89.00 ГРН
Опис
Ціна вказана за 50 грамів
Батьківщина рожевого перцю — Південна Америка, , а саме Бразилія, його широке поширення як прянощі сприятиме французи. Французи не тільки ввели моду на ніжний вишуканий смак і аромат цієї прянощі, але й зараз є основними постачальниками — рожевий перець постачається переважно з французького острова Реюньйон, розташованого в Індійському океані.
Рожевий перець майже не пахне, але якщо його розтовкти, то починає видавати слабкий солодкувато-перечний аромат. На смак — солодкий, освіжний, з нотками смоли. Після нього залишається ледь уловний перцевий присмак.
Рожевий перець не можна їсти у великих кількостях, позаяк ці плоди токсичні.
Щоб нейтралізувати печіння від надто гострого перцю, потрібно пити не воду, а молоко, інакше ефект буде зворотним. Також «пожежник» в роті допоможе загасити йогурт або шматочок лимона.
Застосування в медицині
Сприятливий вплив на:
травну систему, збуджуючи апетит.
ротову порожнину та горло у разі запалень і захворювань.
верхні дихальні шляхи у разі хронічних захворювань.
шкірні покриви, знімаючи запалення, стимулюючи загоєння у разі ран, а також забитих.
Поради експерта
щоб повністю розкрити аромат рожевого перцю, перед тим, як розмолоти його, прогрійте горошини на сухій сковороді.
рожевий перець можна використовувати з суто декоративною метою — наприклад, ним прикрашають морозиво та інші десерти.