Яку млинницю вибрати для дому

Електрична млинниця є далеко не у кожної сучасної господині. Але ті з них, хто часто і багато пече млинці та інші вироби з рідкого тіста, оцінили цей новомодний пристрій для кухні. Цей аналог традиційної млинцевої сковороди полегшує приготування і скорочує час готування.

На млинниці печуться не тільки традиційні млинці - вона підходить для приготування і інших виробів з тіста: лавашів, оладок, тортилій. На цьому приладі відмінно виходять страви з особливою рецептурою, наприклад, млинці на основі різних пластівців, що не містять борошна і яєць.

Чи є у цього приладу переваги перед звичайною сковородою для млинців і в чому ж вони полягають?

Перш за все, з млинницею процес випікання виробів з тіста прискорюється і стає гранично простим.

Деякі особливості пристрою:

  •     вся поверхня рівномірно прогрівається нагрівальним елементом, що скорочує час приготування. На такій поверхні млинці виходять рівні і мають більш привабливий вигляд;
  •     термостатом підтримується оптимальна температура випікання, що зводить до мінімуму можливість пригорання млинців;
  •     робоча поверхня всіх млинців покрита спеціальним антипригарним шаром. Це дозволяє власнику моделі готувати на ній без масла або з мінімальною його кількістю;
  •     є можливість одночасного приготування декількох виробів (млинців, оладок) з невеликим діаметром-12 см;
  •     прилад може комплектуватися змінними плитками для виробів різного розміру і формами для млинців з малюнком;
  •     з погружной млинницею можливе приготування дуже тонких млинчиків.

Види млинниць

Модель млинниці може бути:

  •     класичною. Вона оснащується плоским нагрівальним елементом, який розрахований на один-два млинці. Може бути укомплектована змінними плитками. Діаметр форми - за перевагою споживача. Для млинців з начинкою добре підійде форма діаметром близько 19 сантиметрів.

УВАГА. Ця ж поверхня підходить для випікання млинців і меншого діаметру. Чи рівними вони вийдуть, залежить виключно від вправності і майстерності споживача. Для любителів маленьких млинчиків, оладок і панкейків є форма на 2-6 млинців. Пристрій зі змінними плитками - відповідний універсальний варіант.

  •     погружною. Це прилад з діаметром 19 см, що ідеально підходить для випікання тоненьких млинців, в які традиційно загортають солодку або солону начинку. Процес приготування виглядає незвично: в тісто опускається робоча поверхня приладу. Після підсмажування з одного боку млинці за допомогою лопатки перевертають на іншу.
  •     двосторонньою. У цій моделі є схожість з вафельницею і приготування млинців в ній займає мінімум часу. У такому пристрої млинці випікаються без перевертання.

Потужність

У побутових млинниць - потужність до 1500 Вт. Швидкість нагрівання поверхні і швидкий процес приготування залежать від величини потужності.

У більшості моделей млинниць потужність регулюється.

Зручність і безпека

Виробниками створюються спеціальні деталі, що роблять використання приладу зручним і практичним.

  •     У габаритних і громіздких моделей є ручка для перенесення, виконана з термостійких матеріалів.
  •     Деякі виробники роблять шнур приладу знімним, що доречно при нечастому його використанні і компактному зберіганні.
  •     Додатковим плюсом до млинниці буде спеціальний відсік для зберігання аксесуарів.

Аксесуари

Практично будь-яка модель гарантовано комплектується спеціальними предметами кухонного приладдя:

  •     лопаткою (або декількома) для перевертання виробів;
  •     Т-подібною паличкою для розподілу тіста;
  •     мірним черпаком для тіста.

Якщо ви справжній любитель млинців, вам неодмінно слід придбати цей пристрій. З млинницею ви зможете значно скоротити час готування і провести його зі своїми близькими, поїдаючи приготовані ласощі. Використовуйте різні рецепти, фантазуйте з начинками, і насолоджуйтеся!