Як варити пшеничну кашу

Пшенична крупа - джерело вітамінів, вона покращує стан волосся і нігтів, нормалізує тиск, зміцнює імунітет і підсилює обмін речовин. Кашу, приготовану з пшеничної крупи, можна використовувати, як повноцінний гарнір до страв з м'яса і риби. Особливо корисна вона дітям, літнім людям і всім хто стежить за фігурою. Страви з пшеничної крупи різноманітні і дуже смачні.

Пшеничну кашу, найчастіше, готують на воді, іноді з додаванням молока. Дітки дуже люблять кашу з банановим пюре, або з додаванням меду, різних ягід і горіхів. Так само, це блюдо можна урізноманітнити тушкованими овочами, наприклад додати гарбуз або кольорову капусту, цибулю і моркву. У поєднанні з курячим філе, або іншим м'ясом, пшенична каша буде повноцінним обідом і не поступиться навіть плову.

Щоб каша вийшла розсипчастою важливо дотримуватися кількох рекомендацій

Дуже добре промити крупу проточною водою, до тих пір, поки вода не буде прозорою. Вибрати сміття, можуть потрапляти дрібні камінці. Варити в каструлі з товстими стінками. Перед варінням залити холодною водою і готувати на середньому вогні. Після закипання, зменшити температуру і томити до повної готовності на повільному вогні.

Необхідні інгредієнти:

  •     один стакан пшеничної крупи;
  •     дві склянки води;
  •     одна столова ложка вершкового масла;
  •     чайна ложка солі.

Процес приготування

  1.     Підготуйте крупу, ретельно промийте і переберіть. Перекладіть в каструлю з товстим дном і залийте холодною водою.
  2.     Накрийте кришкою і поставте варити на середній вогонь. Після закипання, потрібно зменшити температуру варіння.
  3.     Варіть близько 20 хвилин на повільному вогні, періодично перемішуючи. Коли каша буде необхідної густоти зніміть з вогню.
  4.     Посоліть за смаком і дайте постояти близько 15 хвилин. Каструлю укутайте рушником, щоб зберегти тепло.
  5.     Перед подачею, заправте вершковим маслом. У готову кашу можна додати свіжу зелень.

Варіантів приготування страв з пшеничної крупи безліч. Зробіть свій раціон різноманітним з пшеничною кашею, адже це блюдо не тільки чудово втамовує голод, а дає можливість тримати своє тіло в ідеальній фізичній формі. Ця крупа доступна всім і з неї можна приготувати, як ідеальний сніданок, так і смачний ситний обід, а також подати на вечерю.

Готувати смачно - легко.

Смачного!