Сушений перець Чилі червоний перець 20г

Червоний перець чилі
Перець чилі - візитна картка східної кухні. Так широко і по. . фото 1

85.50 ГРН

Основна інформація

Тип:

Перец

Тип специй:

Перец красный

Вес:

20

Упаковка:

Полиэтиленовый пакет

Калорійність (ккал):

40

Жири:

0.2

Білки:

2

Вуглеводи:

9.5

Склад продукту:

Сушений перець чилі 100%

Вага нетто:

20

Країна виробника:

Китай

Умови зберігання:

При температурі от +1°C до +25°C

Код/Артикул:

77118

Код товару:

1609977916

Опис

Червоний перець чилі
Перець чилі - візитна картка східної кухні. Так широко і повсюдно не використовується більше жоден продукт. Його додають в супи, м'ясні, рибні страви, різні гарніри, а також страви з овочів, салати і навіть коктейлі і шоколад.
Походження
Батьківщиною рослини вважаються тропіки Південної та Центральної Америки. Є свідчення того, що ацтеки вживали в їжу перець чилі ще задовго до колонізації континенту європейцями. У нинішній час його вирощують в дуже багатьох країнах з відповідним кліматом, але рекордсменами по врожайності є Індія і Таїланд.
Властивості і різновиди
Говорячи про перці чилі, ми уявляємо собі червоний довгастий стручок. Насправді його форма може варіюватися від кулястої до довгої витягнутої, а колір від жовтого до темно-червоного і навіть коричневого. Зелений же чилі - це просто незрілий плід.
Відрізняються перці і за гостротою. Всі вони подразнюють шкіру і слизові, але з різною силою. Існує спеціальна шкала Сковілла, яка показує ступінь пекучості того, чи іншого перцю.
Проте, не дивлячись на всі незручності у використанні, перець чилі вважається дуже корисним для організму, якщо, звичайно, знати міру і не перевищувати розумної норми вживання.
Корисний чилі, в першу чергу, вмістом вітамінів С, А, а також групи В, особливо В6. А також калієм, залізом, магнієм.
Незаперечним є факт болезаспокійливого і зігріваючого дій вищезгаданого перцю. Капсіацін - речовина, яке і надає пекучості, широко застосовують у фармакології, додаючи його в мазі і крема.
Застосування в кулінарії
У кулінарії застосовуються сушені перці, свіжі і навіть заморожені. Найбільше капсіаціна міститься в насінні і прожилках. Якщо потрібно зменшити гостроту рослини, їх видаляють.
Червоний перець чилі використовують як самостійно, так і в сумішах спецій. Найчастіше з часником, куркумою, коріандром. У такому випадку його висушують на сонці, чистять і перемелюють до порошкоподібного стану.
Іноді свіжий, або сушений перець НЕ подрібнюють, а використовують стручком, додаючи в маринади, соління, перші страви.
Як уже писалося вище, чилі можна зустріти в різних стравах з м'яса, птиці, морепродуктів і овочів. Його додають при запіканні, гасінні, обсмажуванні і приготуванні на грилі. Червоний перець входить до складу величезної кількості соусів і заправок. І навіть додається в невеликій кількості до деяких коктейлі.
Запобіжні заходи
При користуванні з перцем чилі рекомендують використовувати рукавички, не чіпати очі і ніс. Після готування ретельно вимити руки і прилади. Якщо все ж сталося роздратування шкіри, це місце варто промити водою і змастити маслом.
Щоб загасити пожежу в роті після вживання дуже гострого блюда, краще використовувати не воду, яка буде малоефективна в даному випадку, а молоко, або кефір.
Зберігання
Перець чилі досить невибагливий в зберіганні. Досить чистої герметичній ємності і сухого приміщення. Іноді стручки перцю нанизують на нитку і підвішують в сухому місці.

Поскаржитись
Все (0)
Останні коментарі
Для даного оголошення немає коментарів

Дивіться також

Соус Пад Тай для локшини Aroy-D 580г (Таїланд). Харків. фото 1

Соус Пад Тай для локшини Aroy-D 580г (Таїланд)

373.50 ГРН
Соус Пад Тай - основа для найвідомішої однойменної тайської страви. Для його приготування рисову локшину обсмажують з кр
Харків
Вермішель рисова Golden Lion тонка 170г. Харків. фото 1

Вермішель рисова Golden Lion тонка 170г

158.40 ГРН
Рис – головна страва на столі японців, тайців, китайців. З нього роблять муку, напої, десерти і, звичайно ж, вермішель.
Харків
Рисова локшина Golden Lion 400г. Харків. фото 1

Рисова локшина Golden Lion 400г

228.60 ГРН
Рисова локшина Макаронні вироби зустрічаються в кулінарії різних народів. Але якщо європейці найчастіше готують локшину
Харків
Паста Том Ям Maepranom 50г. Харків. фото 1

Паста Том Ям Maepranom 50г

121.50 ГРН
Суп Том Ям - візитна картка тайської кухні. Його гострий пряний смак не залишить байдужим нікого. Готують Том Ям на осно
Харків
Соус ананасовий чилі Maepranom 220г. Харків. фото 1

Соус ананасовий чилі Maepranom 220г

220.50 ГРН
Тайська кухня багата на експерименти. Дуже часто в одній страві поєднується кілька смаків, кілька незвичайних інгредієнт
Харків
Соєвий соус натуральний Kikkoman 19л. Харків. фото 1

Соєвий соус натуральний Kikkoman 19л

3 240.00 ГРН
Соєвий соус Кіккоман - лідер на світовому ринку. Це найвідоміший і якісний соєвий соус. Ми пропонуємо купити нашим клієн
Харків
Соус Устричний Haday 700г. Харків. фото 1

Соус Устричний Haday 700г

319.50 ГРН
Устричний соус - густий темний соус, приготований на основі соєвого, з додаванням цукру і екстракту устриць. Має ніжний
Харків
Рис для суші Oshihari 500г. Харків. фото 1

Рис для суші Oshihari 500г

103.50 ГРН
Рис для суші Oshihari 500 грам Спеціальний рис для суші - основа цієї страви, і замінити його звичайними європейськими с
Харків
Кунжут смажений, білий 50г. Харків. фото 1

Кунжут смажений, білий 50г

85.50 ГРН
Кунжут дуже популярна спеція східних країн. Кунжут багатий вітамінами і мінеральними речовинами, необхідними для людсько
Харків
Вермішель бобова фунчоза Fensi 500г. Харків. фото 1

Вермішель бобова фунчоза Fensi 500г

337.50 ГРН
Вермішель фунчоза (фунчеза) або скляна вермішель - дуже популярна страва у всіх азіатських країнах. Являє собою тонкі на
Харків
Рыбный соус натуральный Aroy-D 700мл (Таиланд). Харків. фото 1

Рыбный соус натуральный Aroy-D 700мл (Таиланд)

346.50 ГРН
Рибний соус дуже популярний в тайській, китайській та азіатській кухні в загальному. Має солоний смак, використовується
Харків
Кунжут чорний, смажений 90г. Харків. фото 1

Кунжут чорний, смажений 90г

157.50 ГРН
Чорний кунжут: знаменита азіатська спеція Знаменита східна пряність - кунжут - багатьом знайомий по дитячій казці про Ал
Харків
Кунжут білий, смажений 90г. Харків. фото 1

Кунжут білий, смажений 90г

139.50 ГРН
Білий кунжут - корисна східна спеція Чи знаєте ви, що кунжут - одна з найстаріших відомих людству спецій. Його батьківщи
Харків
Бобова вермішель Мунг Бін фунчеза Fensi 500г. Харків. фото 1

Бобова вермішель Мунг Бін фунчеза Fensi 500г

379.80 ГРН
Вермішель можна готувати двома способами: або просто залити окропом, або відварювати протягом 3 - 4 хвилин в підсоленій
Харків
Удон локшина пшенична Green Label 300г (Китай). Харків. фото 1

Удон локшина пшенична Green Label 300г (Китай)

169.20 ГРН
Пшенична локшина Удон Локшина удон - це азіатський аналог європейських макаронів. При цьому вона відрізняється як від єв
Харків
Гречана локшина Green Label Соба 300г. Харків. фото 1

Гречана локшина Green Label Соба 300г

158.40 ГРН
Макаронні вироби відомі по всьому світу, в тому числі і в кухні народів Азії. Але, на противагу європейським різновидам
Харків
Сухий рибний бульйон Хондаші 100г. Харків. фото 1

Сухий рибний бульйон Хондаші 100г

166.50 ГРН
Хондаші - бульйонна основа для японських страв Якщо говорити про японську кухню, то перше або друге, що спадає на думку
Харків
Рибний бульйон сухий Хондаші Yuan Xiang 1кг. Харків. фото 1

Рибний бульйон сухий Хондаші Yuan Xiang 1кг

778.50 ГРН
Даші (на японському вимовляється Дасі) - це обов'язковий компонент японської кухні, який формує смак страви. Дасі являє
Харків
Рибний бульйон Хондаші Yuan Xiang 500г. Харків. фото 1

Рибний бульйон Хондаші Yuan Xiang 500г

445.50 ГРН
Даші (на японському вимовляється Дасі) - це обов'язковий компонент японської кухні, який формує смак страви. Дасі являє
Харків
Соус Кимчи 250мл. Харків. фото 1

Соус Кимчи 250мл

247.50 ГРН
Соус кимчи: наследие корейской кухни для каждого кулинара Корейская закуска из капусты по имени кимчи крепко завоевала м
Харків