148.50 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Борошно
Країна виробник:
Украина
Вес:
0.5
Упаковка:
Дой-пак
Культура:
Кокос
Калорійність (ккал):
420
Жири:
14
Білки:
20
Вуглеводи:
60
Склад продукту:
Борошно кокосове 100%
Вага нетто:
500
Країна виробника:
Україна
Умови зберігання:
При температурі от +1°C до +25°C
Код/Артикул:
175895
Код товару:
1609977924
Опис
Виробництво борошна
З кокоса добувають безліч різних продуктів. Серед них кокосова вода, молоко, масло і стружка, що виробляються з м'якоті горіха. Ще одним похідним, заслуговує увагу, є однойменне борошно.
Кокосова мука стає все більш популярною серед прихильників здорового способу життя, спортсменів, а також людей з непереносимістю глютену - целіакію.
Характеристики та склад борошна з кокоса
Кокосова мука містить 420ккал/100г, співвідношення БЖВ становить 20:14:60 грам. Борошно хорошої якості повинно бути білого, злегка молочного, кольору, розсипчасте, без грудок і домішок. Має солодкуватий присмак і приємний кокосовий аромат.
Як вже згадувалося вище, продукт не містить глютен. Проте в його склад входять вітамін D, калій, магній, а також корисні рослинні жири. Є відмінним джерелом клітковини, завдяки чому сприяє поліпшенню травлення і позбавлення від зайвих кілограмів.
Борошно з кокосового горіха рекомендують вживати для профілактики серцево-судинних захворювань, грибкових інфекцій, людям, схильним до частих ГРЗ, а також бажаючим схуднути.
Застосування кокосового борошна
Дане борошно в кулінарії в чистому вигляді не застосовується. Як правило, на одну третину кокосового беруть дві третини пшеничного, рисового, кукурудзяного або іншого борошна. Також при його додаванні варто збільшити кількість яєць в рецепті на 1-2 штуки для поліпшення клейких якостей тесту.
Найчастіше продукт застосовується для приготування млинців, оладок, сирників. Також прекрасно підходить для випічки хліба, булок, кексів, печива, інших виробів.
Варто акуратно використовувати цю муку людям з алергією на горіхи. Інших протипоказань до застосування не виявлено.
Зберігання
Кокосове борошно зберігають в герметично закритих скляних ємностях, або щільних паперових пакетах в темному сухому місці. Відкриту упаковку бажано використати протягом 6 місяців. Якщо борошно поміняло колір, у неї з'явився гіркий присмак і неприємний аромат - це свідчення того, що борошно зіпсувалася.