360.00 ГРН
Опис
Високоякісний ЕКО комплект, в який входить:
-Грибна коробка
-Міцелій який вже засіяно в компост
-Покривна суміш для печериць
-Інструкція по вирощуванню
Грибний блок печериць Сімейний
Розмір коробки 30х30см.
Вага - 5 кг
Вихід грибів з одного блоку до 5 кг.
Печериці не вимогливі до світла. Їх можна вирощувати в будь-яких прохолодних і вологих приміщеннях: сараях, землянках, льохах, куренях, підвалах, гаражах і на балконах при температурі t = 18°С–22°C.
Додається детальна рекомендація щодо вирощування в домашніх умовах як на присадибній ділянці, так і в приміщенні.
До складу печериць входить значна кількість вуглеводів, жирів, органічних кислот, мінеральних речовин і цілий комплекс вітамінів. Основними компонентами, складовими плодові тіла печериць, є азотисті речовини (60,3%), в тому числі білки ― 32,1%, а також зольні елементи. Крім того, в плодових тілах багато азотистих сполук, таких, як пептони, аміди, пуринові і пиримидиновые підстави, амінокислоти. Дослідження показали, що в грибах присутні більше 20 амінокислот, у тому числі всі незамінні для харчування людини ― метіонін, цистеїн, цистин, триптофан, треонін, лізин та фенілаланін.
Печериця містить у собі 88-92% води, цінні білки, вуглеводи, органічні кислоти, мінеральні речовини і вітаміни: РР (нікотинова кислота), Е, D, вітаміни групи B, залізо, фосфор, калій і цинк, корисний для імунної системи організму. За змістом фосфору печериці не поступаються рибопродуктів.
Калорійність цього гриба 27,4 ккал на 100 г, що дозволяє використовувати печериця в різноманітних дієтах і не позбавляти себе необхідних білків, мікроелементів і вітамінів. Низький вміст натрію дозволяє використовувати печериці в бессолевых дієтах.
Діабетики також можуть вживати ці гриби – адже в них зовсім не містить цукру і жирів, особливо в маленьких і невибагливих печерицях. Вміст вітамінів групи B у печерицях вище, ніж у свіжих овочах, особливо рибофлавіну (В2) і тіаміну, який допомагає уникнути головних болів і мігрені. А що міститься в шампиньоне пантотенова кислота допомагає зняти втому. Крім того, ці чудові гриби допомагають підтримувати шкіру у хорошому стані. Все це говорить про те, що печериці не тільки смачні, але і дуже корисні гриби, які необхідно включати в свій раціон. Їх низьку калорійність сприяє здоровому способу життя та підтримання фігури в тонусі.
Печериці рекомендують їсти під час дієти, оскільки в них багато калорій в порівнянні з іншими продуктами, але дуже багато білка, велика частина з якого легко усваиваивается.
Печериці містять у своєму складі і особливі речовини, що руйнують холестеринові бляшки. Вони сприяють і боротьбі з пухлинами.
Якщо вживати в їжу печериці, то можна зменшити ризик виникнення інфаркту або попередити поява атеросклерозу. Вважається, що печериці, на рівні з вешенками містять у собі лізин і аргінін, які відповідають за розумову діяльність людини, а також його пам'ять. Печериці швидко вгамовують голод, вони ситні і здатні регулювати апетит людини. Однак, користь приносять не тільки свіжі гриби, але і засушені. Зокрема, в сухому вигляді гриби рекомендується вживати при виразках шлунка і гепатиті. Вчені нещодавно відкрили ще одну здатність печериць – вони можуть сповільнити утворення зморшок на тілі та обличчі, а також поліпшити шкіру. А жінки часто використовують печериці в косметичних цілях, роблячи собі з них спеціальні маски для обличчя.
Японські дослідники встановили, що печериці відрізняються підвищеним вмістом аргініну і лізину, благотворно впливають на розвиток пам'яті і розумових здібностей людини. Зольна частина грибів представлена в основному такими елементами, як фосфор, калій, сірка, кальцій, марганець і магній. Серед мінеральних речовин основне місце належить солей фосфору (84 мг на 100 г сухої маси) і калію (277 мг на 100 г сухої маси). За вмістом солей фосфору печериці можна прирівняти до рибних продуктів.
Сухі гриби, печериці, корисні при гепатиті і виразці шлунка. У народній медицині печериці рекомендують також як антидиабетическое і знижує рівень холестерину засіб.