285.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Тип:
Загуститель
Вес:
200
Код/Артикул:
17382
Код товару:
2207169040
Опис
Агар — агар 1200 (порошок) — це рослинний аналог желатину, що отримується з декількох видів червоних і бурих водоростей, родом із країн Азії.
Агар не наділений ні смаком, ні кольором, ні ароматом. Склад цього продукту містить багато корисних речовин, наприклад, вітаміни: фолієва кислота, пантотенова кислота, вітаміни К, Е, В6 і рибофлавін. До складу агару входять також корисні мінерали — марганець, магній, залізо, кальцій, натрій і цинк. У деяких різновидах продукту є також йод (це залежить від того, з яких водоростей він виробляється).
Випускають його в декількох формах — у пластівцях, порошку або пластинках. Під час застигання агар утворює щільне, мутновато-прозоре желе.
Ще агар класифікований як харчова добавка Е406, безпечна для організму.
Порівнюючи з желатином агар, має деякі кулінарні переваги:
- рослинне походження агару — чудове рішення для веганів;
- немає в агара смаку, кольору й аромату (мінно тому зефір і десерти, мармелад, суфле, морозиво, соуси радять робити на агар-агарі);
- вироби на агарі виходять щільнішими, ніж на желатіні, і не ростуть навіть у спекотний день;
— агар застигає навіть за кімнатної температури та робить це набагато швидше за желатину. Під час нагрівання желе з агаром знову перетвориться на рідину та знову чудово затвердіє під час охолодження, отже, якщо ви пропустилися з дозуванням агару — все можна виправити;
— у кислі продукти його потрібно додавати приблизно в 1,5 раза більше, оскільки його властивості слабшають. Але найчастіше це спочатку розраховується в рецептах.
На склянку рідини (250 мл) можна додавати від 1 до 5 грамів агару, регулюючи желе текстуру від м'якої до дуже щільної. Якщо додавати менш ніж 1 г на склянку — вийде густа рідина. В середньому в кондитерські вироби додають 10-20 г агару на кілограм продукту.
Як використовувати агар-агар?
Порошок агару потрібно розвести в гарячій рідині, що є основою страви. Це може бути вода, молоко, сік, бульйон тощо. Після того як суміш настоюється впродовж 15-30 хвилин, її потрібно довести до кипіння й помішувати до повного розчинення агару (приблизно 5 хвилин).
До кип'ятільної маси додаються інші інгредієнти, після чого її можна розлити за формами та залишити вихолоти за кімнатної температури. Після застигання, якщо страва передбачається подавати холодною, її можна прибрати в холодильник.
Умови зберігання: сухому місці з відносною вологістю повітря не більш ніж 80%.
Склад: 100% агар-агар.
Без ГМО