80.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид удобрения:
Калийная селитра
Упаковка:
Мешок
Вес:
25
Код товару:
1444323083
Опис
Калієва селітра являє собою білі кристали або порошок з жовтувато-сіруватим відтінком, без запаху. Калієва селітра добре розчиняється у воді, є сильним окислювачем і реагує з горючими матеріалами і відновниками.
Щільність 2,109 г/см3. Температура плавлення - 334° C, температура кипіння (розкладається) - 400° C. Хімічна формула: KNO3
У природі калію нітрат утворюється при розкладанні органічних речовин в результаті життєдіяльності нітрифікуючих бактерій. Отримують калію нітрат обмінною реакцією між КСl і NaNO3 або ж при дії HNO3 або нітрозних газів (в основному NO2) ДО2З3 або КСl.
Застосування калієвої селітри (азотнокислого калію, нітрату калію).
У сільському господарстві калієва селітра застосовується в якості подвійного комплексного (азотно-калійного) добрива для рослин, погано реагують на хлор: ягідних і цитрусових культур, буряків, тютюну, винограду, а також в якості мікродобрив в тепличному виробництві овочів і для кімнатних рослин. Вміст калію - близько 44%, вміст азоту - близько 13%.
Застосування калієвої селітри (нітрату калію) сприяє оптимізації сосущей сили коренів, врівноваженню темпів дихання і фотосинтезу, поліпшення структури тканин рослини. Підвищується стійкість рослин до несприятливих умов середовища.
Крім того, калієва селітра застосовується в електровакуумної промисловості та оптичному скловарінні для знебарвлення та освітлення кришталевих технічних стекол і додання міцності виробів зі скла; у виробництві димних порохів і спеціальних піротехнічних сумішей, при виробництві сірників, емалей, теплоносіїв, в металургії для загартування металів та ін.
У харчовій промисловості нітрат калію харчової (консервант Е252) застосовується для консервування різних продуктів. Використовується в голландських сирів, м'ясних виробах (ковбаси, бекон, шинка, мову, сосиски, копчені сосиски), в пресованому і консервованому м'ясі.