155.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Тип:
Кунжут
Упаковка:
Дой-пак
Вес:
90
Тип специй:
Кунжут
Бренд:
JnP
Калорійність (ккал):
611
Жири:
50.6
Білки:
19
Вуглеводи:
17
Склад продукту:
Кунжутне насіння 100%
Вага нетто:
90
Країна виробника:
Китай
Термін придатності (міс.):
12 місяців
Умови зберігання:
При температурі от +1°C до +25°C
Код/Артикул:
15821
Код товару:
1609977849
Опис
Білий кунжут - корисна східна спеція
Чи знаєте ви, що кунжут - одна з найстаріших відомих людству спецій. Його батьківщиною вважається Африка, але ось уже багато років вирощуванням білого кунжуту займається і Індія, Китай, Пакистан і інші азіатські країни. І поступово кухня Азії витісняє лідерів з використання кунжуту - Близький Схід - з п'єдесталу головних споживачів цієї спеції.
Білий кунжут користується популярністю повсюдно: в Європі його використовують для посипання кондитерських виробів, в арабських країнах - для кондитерських виробів, а в Азії кунжут - важлива частина основних страв. Це легко пояснюється користю кунжуту для організму.
Кунжут: чим так корисно це насіння
Користь білого кунжуту полягає в його складі: такі мініатюрні насіння містять велику кількість масел, наповнених жирними кислотами, а також білка і клітковини. На 100 грамів білого кунжуту припадає {$product.features.zhiry} г жирів і {$product.features.belki} г білка. Але і цим користь кунжутного насіння не вичерпується. Вони - лідери за кількістю кальцію. Всі ті ж 100 грамів насіння містять кальцію в розмірі денної норми для дорослої людини. Також в складі кунжуту є натрій, калій, селен і марганець. А по частині вітамінного набору кунжут вважається практично лікарським засобом: в ньому велику кількість вітаміну Е, який відповідає за здоров'я шкіри, волосся, обмін речовин. Також багатий смажений кунжут вітамінами групи В.
Дієтологи і нутриціології вважають його корисним для:
Серцево-судинної системи;
Шлунково-кишкового тракту;
Для жіночого здоров'я, особливо після менопаузи;
Для обміну речовин і стабілізації гормонального фону.
Пам'ятайте, що це продукт з високою калорійністю, адже він відноситься до олійних культурах. У 100 грамах насіння міститься {$product.features.kkal} Ккал. Але і вага насіння дуже невелика, так що переборщити з калоріями, використовуючи кунжут в їжу, навряд чи вийде.
Кунжут в кулінарії: де його використовувати і в якому вигляді?
Купити білий кунжут {if $wa->globals("shop") == opt}оптом{/if} варто кожному кулінарові, адже використовується він повсюдно. Наведемо лише кілька прикладів застосування білого кунжуту в кулінарних традиціях різних народів.
На кухні Близького Сходу з нього роблять тахіні - пастообразну добавку, яку використовують у вигляді соусу до різних страв. Для її приготування підсмажений кунжут перетирають до однорідності.
Також хороший кунжут для випічки і кондитерських виробів: його використовують як посипання і панірування для булочок, додають до складу цукерок або козинаків, готують з нього халву і пахлаву.
Окремо варто згадати кунжутну олію - це дуже корисний і ароматний продукт, на якому готується велика частина страв Південно-Східної Азії.
У європейській кулінарії кунжут застосовують для приготування соусів або панірування, змішуючи його з борошном або панко.
Азіатська кухня дуже широко застосовує білий кунжут, як і його чорну різновид: в Японії використовують кунжут для суші та ролів, додають його в супи або при смаженні м'яса. Китайська і тайська кухні використовують насіння кунжуту для теплих салатів, панірування морепродуктів, м'яса або риби, при приготуванні страв з м'яса на сковороді, для додавання смакових відтінків овочевих страв.
Ви можете поекспериментувати з будь-Якою кухнею, використовуючи насіння кунжуту. Спробуйте використовувати кунжут для суші або додайте його у свої десерти. Не забудьте Попередньо трохи просушити його на сковороді, щоб насіння яскравіше розкрили свой Горіховий смак и аромат.