Як засолити червону рибу

Червона риба по праву займає почесне місце серед делікатесів на будь-якому святковому столі. Як засолити рибу самостійно і отримати смачний і корисний продукт? Розглянемо тонкощі приготування в статті.

Солимо червону рибу: вишуканий делікатес до вашого столу

Солона червона риба в нашій країні здавна є одним з улюблених акцентів святкового меню. Ніжне м'ясо подають тонко нарізаним як закуску, використовують в бутербродах, суші, салатах.

Риба цінних порід не тільки смачна, але і дуже корисна. Вона є джерелом незамінних для організму кислот і вітамінів. Вживання червоної риби позитивно впливає на роботу мозку і серцево-судинної системи. Крім того, засолити рибу самостійно, можна заощадити, адже готове солоне філе коштує дорожче свіжої риби.

Готувати способом засолювання можна червону рибу будь-яких порід: кету, нерку, сьомгу, форель або горбушу. Необхідні інгредієнти прості і є на кожній кухні. Це - сіль, цукор, рафінована рослинна олія і перець чорний горошком.

Змінюючи співвідношення інгредієнтів в рецепті, можна варіювати відтінки смаку - зробити філе більш солоним або пряним. Процес приготування також гранично простий і не відніме багато часу. Більше часу піде на підготовку риби. Даний рецепт дозволяє приготувати рибу зберігши всі її смакові якості. Філе буде слабосоленим з ніжним, пряним ароматом. Дуже важливо використовувати саме рафіновану рослинну олію, щоб зберегти природний аромат і смак риби.

Час засолювання філейної частини - 6 годин. Риба приготується швидше, якщо нарізати філе невеликими шматками, тоді подавати можна вже через 3 години.

Для засолювання червоної риби знадобиться:

  •     Філе червоної риби - 450 гр;
  •     Олія рафінована рослинна - 3 чайних ложки;
  •     Цукор - 1 чайна ложка;
  •     Сіль - 1 чайна ложка;
  •     Перець чорний горошком - 1 чайна ложка.

    Кількість інгредієнтів необхідно варіювати відповідно до ваги риби.

Як готувати:

  1.     Для засолювання можна взяти будь-які частини риби. Найзручніше використовувати філейну частину на шкірці. Можна взяти черевці, розрізати тушку на невеликі стейки на кістці. У будь-якому вигляді риба виходить не менш смачною.
  2.     Для зручності можна розрізати філе на 2-3 частини. Так вам зручніше буде її зберігати і нарізати при подачі.
  3.     В окремій ємності змішати сіль і цукор. За даним рецептом риба вийде слабосолена. Якщо потрібно приготувати більш солоне філе, то сіль і цукор беруться в наступному співвідношенні: 2 частини солі на 1 частину цукру.
  4.     Підготовлені шматки риби рясно обсипати сумішшю солі з цукром з усіх боків.
  5.     У підготовлений посуд влити 1 ч.л. рафінованої соняшникової олії і додати 1/3 кількості чорного перцю. Масло рівномірно розподілити по дну ємності. Якщо риба попалася занадто жирна, то можна обійтися без масла.
  6.     Філе викласти в посуд в один шар, наприклад один великий шматок. Зверху розподілити 1 ч.л. масла і одну третину кількості перцю.
  7.     Якщо є другий шматок філе, то його потрібно укласти поверх першого шару. Поверхню риби знову полити рослинною олією і додати горошини перцю, що залишилися.
  8.     Посуд з рибою щільно закрити кришкою або обернути харчовою плівкою. Настоювати в холодильнику протягом 5-6 годин.

       9. Для подачі на стіл або перед використання в інші страви, філе нарізайте без шкіри (вона нам потрібна була для того, щоб ніжне м'яско тримало свою форму). Працювати необхідно гострим ножем щоб зберегти текстуру м'яса. Так страва буде красивою і апетитною.

Подавати таку ніжну, слабосолену рибу можна в якості самостійної страви. Рибна нарізка, прикрашена лимоном і зеленню, завжди ефектно виглядає на святковому столі. Можна приготувати вишукані закуски: бутерброди з вершковим маслом, роли, суші, тарталетки, канапе, салати - чого тільки душа забажає!

Червона риба, засолена за цим рецептом, по праву стане одною з улюблених страв на будь-якій кухні.