35.00 ГРН
Опис
Склад і корисні властивості гірчичного порошку
У сухому порошку гірчиці міститься велика кількість вітамінів групи B ― вони необхідні для нормальної роботи нервової системи, вітамін A ― нормалізує зір і покращує стан шкіри, вітамін D зміцнює кістки, вітамін E ― запобігає появі зморшок і захищає від серцево-судинних захворювань. В гірчичному порошку містяться хімічні елементи: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо. Гірчиця благотворно впливає на травлення, збільшуючи виділення шлункового соку. Порошок гірчиці є відмінним природним консервантом. Калорійність гірчичного порошку становить 378 ккал на 100 грам продукту: Білки ― 37,1 г, Жири ― 11,1 г, Вуглеводи ― 32,6 г, Вода ― 7,3 р.
Гірчичний порошок в медицині
Гірчичний порошок широко застосовують у медицині. Це традиційне засіб, що застосовується для лікування простудних захворювань, пневмонії, нежиті, неврологічних захворюваннях. Застосовують у вигляді гірчичників, гірчичних компресів і ванн. Гірчичники використовують не тільки при бронхіті, але і при безсонні, стенокардії, гіпертонії. Для того щоб дія гірчичного порошку було ефективним, важливо перед лікувальною процедурою змочувати його не гарячою, а теплою водою. Якщо гірчичники опустити в окріп, вони не подіють, оскільки ферменти, що знаходяться в гірчиці, руйнуються при температурі вище 60 °С, а без ферментів не буде розщеплюватися глікозид. Гірчичні компреси – аналог гірчичників, для їх одержання 1 чайну ложку гірчичного порошку заливають склянкою теплої води. Накладають компрес на 1-10 хв.
Гірчичний порошок – прекрасний антисептик. Маски і крему з нього покращують стан шкіри і волосся. Завдяки цілющим властивостям сухого гірчичного порошку його застосовують в косметології. Гірчичний порошок можна використовувати в якості шампуню. Він добре вимиває голову абсорбуючи жир.
Гірчичний порошок застосовують в офіційній медицині в таких країнах, як Венесуела, Китай і Туреччина. Там лікарі призначають його при таких захворюваннях, як, неврологія, туберкульоз кісток, простудних і хронічних захворюваннях.
Як приготувати гірчицю в домашніх умовах?
Любителі гірчиці можуть приготувати його в домашніх умовах сухого гірчичного порошку. У неї можна додати різні добавки (горіхи, спеції). Для приготування гірчиці, гірчичний порошок повинен бути дрібним і чистим. Краще приготувати гірчиці не багато, тому що свіжоприготовлена гірчиця має більш пекучий смак і аромат. Якщо гірчиця зберігається кілька днів, то її смак і аромат зникнуть.
Для приготування гірчиці потрібно столову ложку гірчичного порошку (25-30 г) залити 1 столовою ложкою окропу. Додавати воду слід в два етапи, щоб не утворилися грудки і залишити на 10 ― 15 хвилин. Потім потрібно додати гірчицю чайну ложку цукру, рослинне масло і сіль (половину чайної ложки). В кінці приготування додати 9% ― оцет (1 чайна ложка), або лимонний сік і все добре розтерти. Після цього приготовану гірчицю слід помістити в скляний посуд і добре закрити. Для того, щоб гірчиця вийшла якісною її потрібно витримати добу.