, робіть це не за один захід, а в кілька етапів. Пам'ятайте, що ємність для смаження повинна бути глибока і об'ємна, грибам для правильного прожарювання треба багато місця.

Маю велику надію на те, що після прочитання цього рецепту, ви вже не зіткнетеся з такими проблемами, як: Чому мої гриби виглядають не так красиво, у них не рум'яна кірочка, а якийсь дивний сірий вигляд? Як же так, гриби я смажила, а вийшли якісь тушковані? Чому печериці вийшли несмачні?

Що потрібно для приготування:

1) печериці - 300 грам;

2) цибуля ріпчаста - 1 головка;

3) олія соняшникова - 3 столових ложки;

4) сіль за смаком;

5) чорний мелений перець - одна щіпка.

Процес приготування

Крок перший

Викладаємо на стіл всі необхідні інгредієнти. Особливу увагу приділяємо підготовці печериць. Їх необхідно ретельно промити під краном, прибираючи всі залишки грунту, в якому вони росли. Далі викладаємо їх на рушник паперовий або серветку. Так вони швидко висохнуть, а зайва волога піде. Смажити мокрі гриби не варто. У процесі смаження зайва рідина зовсім не потрібна.

На замітку: Не мийте гриби в ємності з водою. У печериць є властивість швидко вбирати цю вологу.

Крок другий

Необхідно правильно нарізати гриби. Якщо ви вирішили просто приготувати смажені печериці, то розріжте великі гриби навпіл або на чотири частини, а дрібні можете залишати цілими. Якщо ж ви готуєте гриби для закусок або салатів, то в цьому випадку краще нарізати невеликими шматочками.

Крок третій

Беремо велику сковороду не менше 25 см в діаметрі, виливаємо рафіновану рослинну олію (близько 3 столових ложок) і розігріваємо сковороду. Викладаємо на неї підготовлені шампіньйони і смажимо їх на максимальному вогні. Важливо, щоб вогонь був максимальний. Якщо будете це робити на середньому або маленькому, то печериці випустять сік і будуть просто гаситися, а не смажитися. Для рівномірного підсмажування грибів, помішуйте їх лопаткою. Так вони не підгорять.

Крок четвертий

В цей час беремо ріпчасту цибулю і нарізаємо ії дрібно.

Крок п'ятий

Дочекалися, коли печериці придбають золотистий колір, і додаємо в сковороду цибулю. Смажимо все разом на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Робимо все це до готовності цибулі. За бажанням можна подрібнити і додати зубчик часнику. Але це на любителя.

Крок шостий

У самому кінці приготування солимо і перчимо наші гриби на смак.

Якщо подаєте гриби, як окрему страву, то добре буде посипати їх заздалегідь приготовленою зеленню. Додавайте смажені печериці в різні страви, дивуйте себе і своїх коханих. Смачного!