103.50 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Крупа
Вид крупи:
Рис
Тип:
Рис для суши
Упаковка:
Поліетиленовий пакет
Бренд:
Oshihari
Калорійність (ккал):
342
Жири:
0.1
Білки:
6.5
Вуглеводи:
79.1
Склад продукту:
Рис 100%
Вага нетто:
500
Цукор:
1.3
Калій:
0.087
Країна виробника:
В'єтнам
Умови зберігання:
При температурі от +1°C до +25°C
Харчові волокна:
0.6
Код/Артикул:
16616
Код товару:
1609977885
Опис
Рис для суші Oshihari 500 грам
Спеціальний рис для суші - основа цієї страви, і замінити його звичайними європейськими сортами, на думку експертів японської кухні, повноцінно не вийде. Тому якщо ви збираєтеся готувати суші або роли по всім правилам, без особливого суші-рису не обійтися.
Що таке суші-рис, і якими властивостями він володіє
Рис, який японські кухарі використовують для приготування суші, відрізняються від інших сортів своєю головною якістю - він володіє підвищеною клейкістю. При цьому, на відміну від звичного українським покупцям круглозернистого рису, продукт японського стандарту має ідеально рівні шліфовані зерна і відсутністю дефектів в зерні, адже від цього залежить дві основні характеристики - не злипання рисинок і при цьому хороші клейкі якості.
Рис для сущи Oshihari - це приклад якості і зразок спеціального риса для суші.
Основні корисні властивості такого рису - то, що він містить не тільки вуглеводи, а й велику кількість білка, а також вітаміни групи В і клітковину, за рахунок чого рис для суші добре перетравлюється організмом. Також до складу його входить калій, необхідний для правильного функціонування нервової системи, серця і мозку.
Калорійність суші-рису невисока - всього 342 кКал/100 грамів. При цьому поживна цінність дуже висока.
Як готувати суші-рис
Приготування цього продукту - окрема технологія в японській культурі, яка вимагає суворого дотримання. Перед тим, як готувати суші-рис, його піддають багаторазовому замочуванню в воді, яка не повинна бути занадто гарячою або холодною - в межах 30 градусів. Це потрібно для того, щоб вимити з крупи все зайве - надлишки крохмалю, забруднення, смітинки. Потрібно зробити 5-7 промивок, перш, ніж рис буде готовий для варіння. А температура води пояснюється тим, що в занадто гарячій воді рис віддасть крохмаль передчасно, і потім втратить клейкість.
Після промивання потрібно рис для суші вимочити. Прихильники традицій вважають, що для цього потрібно не менше 10-15 годин, але сучасні кухарі зазвичай обмежуються півгодинним замочуванням. Щоб не зливати воду після вимочування, потрібно відразу відміряти необхідну кількість рідини для варіння. При добре промитому суші-рисі Oshihari пропорція буде класичної - 1: 1, тобто, на склянку рису - стакан води.
Проваріть рис на великому вогні під щільною кришкою протягом 15 хвилин - за цей час рідина випарується, але самі рисинки НЕ пригорять. Щоб уникнути пригорання, вистелити дно ємності для варіння водоростями Даші Комбу. З готового рису кришку ні в якому разі знімати не можна - він повинен вистоятися ще хвилин 20 після варіння. І тільки потім кришку можна підняти, рис пересипають в дерев'яний або порцеляновий посуд дерев'яною лопаткою, і заправляють спеціальною заправкою на основі рисового оцту, солі, цукру і комбу.
Крім того, готувати правильно відварений рис на суші можна не тільки для цієї страви. З нього виходять відмінні пудинги, японські солодощі мочі, солодкі рисові кульки, які характерні для азіатської кухні.
Рис від Oshihari: як його зберігати?
Наш інтернет-магазин пропонує вам купити суші-рис від надійного виробника з В'єтнаму - компанії Oshihari. Він повністю відповідає всім вимогам японської кухні, при цьому ціна суші-рису дуже доступна. У нашому асортименті представлений цей варіант крупи для суші в зручній фасовці по 500 грамів , якої вистачить на приготування великої кількості ролів.
Поставляється рис для суші за найкращою ціною в Україні. Він упакований в міцну поліетиленову упаковку, яка зберігає продукт тривалий час. Рис зберігається при помірній вологості в сухому місці при температурі від +1 до +25 градусів. Дотримання цих умов зробить термін зберігання продукту необмеженим. Спробуйте якісний суші-рис Oshihari, і ви відчуєте справжній смак страв японської кухні.
Дивіться також
Кунжут смажений, білий 50г
Вермішель бобова фунчоза Fensi 500г
Рыбный соус натуральный Aroy-D 700мл (Таиланд)
Кунжут чорний, смажений 90г
Кунжут білий, смажений 90г
Бобова вермішель Мунг Бін фунчеза Fensi 500г
Удон локшина пшенична Green Label 300г (Китай)
Гречана локшина Green Label Соба 300г
Сухий рибний бульйон Хондаші 100г
Рибний бульйон сухий Хондаші Yuan Xiang 1кг
Рибний бульйон Хондаші Yuan Xiang 500г
Соус Кимчи 250мл
Приправа Тогараші суха S&B 300г
Соєва паста темна Aka Miso 200г
Кунжут білий смажений 500г
Соєвий соус Кіккоман Kikkoman 500 мл
Лапша крахмальная Харусаме Malony 500г (Япония)
Гостра перцева паста корейська соєва Кочудян Гочуджан Haechandle 1кг
Гостра корейська соєва паста Перцю Кочудян Кочуджан 1кг