1 350.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Борошно
Країна виробник:
Украина
Вес:
1
Упаковка:
Пакет
Срок годности:
12
Сорт:
Цельнозерновая
Код/Артикул:
1828
Код товару:
1693083957
Опис
Борошно зі спельти
Борошно зі спельти виготовляється способом подрібнення зерна пшениці спельти (іноді її називають полба). Це один із найстаріших культивованих видів пшениці в історії людства. Її зерно неймовірно трудомістке в вирощуванні та під час помелу важко вимолочується з м'якини. Щоб зберегти поживні речовини полби, корисну оболонку зерна та його зародок, борошно виробляють за технологією грубого помелу. Саме висівні частинки забезпечують високу біологічну цінність продукту. У них сконцентровані всі унікальні властивості злаку.
Спельта погано переносить мінеральні добрива, через які знижується врожайність. Тому його вирощують на спеціальних ґрунтах за принципами органічного хліборобства. Повбічне борошно не містить ГМО, ароматизаторів або барвників. Завдяки бурій оболонки зерен вона має світло-коричневий відтінок. Завдяки горіховому смаку й аромату цей інгредієнт стає популярним у приготуванні вишуканої випічки, хлібобулочних виробів і десертів.
Три факти про борошно зі спельти:
На відміну від інших культур, спельта містить усі незамінні амінокислоти. Ці речовини необхідні організму, щоб будувати нові клітини та відновлювати пошкоджені тканини.
«Медені» вуглеводи, що входять до складу спельти (мукополісахариди), мають здатність насичувати організм тривалою енергією й зміцнювати імунну систему. Тому борошно з нього також є чудовим вибором із погляду поживної цінності. Воно засвоюється набагато легше, ніж багато інших продуктів мукомольного виробництва.
Оскільки давнє зерно дуже багате на білок, рівень вмісту глютену в ньому теж високий. Це забезпечує борошно з полби чудові хлібопекарні властивості, вироби з нього набувають щільної структури та насиченого жовтого кольору.
Свіже борошно в мішку 25 кг