Як приготувати розсольник
10.03.2023
Розсольник - традиційна перша страва української кухні. До складу розсольника входять солоні огірки, м’ясо, лівер, крупи (перловка або рис), прянощі, овочі й зелень.
Рецептів приготування розсольника безліч. Розглянемо деякі з них.

Розсольник з рисом та куркою
Інгредієнти:
- 150 гр. курячого філе;
- 50 гр. рису;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 2 картоплини;
- 3 солоні огірки;
- 3 ст.ложки розсолу;
- Приправа за смаком;
- Сіль;
- Зелень.
Приготування:
- Куряче філе промиваємо під проточною водою. Кладемо в каструлю й варимо 30 хв. Можна додати лаврового листа.
- Промиваємо рис.
- Нарізаємо овочі кубиками.
- Коли буде готовий бульйон дістаємо з нього курку, а на її місце додаємо рис й картоплю.
- Розігріваємо сковорідку й кладемо на обжарку моркву та цибулю.
- По готовності засмачки додаємо її до бульйону.
- Варимо суп на помірному вогні. По його готовності додаємо солоні огірки та розсіл.
- Додаємо сіль, зелень та приправи за смаком.
- Варимо розсольник під закритою кришкою ще 15 хвилин.
- Бажано подавати до столу гарячим.
Варто зазначити, що розсольник на наступний день буде ще смачнішим, після того як настоїться.
Розсольник без м’яса
Якщо ви хочете трішки розгрузити свій організм, то можна приготувати смачний розсольник без додавання м’яса.
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини;
- 2-3 мариновані огірки;
- Перлова крупа - ⅔ стакана;
- 1 морквина;
- Томатна паста - 3 ст.ложки;
- Червоний солодкий перець - 1 шт.;
- Цибулина;
- Олія;
- Розсол - 1 склянка;
- 50 гр. - свіжої петрушки.
Приготування:
- В першу чергу потрібно промити і відварити перловку. Поки будете займатися іншими інгредієнтами нехай вона приготується, настоїться і охолоне.
- Перлову кашу залийте холодною водою й залийте розсолом.
- Чистимо овочі. Картоплю ріжемо кубиками та ставимо варити. Моркву тремо на терці, цибулю нарізаємо невеличкими кубиками. Перець також нарізаємо тонкою скибкою.
- На сковорідку капаємо невеличку кількість олії та починаємо смажити моркву і перець.Коли з’явиться золотиста скориночка додаємо цибулю.
- Через декілька хвилин додаємо томатну пасту та розсіл.
- Тушкуємо овочі ще декілька хвилин, потім додаємо в каструлю.
- Огірки додаємо в суп разом із перловкою.
- Варимо ще хвилин 15 на слабкому вогні.
- Даємо супу настоятися протягом суток.
- При подачі до столу можна потрусити розсольник зеленню.
Чим можна прикрасити суп, крім петрушки?
Якщо ви хочете трішки урізноманітнити страву, то її можна прикрасити за допомогою шпинату, зеленою цибулею або рубаною кінзою. Всі ці інгредієнти нададуть розсольнику приємний аромат та стануть відмінною прикрасою до столу.
Також рекомендуємо:
07.03.2023
19.01.2023
19.12.2022
17.11.2022
14.11.2022
26.10.2022
05.08.2022