132.05 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Борошно
Код/Артикул:
1
Код товару:
1740243241
Опис
Що таке рисове борошно?
Його виготовляють способом подрібнення цілих або подрібнених зерен рису, витягнутих у процесі помелу, у порошок. Рисове борошно сильно розрізняється залежно від:
вид рису
тип помелу
вміст крохмалю
Борошно з білого або коричневого рису зазвичай використовується для безглютенової випічки . Він має нейтральний смак і білий колір, легко засвоюється і вважається гіпоалергенним. Це чудовий приклад , завдяки якій можна приготувати незвичайну випічку.
Генотипи рису розрізняються за вмістом амілози . Амілоза — крохмаль, що характеризує температуру желатинізації, клейкість і в'язкі властивості тіста з рисового борошна.
Рисове борошно багате клітковиною не містить глютену та містить мало насичених жирів, холестерину та натрію. Він має меншу поживну цінність, ніж цілозерновий рис або цілозернове борошно з коричневого рису, але є важливим джерелом марганцю. Він збагачений вітамінами та мінералами для задоволення потреб у поживних речовинах, наприклад, вітаміном B, залізом і магнієм. У 100 грамах приблизно 363 ккал.
Рисове борошно — властивості
Це дуже поширена в тих частинах світу, де рис є основним інгредієнтом. Китай, Індія, Індонезія й Бангладеш мають найбільше споживання зерна та борошна з нього. 1980-х років він був представлений західного світу, де став основним інгредієнтом багатьох харчових продуктів у хлібопекарній промисловості.
Це альтернатива в безглютеновій випічці. Хліб із нього може мати менший об'єм бухланки, щільнішу текстуру та коротший термін зберігання. Важливо використовувати його в поєднанні з іншим борошном, крохмалем, камед'ю та ферментами, щоб допомогти їм імітувати глютенову матрицю.
Використання рисового борошна з цими інгредієнтами поліпшить водопоглинання, позаяк його водопоглинання становить 42,9-60,7% від ваги тіста. Вища частина водопоглинання вказує на те, що тісто еластичніше. Додавання 2% гідроколоїдів до рецептури показало збільшення водопоглинання в діапазоні 63,4-67%.
Здорове харчування
Рисове борошно використовується в харчових продуктах для споживачів із нестерпністю глютену. Його використання у випічці хліба все ще обмежене, тому що білки рису не можуть вловлювати газ, що утворюється в процесі ферментації. Дедалі частіше рисове борошно також використовується діабетиками та людьми, для яких важлива втрата ваги .
Це борошно, особливо різновид коричневого рису, є чудовим джерелом клітковини, яка не тільки покращує травлення, але й знижує рівень холестерину . Ще однією перевагою є те, що рисове борошно не містить глютену, що робить його безпечним для людей з алергією на глютен або целіакією. Він покращує здоров'я печінки , оскільки містить холін, який переносить холестерин і тригліцериди з печінки туди, де вони необхідні організму.
Дивіться також
Борошно з нуту 1 кг (Аргентина)
Кокосова стружка 65% Файн 250 грамів
Кокосова стружка Файн 65% 500 грамів
Кокосова стружка Файн 65% 1 кг.
Ерітрітол 25 кг. (Ерітрол, ерітріт) натуральний цукрозамінник
Кокосовий цукор 5 кг Органічний
Сухе кокосове молоко 50% ОПТ 25 кг (сливки)
Сухе кокосове молоко 50% жирності 100 грамів
Кокосова стружка 65% медіум 250 грамів
Кокосова стружка медіум 65% 500 грамів
Кокосова стружка медіум 65% 1 кг.
Кокосове борошно Шрі-Ланка 250 грамів
Кокосовий цукор органік 10 кг
Сухе кокосове молоко 50% ОПТ 25 кг
Мигдальне борошно дрібного помелу, 10 кг
Кокосовий цукор органічний 20 кг
Харчові неактивні дріжджі 1 кг
Харчові дріжджі неактивні 500 грам
Харчові дріжджі неактивні 100 грам.