45.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вид удобрения:
Калийная селитра
Упаковка:
Мешок
Вес:
25
Код товару:
683194915
Опис
Калієва силітра
являє собою білі кристали або порошок із жовтувато-сіровим відтінком, без запаху. Калієва силітра добре розчиняється у воді, є сильним окислювачем і реагує з пальними матеріалами та відновлювачами.
Щільність 2,109 г/см3. Температура плавлення — 334 °C, температура кипіння (розкладається) — 400 °C.
Хімічна формула: KNO3
У природі калію нітрат утворюється у разі розкладання органічних речовин унаслідок життєдіяльності нітрифікувальних бактерій. Отримують калію нітрат обмінною реакцією між КСl і NaNO3 або ж під час дії HNO3 або нітрозних газів (зокрема NO2) на К2СО3 або КСl.
Застосування калієвої солітри (калія азотнокислого, нітрата калію).
У сільському господарстві калієва силітра застосовується як подвійний комплексний (азотно-калійного) добрива для рослин, що погано реагують на хлор: ягідних і цитрусових культур, буряків, тютюну, винограду, а також як мікроудобрення в тепличного виробництва овочів і для кімнатних рослин. Вміст калію — приблизно 44%, вміст азоту — приблизно 13%.
Застосування калієвої пелітри (нітрата калію) сприяє оптимізації сили коренів, врівноваженню темпів дихання й фотосинтезу, поліпшенню структури тканин рослини. Підвищується стійкість рослин до несприятливих умов середовища.
Крім того, калієва силітра застосовується в електровакуумній промисловості й оптичному скловаренні для знебарвлення й освітлення кришталевого технічного скла та надання міцності виробам зі скла; у виробництві димних земель і спеціальних піротехнічних сумішей, під час виробництва сірників, емалей, теплоносіїв, у металургії для загартування металів та ін.
У харчовій промисловості нітрат калію харчовий (консервант Е252) застосовується для консервування різних продуктів. Використовується в голландських сирах, м'ясних виробах (ковпаки, бекон, шинка, мова, сосиски, копчені сосиски), у пресованому та консервованому м'ясі.