Як робити домашній майонез

Мабуть, кожна господиня готуючись до свята або щоб просто порадувати своїх домочадців смачними стравами із м’яса, риби чи просто якимось легеньким салатом, задумується над тим, як додати пікантності власній страві та не переобтяжити шлунок. В такому випадку можна приготувати смачний низькокалорійний домашній майонез всього за декілька хвилин.

Рецепт домашнього майонезу

Інгредієнти:

  1. Беремо натуральний йогурт (він не обтяжений цукром та солодкими добавками).
  2. Додаємо яйця – 2 штуки.
  3. Беремо 1 ч. л. гірчиці.
  4. 1 ч. л. цукру
  5. Додаємо 0,5 ч. л. солі
  6. Трішки соку лимона (це вже відповідно до ваших вподобаннь)

Приготування

Для того, аби легко приготувати майонез необхідно взяти блендер. В чашу перемістити всі вищесказані інгредієнти, крім лимонного соку. Перебивати потрібно до тих пір, доки вся наша маса не загусне.

Коли побачите відповідну консистенцію, додайте туди лимонний сік і перебивайте ще 20 секунд.

Важливо пам’ятати, що такий майонез швидко псується, тому краще готувати невеличкими порціями у відповідності до вашої страви. Якщо у вас є залишок, то перемістіть його до холодильника й зберігайте не більше ніж одну добу.

Як зробити домашній майонез з перепелиних яєць

Можна зробити ще один дієтичний майонез з перепелиних яєць.

Інгредієнти:

  1. Беремо 3 перепелиних яйця;
  2. 1 ч. л. солі
  3. 1 ч. л. цукру
  4. 1 ч. л. гірчиці
  5. 1 ст. л. лимонного соку
  6. 150 мл. рослинної олії

Приготування

За допомогою блендеру збити перепелині яйця, потім додати сіль та цукор.

Після цього додаємо гірчицю і лимонний сік.

Не вимикаючи блендеру потихеньку вливати рослинну олію. Приблизно потрібно буде 1-2 хв., аби вся консистенція загусла.

Після цього переливаємо нашу готову масу на страву, або у якусь невеличку ємність із кришечкою й ставимо до холодильника. Також пам’ятаємо, що довго зберігати не потрібно, адже майонез без шкідливих консервантів та довго зберігатися не буде.

Як бачимо, приготувати домашній корисний майонез дуже просто. Смачних вам страв.