57.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Крупа
Країна виробник:
Украина
Вес:
1
Упаковка:
Пакет
Срок годности:
12
Вид крупы:
Ядрица (цельное зерно)
Код/Артикул:
1584
Код товару:
1549177527
Опис
Зелена гречка, яка потрапляє до споживача прямо з поля. У гречці є кальцій, калій, залізо, фосфор, цинк, іод, марганець, клітковину. Усі вітаміни, що містяться в гречці, зберігаються в ній протягом цілого року. Вона містить 13% білка - це досить високий показник. Він поживний, досить легко засвоюється, чудово збалансований за складом амінокислот. Має низький глемічний індекс. А тим, хто стежить за своєю вагою, харчуванням і рівнем цукру в крові, такий продукт точно підходить. Зелена гречка містить рутин. Він знижує кров'яний тиск, допомагає укріпляти стінки судин, і регулює роботу серцево-судинної системи.
Знизує рівень холестерину. Відомо, що холестеринові бляшки, відкладаючись на стінках судин, перешкоджають нормальному походженню крові до серця і мозку. Постійне вживання зеленого гречку зменшує ризик серцевого приступу та інсульту.
Містить клітковину, яка так потрібна для гарної роботи шлунково-кишеного тракту. У гречці є тільки корисні жири. У кількісному вимірі в зеленій гречці жирів не багато всього приблизно 3 г, але вони дуже корисні. Омега-6 жирні кислоти мега-3 людський організм просто не виробляє, тому їх необхідно регулярно поповнювати в нашому організмі. А отримати їх можна тільки з їжею, і в цьому випадку гречка цілком може стати таким джерелом корисних жирів.
Прорости зелену гричку
Зазвичай її можна зварити, але користі від неї буде небагато. Найкращий спосіб використання - це оживити гречку, тобто проростити її. Пророщена гречка вимагає трохи більше зусиль для приготування, але це вартує цього.
Беремо зелену гречневу, насипаємо у глибоку миску і ретельно промиваємо. Потім ми заливаємо її водою і залишаємо на кілька годин у темному місці (це може бути звичайна кухонна тумбочка). Потім ми зливаємо воду і залишаємо у цій мисці пророщуватись. Кожні 7-8 годин зерна потрібно промивати від слизу, який ми створюємо. Перші паростки з’являються дуже швидко. Не варто пророщувати дуже довго. Корисними вважаються зерна зі зростанням 0,3-0.5см, а пророщену грічку можна тримати в холодильнику до 5 днів.
Як використовувати пророщену грічку
Пророщений крячок можна їсти як самостійний продукт, але людині, яка не звикла до нього, навряд чи сподобається така страва. Тому ліпше додавати гречку до салатів або до смуги.
Зерна — не просто поживна, але й найбезпечніша. Під час вирощування гречихи пестициди не використовуються, але навіть якщо зернові ростуть на добривах, можна сміливо вживати зелений гречку в їжу - вона не накопичує шкідливих речовин і вважається одним з найчистіших у екологічному розумінні продуктів.
Енергетична цінність 100 грамів - 335 ккал:
білки 12,6 г, вуглеводи 63 р, жири 3,3 р.
Приготування: приготування зеленої гречки
Приблизно 10-15 хвилин. Чудово співпадає як
гарнір для будь-яких страв. Має низький глімічний індекс