229.50 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид:
Крупа
Вид крупи:
Рис
Країна виробник:
Вьетнам
Вес:
0.5
Упаковка:
Полиэтиленовый пакет
Вид крупы:
Молодой рис Ком
Код/Артикул:
1R0777
Код товару:
943121778
Опис
Молодий в'єтнамський рис Ком 500 грам (В'єтнам).
Його виробляють з молодого клейкого рису. Рис збирають, поки зерна ще не зовсім дозріли, смажать на маленькому вогні до напівготовності, очищають від лушпиння і подають в листі лотоса.
Осінь Ханоя є сезоном для кого.
Ком готують з молодого клейкого рису, а краще сказати з сорту «жовта квітка», що збирається в період двох сезонів - весняного та літньо-осіннього. Ханойци, однак, зазвичай готують кого з рису літньо-осіннього сезону, вважаючи, що він смачніший рису весняного сезону. Ханой славиться такими сортами кому, як кому-вонг, кому-лу, кому-мечі (за назвою сіл Вонг, Лу, Мечі, де готують кожен сорт).
Фото: nhat-nam.ru
Молодий клейкий рис спочатку злегка обсмажують, потім видаляють лушпиння, в результаті виходять чисті круглі зелені зерна. Молоді зерна кому потрібно варити на пару. Ця страва називається сой-ком, яке відрізняється клейкістю. Розбухаючи, повні прозоро-зелені зерна все ще зберігають свій м'який, ледь вловимий аромат свіжого рису. Сой-ком зазвичай покривають жовтим сипучим і ароматним шаром крохмалю з бобів нунг (Vigna radiata - золотиста квасоля). А на самому верху присипають тонкі молочно-білі, блискучі від жиру кокосові ниточки.
Фото: nhat-nam.ru
«Xôi cốm» став поширеним делікатесом ханойцев. Тому, хто одного разу спробував Ханойський сой-ком, буде важко забути його своєрідний смак. У ньому є щось від сой-во (клейкий рис, приготований на пару з половинками зерен золотистої квасолі), щось від сой-зиа (клейкий рис з кокосом), щось масляниста від горохового кексу, щось солодкувате від цукру. Однак довше і краще запам'ятовується аромат Ханойського ком.
Фото: nhat-nam.ru
Інгредієнти:
- 300 р кого села Вонг
- 150 г. бобів нунг
- 50 г. сушених зерен лотоса
- 50 г. кокоса, натертого довгими ниточками
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки курячого жиру
«Xôi cốm». Фото: healthplus.vn
Спосіб приготування:
- Хлопець зерна золотистої квасолі добре подрібнити, розпушити.
- Варені зерна лотоса добре подрібнити, або залишити цілими.
- Нитки кокоса добре обсмажити в жирі і цукрі, охолодити.
- Варити кому на пару: Коли кого добре розбухне і стане м'яким і клейким, викласти його на тарілку, розпушити і перемішати з цукром. Цукор слід вживати в помірній кількості. Таким чином блюдо буде мати м'який солодкий смак. Витримати так деякий час, щоб зерна кому ввібрали цукор. Потім знову розпарити їх до повної готовності зерна, поки вони не стануть клейкими. Готовий кому викладають, розпушують і охолоджують. В кінці слід додати зерна лотоса, зелену квасолю, тертий кокос і перемішати все разом. Сой-ком зазвичай загортають в листя лотоса, що допомагає довше зберегти клейкість і смак страви.
«Chả cốм». Фото: healthplus.vn
Ком можна їсти прямо або насолоджуйтеся бананами, як закуска. Його також можна змішувати з іншими харчовими інгредієнтами, щоб створити безліч смачних страв, в тому числі «Chả cốм» (в'єтнамська ковбаса) і «Chè cốм», «Cốm xàо».