Що приготувати на обід? Смачний суп з куркою і локшиною

Якщо до обіду залишається мало часу, але немає ідей, що можна приготувати на швидку руку, то даний рецепт вам на допомогу. Смачний суп з куркою і домашньою локшиною нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти для супу:

  •     Курячі стегенця - 2 штуки
  •     Морква - 1 штука
  •     Ріпчаста цибуля - 1 штука
  •     Лавровий лист - 2 штуки
  •     Чорний перець - 6 цільних горошин
  •     Часник - 4 зубці
  •     Сіль
  •     Петрушка

Інгредієнти для локшини:

  •     Яйце - 1 штука
  •     Пшеничне борошно

Спосіб приготування:

  1.     Яйце збити з дрібкою солі, а потім повільно додавати борошно. Тісто необхідно вимішувати до тих пір, поки воно не стане пружним і еластичним. У миску покласти готове тісто і накрити харчовою плівкою, адже йому потрібно 10 - 15 хвилин "відпочити". Пізніше тісто потрібно акуратно розкатати, але перед цим не забути присипати борошном стіл, щоб воно не прилипло. Локшину нарізати довгими смужками (ширину на ваш розсуд) і нехай злегка підсохне.
  2.     Курячі стегенця варити протягом 15 - 20 хвилин в підсоленій воді.
  3.     Нехай бульйон вариться, а ви поки підготуйте овочі: почистіть їх, добре промийте, а потім моркву наріжте середніми кубиками, а цибулю маленькими.
  4.     Стегенця винять, а бульйон знову довести до кипіння. Додайте в нього цибулю, горошинки чорного перцю і лавровий лист.
  5.     З кістки необхідно зняти куряче м'ясо і відправити його в бульйон.
  6.     Додати в суп моркву і варити 5 хвилин.
  7.     Локшину відправити в киплячий курячий суп. Варити 5 хвилин на середньому вогні.
  8.     Під самий кінець приготування додати за смаком сіль і часник. Потім суп зняти з плити, накрити кришкою, щоб він близько 15 хвилин настоявся і наситився.
  9.     Суп з локшиною розлити по порційних тарілках і прикрасити дрібно нарізаною петрушкою.

Якщо ви бажаєте, щоб суп придбав апетитний золотистий колір, то нарізану моркву необхідно кілька хвилин пасерувати на рослинній олії. Також курячий суп можна готувати з цілої моркви і цибулею, які виварюють, а потім видаляють з бульйону, а іноді так роблять, якщо не люблять варені овочі. Смак від цього зовсім не змінюється, тому не варто псувати овочі, адже суп повинен бути ситним. Раптом у вас немає часу, щоб замісити локшину, то можна використовувати будь-яку з магазину. Однак, з домашньою локшиною суп буде набагато смачніше.

Їсти курячий суп з локшиною можна з домашніми сухариками, які досить просто приготувати: хліб нарізати невеликими брусочками товщиною 1-2 см, присипати запашними травами, трохи підсмажити в розігрітій духовці і додати в тарілку перед подачею. Такі сухарики стануть хрустким і вишуканим доповненням до страви.

Готуйте з задоволенням і їжте на здоров'я!