Що таке скиборізка і кому вона потрібна?
Сучасним господаркам простіше справлятися з домашніми справами за допомогою автоматизованих машин: хлібопічка, мультиварка, пилосос, машинка-автомат – далеко не весь перелік приладів, які істотно полегшують побут.
Сьогодні поговоримо про ще один прилад під назвою слайсер або скиборізка. У народі його також часто називають хліборізкою. Призначення цього приладу полягає у швидкій і рівній нарізки хліба, ковбас, сирів, овочів і фруктів. Нарізку можна регулювати по товщині на свій смак, залишається тільки зорієнтуватися: який слайсер краще вибрати.
Коли ви бачите на полицях в супермаркетах упаковки з уже нарізаними продуктами це і є робота слайсера або скиборізки. Раніше такі прилади використовували тільки для масштабних робіт – в кафе, ресторанах, на харчових підприємствах. Але прогрес не стоїть на місці, і тепер в магазині можна придбати міні-версію апарату в якості альтернативи кухонного ножа.
Для чого потрібна скиборізка
- Для економії особистого часу, який проводять на кухні за приготуванням їжі.
- Для того, щоб швидко приготувати нарізку на святковий стіл. Це особливо актуально, коли намічається велике застілля.
- Для красивого і акуратного сервірування страв.
- Для використання не тільки в домашніх умовах, але і на відпочинку, наприклад, на природі. Також прилад можна використовувати для приготування перекусів на роботі: актуально для великих компаній або офісу з великою кількістю співробітників.
Функції скиборізки, основна характеристика
Корпус приладу може бути виконаний в двох варіантах: металевий або пластмасовий. Металевий корпус зустрічається у моделей для професійного використання, тому такий слайсер буде коштувати дорого.
Пластмасовий корпус підійде для домашнього використання і коштує на порядок менше – за якістю він не поступається професійному приладу і відмінно справляється зі своїми функціями. Для використання в кафе і ресторані краще брати модель з металевим корпусом.
Що стосується потужності скиборізки, то для використання в побуті досить 100 Вт. Для використання в кафе, ресторанах для мінімальних тимчасових витрат вибирають більш потужні моделі.
На що звернути увагу при виборі скиборізки
Кожен прилад відрізняється від іншого формою, матеріалом і кількістю функцій. Чим більше функцій - тим вище ціна. Тому, для приготування швидких страв і бутербродів можна вибрати простий варіант, а для частого використання, наприклад, при підготовці до великих святкових заходів, підійде більш наворочена скиборізка.
Далі необхідно звернути увагу на наступні деталі:
- ніж повинен бути з нержавіючої сталі або керамічним, щоб уникнути появи корозії;
- у комплекті з приладом бажаний спеціальний тримач, що захищає від зіткнення рук з лезами;
- для запобігання ковзання внизу приладу повинні бути гумки;
- скиборізка повинна легко збиратися і розбиратися, адже після кожного використання її необхідно мити;
- хвилеподібний ніж краще, ніж ніж прямого заточування, тому що довше залишається гострим;
- нарізування твердих продуктів краще виконувати на високій швидкості роботи приладу, тому краще, якщо у слайсера буде в функціоналі кілька швидкісних режимів;
- бажано, щоб в комплектацію приладу входив піддон для нарізаних продуктів;
- якщо в будинку є маленькі діти, то потрібно виключити ймовірність випадкового включення приладу.
Ось, власне і все. Не забувайте, що при акуратному використанні будь-яка лскиборізка здатна прослужити досить довго незалежно від моделі і виробника.
Вибір, як то кажуть, за вами.