193.50 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Уксус
Тип:
Рисовый уксус
Упаковка:
Пластикова пляшка
Бренд:
Mizkan
Калорійність (ккал):
27
Об'єм:
500
Жири:
0.5
Білки:
0.5
Вуглеводи:
2.6
Склад продукту:
Спиртовий оцет, рисовий оцет, вода, цукор, сіль, патока
Країна виробника:
Великобританія
Умови зберігання:
При температурі от +1°C до +25°C
Код/Артикул:
76982
Код товару:
1609977826
Опис
Походження та види рисового оцту
Вперше рисовий оцет стали виробляти в стародавньому Китаї. Пізніше він поширився за його межі і зараз виготовляється в Японії, Кореї та В'єтнамі. Сировиною служить клейкий рис. Залежно від країни-виробника, кінцевий продукт злегка відрізняється між собою за смаком (китайський трохи кислі), і кольором (варіюється від практично прозорого до коричневого кольору). Але, в цілому, їх ділять на три види: білий, червоний і чорний.
Якщо вам необхідно купити рисовий оцет для суші, значить мова йде про білий. Саме його ми зустрічаємо на полицях магазинів в більшості випадків, а його побратими менш поширені у нас в країні.
Застосування в кулінарії
Рисовий оцет, в першу чергу, відомий як основа заправки рису для суші. Поєднавши з цукром і сіллю, їм поливають готовий рис, з якого вже роблять знамениті японські закуски - суші і роли.
Цей продукт значно м'якше і солодше яблучних, винних аналогів. Завдяки чому область застосування значно ширше. Навіть якщо ви просто хочете купити оцет для суші, варто знати і про інші варіанти застосування: різноманітні маринади, салатні заправки, приправи до гарнірів, зокрема локшині. Головне помірність, адже для додавання страві аромату досить додати 1-2 столові ложки.
Склад і користь рисового оцту
В Японії рисовий оцет називають «су» і вважають досить цінним. У його складі присутні незамінні амінокислоти, а також фосфор, калій, кальцій.
Варто відзначити, лікарі дозволяють використовувати цей продукт людям із захворюваннями шлунка, оскільки він м'якше інших видів оцтів і не шкодить слизової.
Виробництво
Даний оцет отримують з ферментованого рису, або рисового вина. Білий су виготовляють з клейкого рису, він виходить самим м'яким і ніжним. Червоний - з червоного дріжджового, завдяки чому смак цього продукту містить фруктові терпкі ноти. Чорний - з чорного клейкого рису, хоча іноді використовують звичайний. Термін його відстоювання після бродіння - сім місяців. На виході отримують темний продукт з насиченим смаком.
Зберігання
Рисовий оцет не сильно вибагливий в плані зберігання. Має довгий термін придатності, оскільки володіє антибактеріальними властивостями. Так що, не замислюючись, купите рисовий оцет, ціна якого всього {$price} Єдиним вимога - темне місце, захищене від прямого сонячного світла.
Можна також приготувати заправку для рису відразу у великому обсязі. В такому випадку її краще зберігати в холодильнику, особливо, якщо в процесі приготування використовувалися водорості Даші комбу.
Дивіться також
Васабі порошок хрін 100г
Темний рисовий оцет Чінкіангський Chinkiang Heng Shun 3л (Китай)
Рисовий оцет для суші Haday світлий 9% - 450мл (Китай)
Манго порошок натуральний сублімований Mango Powder Bot Xoai 1кг В'єтнам
Цукор тростниковий кристалічний прозорий 1кг (В'єтнам)
Кокосові вершки Oriental chef 22% 400г (Таїланд) Oriental Chef
Сушений манго Mango 100% SenViet 500g
Рисовий оцет Ханой Tam Duc Ha Noi 500 мл (В'єтнам)
Пальмовий цукор Джагеррі 100% натуральний TH Duong Thot Not 1 кг (В'єтнам)
Китайський рисовий оцет темний Чинкиангский 550ml (Китай)
Цукерки "New Choice" фруктове желе асорті із соком і шматочками фруктів. 1000 г (В'єтнам)
Желфикс 3:1 Dr. Oetker 25 г загуститель с пектином для варенья, джема и желе, эк
Желфикс 1:1 Dr. Oetker 20 г желирующая смесь с пектином для варенья, джема, желе
Зелень петрушки сушеная (8г) (30 шт)
Зелень укропа сушеная (8г) (30 шт)
Ванилин (2г) (50 шт)
Соєвий соус Kikkoman класичний 1000 мл
Соєвий соус Kikkoman класичний 250 мл
Соус соєвий Healthy Boy Brand солодкий, густий 420г