52.00 ГРН
Опис
Склад:
Кардамон, гвоздика, кориця, імбир, чорний мелений
Без смакових добавок, без підсилювачів смаку
Опис:
Суміш прянощів дрібного та середнього помола
Використання в кулінарії досить великий, зокрема:
для приготування олії чаю
для додавання до чаю, кави
Подбираем чай
З сортів чаю перевага віддається сорту асам, частіше гранульованому, а іноді великолистовому. Також підходить цейлонський великолистовий чай. Залежно від того, яку міцність напій ви хочете отримати, чай або додають до кипіння і киплять на повільно вогні, або додають у киплячу воду та залишають настоятися.
Кілька слів про молоку
Різновид молока, його жирність і пропорції співвідношення його з водою коливаються залежно від того, наскільки густим і молочним має бути напій. Пропорції співвідношення кількості молока до води в олива чаї можуть бути від 1:4 до 2:5. Часто молоко додають у готовий чай. Іноді молоко з водою змішують перед приготуванням і вже там варлять спеції та заварюють чай.
Молоко добре розкриває смаки й аромати спецій. Іноді прянощі рекомендують не просто всипати в гарячу молочно-водяну суміш, а довести до кипіння й поварити на повільному вогні.
МАСАЛА ЧАЙ: РЕЦЕПТ
Інгредієнти:
1/2 - 1 чайной ложки маласи пряної
2 чашки води;
1 чашка молока (можна більше, якщо потрібен густіший і молочніший чай);
5/4 столові ложки чорного чаю;
цукор до смаку.
Спосіб приготування:
Налийте воду в сталеву або емальовану каструлю, візьміть мішечок зі спеціями та на ниточку опустіть його у воду. Закріпіть мішечок так, щоб потім було легко дістати. Доведіть воду до кипіння та зменште вогонь до дуже невеликого та так кип'ятіть спеції ще приблизно 10 хвилин. Сильне кипіння може викликати масала чай прогорклим. Вимкніть вогонь і додайте чорний чай. Залиште настоятися ще 2-3 хвилини. Потім вийміть мішечок зі спеціями. Додайте молоко, мед, ваніль. Чай готовий.