Що таке скиборізка і кому вона потрібна?

Сучасним господаркам простіше справлятися з домашніми справами за допомогою автоматизованих машин: хлібопічка, мультиварка, пилосос, машинка-автомат – далеко не весь перелік приладів, які істотно полегшують побут.

Сьогодні поговоримо про ще один прилад під назвою слайсер або скиборізка. У народі його також часто називають хліборізкою. Призначення цього приладу полягає у швидкій і рівній нарізки хліба, ковбас, сирів, овочів і фруктів. Нарізку можна регулювати по товщині на свій смак, залишається тільки зорієнтуватися: який слайсер краще вибрати.

Коли ви бачите на полицях в супермаркетах упаковки з уже нарізаними продуктами це і є робота слайсера або скиборізки. Раніше такі прилади використовували тільки для масштабних робіт – в кафе, ресторанах, на харчових підприємствах. Але прогрес не стоїть на місці, і тепер в магазині можна придбати міні-версію апарату в якості альтернативи кухонного ножа.

Для чого потрібна скиборізка

  1.     Для економії особистого часу, який проводять на кухні за приготуванням їжі.
  2.     Для того, щоб швидко приготувати нарізку на святковий стіл. Це особливо актуально, коли намічається велике застілля.
  3.     Для красивого і акуратного сервірування страв.
  4.     Для використання не тільки в домашніх умовах, але і на відпочинку, наприклад, на природі. Також прилад можна використовувати для приготування перекусів на роботі: актуально для великих компаній або офісу з великою кількістю співробітників.

Функції скиборізки, основна характеристика

Корпус приладу може бути виконаний в двох варіантах: металевий або пластмасовий. Металевий корпус зустрічається у моделей для професійного використання, тому такий слайсер буде коштувати дорого.

Пластмасовий корпус підійде для домашнього використання і коштує на порядок менше – за якістю він не поступається професійному приладу і відмінно справляється зі своїми функціями. Для використання в кафе і ресторані краще брати модель з металевим корпусом.

Що стосується потужності скиборізки, то для використання в побуті досить 100 Вт. Для використання в кафе, ресторанах для мінімальних тимчасових витрат вибирають більш потужні моделі.

На що звернути увагу при виборі скиборізки

Кожен прилад відрізняється від іншого формою, матеріалом і кількістю функцій. Чим більше функцій - тим вище ціна. Тому, для приготування швидких страв і бутербродів можна вибрати простий варіант, а для частого використання, наприклад, при підготовці до великих святкових заходів, підійде більш наворочена скиборізка.

Далі необхідно звернути увагу на наступні деталі:

  •     ніж повинен бути з нержавіючої сталі або керамічним, щоб уникнути появи корозії;
  •     у комплекті з приладом бажаний спеціальний тримач, що захищає від зіткнення рук з лезами;
  •     для запобігання ковзання внизу приладу повинні бути гумки;
  •     скиборізка повинна легко збиратися і розбиратися, адже після кожного використання її необхідно мити;
  •     хвилеподібний ніж краще, ніж ніж прямого заточування, тому що довше залишається гострим;
  •     нарізування твердих продуктів краще виконувати на високій швидкості роботи приладу, тому краще, якщо у слайсера буде в функціоналі кілька швидкісних режимів;
  •     бажано, щоб в комплектацію приладу входив піддон для нарізаних продуктів;
  •     якщо в будинку є маленькі діти, то потрібно виключити ймовірність випадкового включення приладу.

Ось, власне і все. Не забувайте, що при акуратному використанні будь-яка лскиборізка здатна прослужити досить довго незалежно від моделі і виробника.

Вибір, як то кажуть, за вами.