Як приготувати заварний крем

Самий перевірений рецепт заварного крему, який чудово поєднується з різноманітними коржами. Унікальна вишукана і дуже смачна просочення для бісквітного, пісочного, листкового тіста. Крем прекрасно підходить для заповнення вафельних трубочок і еклерів, а також є чудовою основою для приготування десертів.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко - 0,5 літра;
  • яйця - 2 штуки;
  • пшеничне борошно - 3 ст. ложки;
  • цукор - 150-200 грам;
  • вершкове масло - 100 грам;
  • 1 пакетик ванільного цукру - 10 грам.

Процес приготування:

  1.     У каструлі або сотейнику старанно розтерти яйця з цукром, ваніліном і борошном до однорідної консистенції.
  2.     Маленькими порціями вводити молоко продовжуючи ретельно вимішувати до однорідності.
  3.     Сотейник, зі змішаними до однорідного стану інгредієнтами, поставити на дуже повільний вогонь.
  4.     Постійно помішуючи, довести масу до загустіння. Уважно стежити, щоб крем не приставав до дна каструлі, інакше будуть утворюватися грудочки.
  5.     Довести до початку кипіння і відразу зняти з вогню.
  6.     У гарячий крем ввести вершкове масло, перемішуючи, до повного його розчинення.
  7.     Відразу накрити крем харчовою плівкою так, щоб між ними не залишилося повітряної подушки. Нехай плівка щільно ляже на крем. Це робиться для того, щоб він не вкрився щільною скоринкою, яка може виникнути на його поверхні при охолодженні.
  8.     Нехай заварний крем остигає так при кімнатній температурі.

Щоб крем вийшов смачним і однорідним, під час приготування не відходьте від нього ні на крок! Готуйте не поспішаючи безперервно вимішуючи, не допускаючи пригорання. Якщо ваш час обмежений, то на початку приготування замість вінчика використовуйте міксер.

Остиглий заварний крем можна використовувати в якості самостійного десерту, або приготувати з ним смачний «Наполеон» або «Медовик».

Готуйте з задоволенням!