195.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Упаковка:
Жерстяна банка
Бренд:
SAVOY
Калорійність (ккал):
227
Об'єм:
400
Жири:
21
Штрих код:
016229004019
Білки:
2.1
Вуглеводи:
2.8
Склад продукту:
Екстракт кокоса 70%, вода
Сіль:
0.04
Цукор:
1.9
Країна виробника:
Таїланд
Термін придатності (міс.):
36 місяців
Умови зберігання:
При температурі от +1°C до +25°C
Тип:
Жидкие сливки
Вес:
400
Код/Артикул:
74153
Код товару:
1609977887
Опис
Кокосові вершки
Про те, що таке кокосове молоко, знає багато хто. Але існує і схожий з ним продукт, який має більш густу консистенцію і, як наслідок, більш насичений смак. Мова йде про кокосові вершки. Ця альтернатива звичайним вершкам з молока набирає популярність у всьому світі. А вже кухню Південно-Східної Азії без їх використання і зовсім важко уявити.
Що таке кокосові вершки і як їх виробляють?
Вершки з кокоса мають повністю рослинне походження. Не варто плутати їх з рідиною, яка міститься всередині горіхів кокосової пальми - вона має назву кокосова вода. А ось вершки, як і молоко, вимагають не тільки рідкої складової. І для їх виготовлення використовується як сама кокосова вода, так і м'якоть стиглих горіхів. Її дрібно подрібнюють разом з рідиною, а потім проціджують. Таку процедуру повторюють протягом декількох разів, і саме перший віджим носить назву кокосових вершків - отримана в результаті маса має найвищу щільність і самий насичений смак.
Смак вершків з кокоса, який він?
Кокосові вершки - продукт солодкий і дуже ароматний. Вони мають виражений запах кокосової м'якоті, ніжний, але насичений. За рахунок високого вмісту цукрів і жирів, смак і органолептичні властивості вершків дуже яскраві, хоча і делікатні, що не різкі. Вони мають приємну, гладку текстуру і ніжний смак, з нотами кокоса і солодкості.
Користь кокосових вершків
Цей продукт просто підкорив серця гурманів по всьому світу. А для вегетаріанців вершки рослинного походження стали справжнім відкриттям, адже вони приносять не меншу користь, ніж молочні продукти, які для вегетаріанської кухні під забороною.
У вершках кокоса міститься велика кількість жирів, у тому числі унікальні рослинні масла. Та кокосова олія, яка присутня в продукті, корисно як для загального стану організму, так і для волосся, шкіри, травлення. Містяться в вершках і вітаміни - вони багаті вітаміном С, а також містять чимало вітамінів групи В і РР. А кальцію в ньому, хоч і менше, ніж в вершках тваринного походження, але все ж набагато більше, ніж в інших рослинних продуктах.
Корисні вершки з кокоса відразу з кількох причин: вчені довели їх користь для профілактики серцево-судинних захворювань: рослинні жири в вершках містять «хороший» холестерин, на відміну від молочних вершків, і при регулярному їх вживанні знижується ризик виникнення холестеринових бляшок в судинах. Також корисні вони для підвищення настрою і вважаються одним з продуктів-антидепресантів.
Як використовувати кокосові вершки в кулінарії
Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанського харчування, ви сміливо можете використовувати кокосові вершки в якості заміни молока і вершків тваринного походження. Вони хороші як в десертах, де ніжний солодкий смак розкривається в повній мірі, так і в перших або других стравах. А напої з кокосовими вершками набувають оригінальність.
У традиційній східній кулінарії їх використовують:
В якості основи для супів - того ж Том Ям і інших тайських перших страв.
Для тушкування морепродуктів - креветки в кокосових вершках - одне з найвідоміших страв Південно-Східної Азії.
На основі вершків роблять різноманітні соуси.
Маринади з солодким смаком - гарне рішення для використання кокосових вершків. А ще вони відмінно доповнюють десерти в східному стилі.
Не зупиняйтеся тільки на цих варіантах! Вершки з кокосової м'якоті відкривають широке поле для експериментів.
Натуральні кокосові вершки можуть мати густу консистенцію. Якщо ж вам потрібен продукт у рідкому вигляді, просто перелийте молоко у зручну ємність і нагрівайте на вогні, постійно помішуючи.