1 215.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Продукція:
Рыба копченая / вяленая / соленая
Країна виробник:
Китай
Вид рыбы:
Угорь
Тип:
Речная рыба
Вес:
0.7
Копчение:
Горячее
Вид продукции:
Копченая рыба
Упаковка:
Вакуум
Калорійність (ккал):
220
Жири:
21
Білки:
20
Вуглеводи:
3
Склад продукту:
Вугор, соєвий соус (вода, соя, сіль), цукор, кукурудзяний сироп, кукурудзяний крохмаль.
Вага нетто:
700
Країна виробника:
Китай
Термін придатності (міс.):
24 місяця
Умови зберігання:
При температурі -18°C
Код/Артикул:
87700
Код товару:
2462407206
Опис
Вугор копчений унагі — класика японської кухні
Копчений вугор унахи (копчений вугор — рос.) — один із найсмачніших продуктів японської кухні. Для його приготування використовується філе прісноводних вугрів, яких зараз у Японії розводять промисловим способом — така велика популярність цієї риби як у самій Японії, так і в усьому світі.
Вугор у Японії їдять у сушеному, смаженому, маринованому вигляді, але особливо вважають засмагою копчений. Він не тільки стає основою другої страви, але й входить до складу безлічі інших продуктів японської кухні.
Як готується вугор унагі
Для того, щоб приготувати копчене вугілля японські використовують відразу кілька кулінарних технік:
Свіжих вугрів обробляють на філі, а потім обсмажують на грилі, поки не відділиться зайвий жир. Завдяки горінню жиру та вугілля внах набуває характерного копченого присмаку;
Після обсмажування вугор деякий час витримують на парі, щоб надати м'ясу м'якості.; Потім філе знову обсмажують на грилі, після чого занурюють у спеціальний маринад із соєвого соусу та рисового сиропу.
Промаринований таким чином вугор унагі упаковують у вакуумне паковання, і в такому вигляді він потрапляє вже на прилавки магазинів.
Користь копченого вугра
Японські шанувальники копчений акне не тільки за його видатні смакові якості. Він вважається ще і справжнім лікарським засобом: недарма, у Японії унагі називають «еліксиром життя». У цій країні є навіть свято, присвячене поїданню вугрів унаги.
Вугор, копчений у японській традиції, багатий на жирні кислоти Омега-3 та білком (його в м'ясі понад 9%). Риб'ячий жир, що входить до складу копченого вугрівання, сприяє профілактиці судинних захворювань і зміцнює серце. В вугрій м'ясі міститься великий вітамінний комплекс, зокрема вітаміни D, E, A, В1 і В2.
Завдяки високому вмісту вітаміну Е вугор добре знімає втому та допомагає переносити жарку погоду, тому в Японії заведено їсти страви з унаги в спекотну пору. До того ж вважається, що сприяє посиленню потенції.
Страви з унаги: з чим їдять копчений вугор
У Японії унаги за традицією їдять у формі унаги кабакакі — смажені шматочки вугру, обмащені спеціальним соусом. Також поширена подача шматочків копченого вугор на подушці з рису. Вугор можна покласти в традиційний японський пиріг із часником і травами, а також із ним готують різноманітні види суші та ролів (унагі-макі, запечені роли, спайсі-роли).
Також це один із популярних інгредієнтів для салатів: у поєднанні зі свіжою зеленню, водоростями панчіх або морепродуктами він створює фірмовий східний смак.
Дивіться також
Ікра летючої риби Чорна Тобіко, ікра для суші чорна 50г
Ікра летючої риби помаранчева Тобіко 50г
Ікра летючої риби Тобіко Червона 50г
Ікра летючої риби Тобіко Червона 100г
Ікра летючої риби Тобіко Помаранчева 100г
Креветки сушені дрібні Tom Dong Kho 100 г (В'єтнам)
Голец арктический охлажденный/замороженный. Красная рыба форель, сёмга, кижуч
Красная икра кета горбуша кижуч нерка дальневосточная. Черная икра осётр белуга
ЖИВЫЕ МИДИИ И РАПАНЫ устрицы калкан, катран (акула), скат, осётр белуга севрюга
Морской осётр, белуга. морская рыба морепродукты
крабы королевские дальневосточные, атлантические краб морепродукты
креветка черноморские азовские креветки морепродукты