85.50 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Тип:
Перец
Тип специй:
Перец красный
Вес:
20
Упаковка:
Полиэтиленовый пакет
Калорійність (ккал):
40
Жири:
0.2
Білки:
2
Вуглеводи:
9.5
Склад продукту:
Сушений перець чилі 100%
Вага нетто:
20
Країна виробника:
Китай
Умови зберігання:
При температурі от +1°C до +25°C
Код/Артикул:
77118
Код товару:
1609977916
Опис
Червоний перець чилі
Перець чилі - візитна картка східної кухні. Так широко і повсюдно не використовується більше жоден продукт. Його додають в супи, м'ясні, рибні страви, різні гарніри, а також страви з овочів, салати і навіть коктейлі і шоколад.
Походження
Батьківщиною рослини вважаються тропіки Південної та Центральної Америки. Є свідчення того, що ацтеки вживали в їжу перець чилі ще задовго до колонізації континенту європейцями. У нинішній час його вирощують в дуже багатьох країнах з відповідним кліматом, але рекордсменами по врожайності є Індія і Таїланд.
Властивості і різновиди
Говорячи про перці чилі, ми уявляємо собі червоний довгастий стручок. Насправді його форма може варіюватися від кулястої до довгої витягнутої, а колір від жовтого до темно-червоного і навіть коричневого. Зелений же чилі - це просто незрілий плід.
Відрізняються перці і за гостротою. Всі вони подразнюють шкіру і слизові, але з різною силою. Існує спеціальна шкала Сковілла, яка показує ступінь пекучості того, чи іншого перцю.
Проте, не дивлячись на всі незручності у використанні, перець чилі вважається дуже корисним для організму, якщо, звичайно, знати міру і не перевищувати розумної норми вживання.
Корисний чилі, в першу чергу, вмістом вітамінів С, А, а також групи В, особливо В6. А також калієм, залізом, магнієм.
Незаперечним є факт болезаспокійливого і зігріваючого дій вищезгаданого перцю. Капсіацін - речовина, яке і надає пекучості, широко застосовують у фармакології, додаючи його в мазі і крема.
Застосування в кулінарії
У кулінарії застосовуються сушені перці, свіжі і навіть заморожені. Найбільше капсіаціна міститься в насінні і прожилках. Якщо потрібно зменшити гостроту рослини, їх видаляють.
Червоний перець чилі використовують як самостійно, так і в сумішах спецій. Найчастіше з часником, куркумою, коріандром. У такому випадку його висушують на сонці, чистять і перемелюють до порошкоподібного стану.
Іноді свіжий, або сушений перець НЕ подрібнюють, а використовують стручком, додаючи в маринади, соління, перші страви.
Як уже писалося вище, чилі можна зустріти в різних стравах з м'яса, птиці, морепродуктів і овочів. Його додають при запіканні, гасінні, обсмажуванні і приготуванні на грилі. Червоний перець входить до складу величезної кількості соусів і заправок. І навіть додається в невеликій кількості до деяких коктейлі.
Запобіжні заходи
При користуванні з перцем чилі рекомендують використовувати рукавички, не чіпати очі і ніс. Після готування ретельно вимити руки і прилади. Якщо все ж сталося роздратування шкіри, це місце варто промити водою і змастити маслом.
Щоб загасити пожежу в роті після вживання дуже гострого блюда, краще використовувати не воду, яка буде малоефективна в даному випадку, а молоко, або кефір.
Зберігання
Перець чилі досить невибагливий в зберіганні. Досить чистої герметичній ємності і сухого приміщення. Іноді стручки перцю нанизують на нитку і підвішують в сухому місці.
Дивіться також
Соус Пад Тай для локшини Aroy-D 580г (Таїланд)
Вермішель рисова Golden Lion тонка 170г
Рисова локшина Golden Lion 400г
Паста Том Ям Maepranom 50г
Соус ананасовий чилі Maepranom 220г
Соєвий соус натуральний Kikkoman 19л
Соус Устричний Haday 700г
Рис для суші Oshihari 500г
Кунжут смажений, білий 50г
Вермішель бобова фунчоза Fensi 500г
Рыбный соус натуральный Aroy-D 700мл (Таиланд)
Кунжут чорний, смажений 90г
Кунжут білий, смажений 90г
Бобова вермішель Мунг Бін фунчеза Fensi 500г
Удон локшина пшенична Green Label 300г (Китай)
Гречана локшина Green Label Соба 300г
Сухий рибний бульйон Хондаші 100г
Рибний бульйон сухий Хондаші Yuan Xiang 1кг
Рибний бульйон Хондаші Yuan Xiang 500г