Як зробити торт: рецепти смачних тортів в домашніх умовах

В сучасному ритмі життя, коли жінки все частіше реалізують себе в кар’єрі часу на приготування, а тим більше на випікання тортів, майже не залишається. То що робити в тому випадку, якщо дуже хочеться порадувати домочадців смачним тортиком? Рішення є. Приготувати найсмачніший торт без випічки.
Смачний торт швидко і без випікання
Для основи торта:
- Печиво з какао - 100 г.
- Вершкове масло - 100 г.
- Дрібка солі
Для приготування крему:
- Гіркий шоколад - 100 г.
- 30 % вершки - 250 мл.
- Олія - 30-40 г.
- 1 ст. ложка цукру
- Какао-порошок для прикраси
Приготування:
- Розтоплюємо на паровій бані або у мікрохвильовій печі (щоб швидше) вершкове масло аби воно стало рідким.
- Печиво збиваємо блендером до дрібних крихт.
- Крихти печива змішуємо з маслом та дрібкою солі. Добре перемішуємо.
- Беремо форму та перекладаємо всю нашу масу в неї, при цьому формуючи бортики.
Основа готова. Ставимо її до морозильної камери на 30 хв.
- У скляній посудині змішуємо шоколад та вершки. Ставимо їх на парову баню та помішуємо до тих пір, доки шоколад повністю не розтане. Добавляємо цукор та олію ретельно перемішуючи.
- У раніше заготовану форму з коржем переливаємо на середину наш шоколадний крем.
- Ставимо до морозильної камери на 40 хв. або на всю ніч.
- Дістаємо з морозилки та посипаємо какао-порошком за смаком.
Рецепт бісквітного торта
Ще один рецепт простенького та смачного бісквітного торта.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 1 стакан
- Цукор - 1 стакан
- Вершкове масло - 50 г.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Дрібка солі
Приготування:
- Міксером збиваємо яйця до тих пір, поки не буде білої піни. Добавляємо цукор та збиваємо до однорідної маси. Добавляємо борошно та сіль. Перемішуємо.
- Змазуємо вершковим маслом форму для випікання та викладаємо наше тісто.
- Випікаємо в розігрітий духовці 20 хв при температурі 180 градусів.
Готовність бісквіту перевірити дуже легко. Для цього візьміть звичайну зубочистку та протикніть нею бісквіт. Якщо кінчик зубочистки сухий значить бісквіт готовий. Щоб вже готовий бісквіт не “просів” не варто одразу витягувати його з духовки. Краще почекати ще хвилин 15.
Декілька порад господиням, як правильно зберігати борошно
На сьогодні борошно - дуже цінний продукт й аби воно зберігало свої властивості протягом довгого часу необхідно правильно його зберігати. Даємо декілька порад:
- Не потрібно зберігати борошно у тому пакеті в якому його продають. Краще пересипте його в банку чи, наприклад, контейнер для їжі.
- Час від часу просушуйте борошно. Висипте його тоненьким шаром на пергамент або папір, залиште на декілька годин у сухому місці та пересипте у нову тару.
- Якщо зберігаєте борошно у мішках, то краще кладіть їх до дерев’яних ящиків.
- Для того щоб уникнути дрібних шкідників покладіть до борошна зубчик неочищеного часнику, його запах відлякає комах.