121 ГРН
Основна інформація
Стан
Новий
Вес:
500
Тип:
Нефильтрованное
Тип масла:
Льняное
Отжим:
Первый холодный
Упаковка:
Пластиковая туба
Состав:
Масло льняное
Код/Артикул:
2031
Код товару:
589100659
Опис
Олія лляна інструкція: Олія лляна харчове по своїй біологічній цінності є безумовним лідером серед рослинних олій Масло лляного насіння - найбагатше джерело поліненасичених жирних кислот. За змістом ненасичених жирних кислот (омега-3 і омега-6), олію льону в 2 рази перевершує риб'ячий жир.
Вміст незамінної людському організму ліноленової жирної кислоти в лляній олії досягає 50%-70%, а вітаміну Е - 50мг/100г.
Ідеальне рослинна олія для схуднення
Чому саме лляне масло найбільш часто пропонується дієтологами, в якості головного рослинного масла дієт для зниження ваги?
По-перше, масло, отримане з лляного насіння, найбільш повно задовольняє потреби нашого організму (особливо мозку) в найбільш важливих жирних кислотах і ін. біологічно активних речовинах.
По-друге, лляна олія саме по собі "активно" сприяє зниженню ваги, оскільки володіє здатністю покращувати всі обмінні процеси в організмі людини.
Цілющі властивості лляної олії
Ще Гіппократ стверджував, що виліковувати людини потрібно правильним харчуванням. І з власного досвіду ми знаємо, що наше самопочуття залежить від харчування. Щоб добре себе почувати, потрібно їсти здорові продукти природного походження, які добре приймаються організмом і містять речовини йому необхідні. Одним з таких продуктів є лляне масло.
Сучасні дослідження показали, що вживання лляної олії в їжу знижує ризик інсульту на 37%. За змістом ненасичених жирних кислот лляне масло в 2 рази перевершує риб'ячий жир. Існує величезна кількість захворювань, при якому лляне масло і що містяться в ньому Омега-3 і Омега-6 необхідні організму. Вживаючи лляне масло можна не боятися таких страшних хвороб, як діабет, атеросклероз, ішемічна хвороба серця, і багатьох інших. У народній медицині його використовують від глистів, печії, різних виразок.
Лляна олія містить достатню кількість вітамінів і інших біологічно активних речовин, необхідних для здорового харчування. Найбільш важливими компонентами льняного масла є жирні кислоти:
– альфа-ліноленова кислота – 60% (Омега-3);
– лінолева кислота – 20% (Омега-6),
– олеїнова кислота – 10% (Омега-9)
– інші насичені жирні кислоти – 10%.
В організмі людини обов'язково повинен бути баланс кислот Омега-6 і Омега-3, що, як доведено вченими, є незамінним у життєдіяльності людини. У здоровому організмі це співвідношення повинно бути 4 : 1.
Якщо Омега-6 є, крім лляного, в соняшниковій, соєвій, рапсовій, гірчичному, оливковій олії, то Омега-3 є в достатній кількості лише в риб'ячому жирі і найголовніше – в лляній олії. В цьому полягає унікальність лляної олії, звідси його специфічний запах, так знайомий нам по риб'ячому жиру, і це показник високої якості масла, його чистоти, а також доказ того, що його не змішали з іншими рослинними маслами.
Вживання лляного харчового масла не має побічних властивостей.
Серцево-судинні захворювання
Більшість серцево-судинних захворювань — це результат атеросклерозу, тобто затвердіння стінок артерій, забитих тромбами, що містять велику кількість холестерину, жирних речовин і залишків клітин. Потік крові, що поставляє серцю кисень і поживні речовини, по мірі накопичення тромбів пробивається все з великими труднощами. Кількість тромбів може зрости настільки, що серцевий м'яз не витримує, внаслідок чого — серцеві напади, паралічі.
Дослідження вчених різних країн свідчать: лляне масло, впливаючи на холестерин і тригліцериди - основних винуватців атеросклерозу зменшує небезпеку виникнення тромбів. Його дія набагато ефективніше дії дорогого риб'ячого жиру.
Лікування і профілактика раку
Регулярне застосування харчового лляної олії сприятливо при профілактиці ракових захворювань. Результати досліджень учених показують, що містяться в лляній олії лігніни здатні зв'язувати і нейтралізувати з'єднання естрогену, які сприяють виникненню раку грудей. Крім лигнинов лляне харчову олію забезпечує організм людини альфа-ліноленової кислотою, яка також має великі антиканцерогенні можливості, особливо при захворюваннях раку грудей.
У 1994 році проводилися великі експерименти на тваринах, в ході яких було виявлено: годівля тварин їжею з високим вмістом жирних кислот стимулює ріст пухлин молочної залози, в той час як включення до продуктів харчування з високим вмістом альфа-ліноленової кислоти перешкоджає зростанню.
Це означає, що людині краще відмовитися від надмірного захоплення салом, маслом, олією, смаженим м'ясом і т. д., а більше вживати в їжу різноманітних рослинних олій. І, найголовніше - не забувати про профілактику, в якій основним засобом є нерафінована лляне харчове масло.
АСТМА
Іноді споживання лляної олії протягом лише кількох днів значно покращує картину лікування астми.
ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДІАБЕТУ
Частое употребление небольшого количества пищевого льняного масла, содержащего кислоту Омега-3, улучшает действие инсулина и защищает организм от возникновения и развития диабета. При этом не только улучшается не только восприятие инсулина, но и снижается уровень холестерина.
ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ ЗАБОЛЕВАНИЯ
Кислота Омега-3 помогает при желудочно-кишечных заболеваниях, заболеваниях мочеполовой системы. Пищевое льняное масло рекомендуют принимать послеоперационным больным, так как оно повышает общий иммунитет организма, препятствует возникновению воспалительных процессов.
АЛЛЕРГИЯ
При лечении аллергических и воспалительных процессов жирные кислоты в диете играют главную роль, так как в организме они превращаются в простагландины и лейкотрины - важные посредники воспаления. Употребление в пищу льняного масла помогает снизить аллергическую реакцию. При этом следует отказаться от животных жиров. В результате уменьшаются аллергические и воспалительные процессы, и состояние больного улучшается.
АРТРИТЫ
Эффект воздействия кислот Омега-3 и Омега-6, содержащихся в льняном масле, при включении его в рацион во время лечения артрита достаточно успешен. Полезно смазывать маслом болевые места. Наблюдения показали, что 60% больных ревматическим артритом смогли полностью отказаться от приема противовоспалительных лекарств, а остальные 20% сокращают их прием.
Косметические свойства льняного масла
Льняное масло занимало главное место в косметической "лаборатории" знаменитой обольстительницы мужчин - Клеопатры. Масло льна служило основой большинства ее кремов и масок. Царица употребляла достаточно много льняного масла в пищу и даже принимала "льняные" ванны.
Регулярное употребление в пищу и наружное применение льняного масла помогает значительно продлить молодость кожи и делает волосы сильными и красивыми.