Афганський казан — скороварка з ручкою 5Bricks 15 л комбінований алюміній bricksA15 HR

Афганський казан-короварка — різновид каструлі з герметично кришкою, що закриває. . фото 1

4 100 ГРН

Основна інформація

Стан

Новий

Материал:

Алюминий

Код товару:

1834552995

Опис

Афганський казан-короварка — різновид каструлі з герметично кришкою, що закривається. Завдяки такій кришці під час роботи у внутрішньому об'ємі афганського казана утворюється підвищений тиск, що призводить до зростання температури кипіння води. Унаслідок цього продукти готуються за вищої температури, ніж у звичайній каструлі або мультиварці. Це призводить до чималого скорочення часу приготування. Оскільки їжа не окиснюється на повітрі під впливом тепла, то зберігається яскравий колір приготованих овочів.
Афганський казан — це прототип звичайного скороварки, національний Афганський посуд із багатовікової історією. Методи виготовлення його практично не змінилися, це алюмінієве лиття, яке потім майже вручну обробляється, шліфується й полірується. Можна сказати — це річ з минулого, яка розрахована на дуже довгий термін експлуатації. З функціональних переваг: можливість використання в прохідних умовах, час приготування м'яса, наприклад, 20-30 хвилин. Смак страв в афганському казані інший, позаяк страви готуються в закритій ємності у разі великого тиску (температурою кипіння). Під час готування на плиті, таких страв, як-от холодець, час варіння зменшується в рази, а це економія того ж самого газу. І останнє, ця річ несе в собі якусь дуже позитивну енергетику, і це відразу відчувається.
Афганський казан — зроблений з алюмінію, але з товстим дном і товстими стінками відполіровані до блиску.
По суті, афганський казан — це потужна скороварка, яка, на відміну від звичайних каструль, завдяки товстим стінам і округлій формі, може тримати високий тиск. Але, на відміну від скороварок, товщина стінок афганського казана 4-10 мм у різних місцях, тоді як у скороварки — фольга в 1 мм.
Кришка такого казана закручується дуже щільно, завдяки чому всередині посуду утворюється високий тиск і температура.
Афганський казан посуд багатофункціональний — готувати в ньому можна не тільки за високого тиску, щільно закрутивши кришку, але і як у звичайному казані або казанці з відкритою кришкою.
Дуже важливо для власників сучасних плит, дно казанів шорстке, а це означає, що на склокерамічних поверхнях плит ви готувати не зможете, щоб не пошкодити варильну поверхню.

ПРАВИЛА ВИКОРИСТАННЯ. ЗАСТОСУНКИ
Під час експлуатації афганського казана треба дотримуватися певних правил:
Інтенсивність нагрівання. Не треба залишати інтенсивний жар на тривалий час. Відкритий вогонь краще зменшувати в процесі приготування, з вугіллям можна періодично знімати на півхвилини. Відстежити рівень нагрівання можна за кількістю пари — він має йти помірно. Якщо пара стає занадто багато, краще підняти аварійний клапан або дати котлу охолонути, зменшити жар, потім можна знову продовжити приготування. Зменшують вогонь відразу після закипання.
Встановлення кришки. Не рекомендується закручувати фіксувальну гвинтову ручку до межі. Досить злегка притиснути їй кришку, щоб направити пару в спеціальні отвори та не допустити витоку периметром.
Відкриття кришки. Перш ніж відкрити кришку в процесі приготування та після його завершення, необхідно зняти ємність із вогню на 1-2 хвилини. Операцію можна зробити тільки після того, як пара заспокоїться, перестане травити з клапанів. На плиті можна просто зменшити вогонь до мінімуму на аналогічний час.
Постійний контроль. Казан краще не залишати без нагляду. Страви готуються швидко, спостереження не займе багато часу. Бачити кількість пари необхідно для своєчасного коригування нагрівання, щоб уникнути вибуху.
Правильне заповнення. Афганські казаноки ніколи не заповнюють «під зав'язку». Треба візуально розділити об'єм на 3 частини та залишити верхню вільною. Інакше шматочки їжі можуть перекрити парові отвори та клапани, рідина википатиме назовні.

Як підготувати афганський казан до першого використання
Новий афганський казан потрібно попередньо зібрати, прикрутивши всі деталі до кришки згідно з інструкцією.
1. Ручку привертаємо на місце.
2. Усі клапани для стирання пари одягаємо на відвідні трубки так, щоб вони вільно рухалися вгору-вниз і колом. Їх призначення —травлювати зайву пару через крихітні отвори. Якщо пара не вільно виходитиме з казанка під час кипіння, може статися велика неприємність: кришку сорвет. Фактично в наших руках мініпаровий котел із тиском пари в одну-дві атмосфери. Повірте, навіть 1 кг тиску пари на квадратний сантиметр поверхні — це велика руйнівна сила. Тому переконайтеся, що ніщо не заважає клапанам обертатися та підійматися. Крім того, подивіться, щоб отвори для стирання пари нічим не забилися. Це можна зробити звичайною швейною голкою.
3. Клапана для стирання пари мають крутитися навколо своєї осі та мати вільний хід верх-вниз у межах проточеної канавки на відвідних трубках. Цю проточку чудово видно на трубочках кришки.
4. Запобіжний клапан уже вмонтований у кришку казанка та його чіпати не треба. Він спрацює, якщо клапана для стирання пари з якоїсь причини не спрацювали й тиск пари всередині казанка став критичним. У цьому разі плавка вставка розплавитися й пара безперешкодно вийде із закритого казана назовні. Так забезпечується техніка безпеки у разі неправильної експлуатації або в непередбачених випадках.
Насамперед своїм казанок і кришку мийним розчином і губкою зсередини та зовні.
Наповнюємо казанок водою на дві третини об'єму та складаємо на вогонь. Після того як клапани почнуть витравлювати пару, кип'ятимо на повільному вогні ще 20 хвилин. Знімаємо афганський казанок із вогню або просто вимикаємо газ і прагнемо, коли вода в ньому охолоне. У цей час пара виходить із клапанів, поки всередині зовсім не припиниться кипіння.
Можна прискорити процес витравлювання пари, обережно піднявши один із клапанів. Однак треба мати на увазі, що ви самі, і ваша рука має бути в деякій відстані від виходу пари, щоб уникнути опіків. Як підручний інструмент можна використовувати ложку, вилку, ніж або дерев'яну паличку. Варто трохи підняти ними клапан, як вихід пари прискориться, пара швидше покине внутрішню котелку та кришку можна буде легко відкрити та злити окріп.
Внимание! Доти, поки всю пару не вийде з афганського казана, не можна намагатися підняти кришку. Вона міцно тримається внутрішнього тиску та силові спроби її відібрати, приведуть до нечастого випадку. Дочекайтеся, поки пара не перестане виходити через клапана, відкрутіть гвинт і кришка сама легко підніметься.
Оскільки афганський казан не чавунний, а алюмінієвий, тобто зроблений не з такого пористого металу, як чавун, процес обпалювання з олією можна пропустити.
Але, оскільки виробник рекомендує, надходить у такий спосіб:
1. Всередину казанка наливаємо невелику кількість будь-якої олії (Для прикладу — на 5 літрів казан цілком досить 100 грамів).
2. Закладаємо пару сирих цибулин, нарізаних кубиками або півкільцями.
3. Кип'ятим хвилин 10. Знімаємо з вогню та покатаємо по столу наш афганський казан у такий спосіб, щоб, пожежжений і просочений олією, лукковзнув усю внутрішню поверхню казанка, включно з самою його верхом.
4. Після того, як пара вийшла, відкривається кришку та викидаємо відпрацьований свій олійно-смажений лук. Він виконав своє завдання, допоміг обробити стінки нового казанка та в їжу не придатний.
5. Протираємо сухою серветкою внутрішню поверхню від зайвої оливи та вуаля! Наш новий афганський казан готовий до довгої та надійної служби.

СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ
Казанок-скороварку можна використовувати різними способами:
Як каструлю. Без кришки, змішавши продукти з водою, на вогні або вугіллі.
Як сковороду для смаження й тушкування. Налив оливи на дно після розігрівання, з кришкою або без, на сильному вогні.
Як скороварку. Зі щільно закрученою кришкою на середньому вогні, з додаванням води або у власному соку.
Як казан. З кришкою або без, на повільному вогні або вугіллі без додавання води до ефекту печеного м'яса/овочої.
Крім того, можна комбінувати кілька способів в одній страві. Наприклад, спочатку обсмажити цибулю та м'ясо, додати спеції, залити водою, закинути овочі та довести до готовності під кришкою на повільному вогні.
Найзручніше перемішувати продукти, якщо поставити казанок на землю під кутом приблизно 30 градусів. У такому положенні катати дно, тримаючись за ручку, буде простіше й безпечніше.

ХАРАКТЕРИСТИКИ
Виробник: Олімп
Матеріал: Алюміній суцільнолитий
Товщина стінок казана (мм): 8-12 мм. у різних місцях
Об'єм (літри): 10 (об'єм завжди менший від заявленого літражу виробником оскільки казан заповнюється на 2/3)
Висота з кришкою (мм): 420
Висота без кришки (мм): 220
Ширина (мм): 270
Діаметр дна (мм): 185
Товщина дна (мм): 12
Вага: 4,9 кг.

Поскаржитись
Все (0)
Останні коментарі
Для даного оголошення немає коментарів

Дивіться також

Афганський Казан Комбінований Rashko Baba S 10 л.. Харків. фото 1

Афганський Казан Комбінований Rashko Baba S 10 л.

3 400 ГРН
Новий
Афганський казан - скороварка от найкращого виробника Rashko Baba LTD Різновид кастрюли з герметично закривається кришк
Харків
Відро силіконове складане Ranger 5 Л (Ар. RA 8854). Харків. фото 1

Відро силіконове складане Ranger 5 Л (Ар. RA 8854)

219 ГРН
Новий
Відро силіконове складане Ranger 5Л, чудовий похідний варіант, який полегшить перебування на природі, стане в пригоді на
Харків
Набір туристичного посуду DS-101/Двошаровий горщик/Посуд для активного відпочинку з анодованого алюмінію. Харків. фото 1

Набір туристичного посуду DS-101/Двошаровий горщик/Посуд для активного відпочинку з анодованого алюмінію

890 ГРН
Новий
Набір туристичного посуду DS-101/Двошаровий горщик/Посуд для активного відпочинку з анодованого алюмінію Багаторазове ви
Харків
Набір туристичного посуду DS-101/Двошаровий горщик/Посуд для активного відпочинку з анодованого алюмінію. Харків. фото 1

Набір туристичного посуду DS-101/Двошаровий горщик/Посуд для активного відпочинку з анодованого алюмінію

700 ГРН
Новий
Набір туристичного посуду DS-101/Двошаровий горщик/Посуд для активного відпочинку з анодованого алюмінію Багаторазове ви
Харків
Казан азиатский с чугунной крышкой-сковородой гриль. Харків. фото 1

Казан азиатский с чугунной крышкой-сковородой гриль

3 345 ГРН
Новий
Азиатский чугунный казан. Укомплектован дужкой и чугунной крышкой гриль. Предназначен для приготовления блюд на костре
Харків
Термокружка EDENBERG EB-627 0.48 л. Харків. фото 1

Термокружка EDENBERG EB-627 0.48 л

355 ГРН
Новий
Термокружка EDENBERG EB-627 - это термокружка, выполненная из нержавеющей стали с эмалированным глянцевым покрытием усто
Харків
Термокружка EDENBERG EB-623 0.38 л. Харків. фото 1

Термокружка EDENBERG EB-623 0.38 л

255 ГРН
Новий
Герметичная термокружка Edenberg EB-623 выполнена из нержавеющей стали с матовой полировкой и силиконовым ободом. Матери
Харків
Термокружка EDENBERG EB-621 380мл. Харків. фото 1

Термокружка EDENBERG EB-621 380мл

190 ГРН
Новий
Термокружка EDENBERG EB-621 выполнена из качественной нержавеющей стали лучший спутник в холодную погоду и в поездках. О
Харків
Казан туристический чугунный с чугунной крышкой серия "Туризм". Харків. фото 1

Казан туристический чугунный с чугунной крышкой серия "Туризм"

1 649 ГРН
Новий
Чугунный казан – это, прежде всего, классическая посуда для приготовления на открытом огне. Вылазка в лес, к реке, поси
Харків
Казан чугунный туристический с крышкой сковородой 8л. Харків. фото 1

Казан чугунный туристический с крышкой сковородой 8л

1 948 ГРН
Новий
Чугунный казан с крышкой сковородой из серии «ТУРИЗМ» – это, прежде всего, классическая посуда для приготовления на отк
Харків
Казан азиатский с чугунной крышкой-сковородой гриль. Харків. фото 1

Казан азиатский с чугунной крышкой-сковородой гриль

2 930 ГРН
Новий
Азиатский чугунный казан. Укомплектован дужкой и чугунной крышкой гриль. Предназначен для приготовления блюд на костре
Харків
Казан азиатский с чугунной крышкой-сковородой. Харків. фото 1

Казан азиатский с чугунной крышкой-сковородой

1 481 ГРН
Новий
Большой азиатский чугунный казан. Укомплектован дужкой и чугунной крышкой сковородой. Предназначен для приготовления бл
Харків
Ведро складное силиконовое Springos 5 л HA5095. Харків. фото 1

Ведро складное силиконовое Springos 5 л HA5095

299 ГРН
Новий
Складное силиконовое ведро от польского бренда Springos имеет широкий спектр применения. Оно идеально подойдет для любит
Харків
Ведро складное силиконовое Springos 3 л HA5097. Харків. фото 1

Ведро складное силиконовое Springos 3 л HA5097

239 ГРН
Новий
Складное силиконовое ведро от польского бренда Springos имеет широкий спектр применения. Оно идеально подойдет для любит
Харків
Тактичний термокухоль M-Tac 450 мл з клапаном Чорний кухоль герметичний для ЗСУ Термос питний Black. Харків. фото 1

Тактичний термокухоль M-Tac 450 мл з клапаном Чорний кухоль герметичний для ЗСУ Термос питний Black

600 ГРН
Новий
Тактичний термокухоль M-Tac 450 мл з клапаном Чорний кухоль герметичний для ЗСУ Термос питний Black Чорний М-ТАС зручн
Харків
Термокружка M-Tac 450 мл з клапаном тактична кружка герметична зимова для ЗСУ Термос питний. Харків. фото 1

Термокружка M-Tac 450 мл з клапаном тактична кружка герметична зимова для ЗСУ Термос питний

550 ГРН
Новий
Термокружка M-Tac 450 мл з клапаном тактична кружка герметична зимова для ЗСУ Термос питний Нержавіюча сталь Компанія
Харків
M-Tac фляга пластикова 1 л. хакі . Харків. фото 1

M-Tac фляга пластикова 1 л. хакі

200 ГРН
Новий
Зручна і практична фляга від M-Tac призначена для транспортування питної води об'ємом в 1 літр. Це незамінний атрибут,
Харків
Столовий набір для пікніка на 6 осіб 37 предметів. Харків. фото 1

Столовий набір для пікніка на 6 осіб 37 предметів

585 ГРН
Новий
Универсальный набор для пикника в удобном переносном боксе, это то, что вы искали! Набор изготовлен из высококачественн
Харків
Столовий набір для пікніка на 10 персон 61 предметів. Харків. фото 1

Столовий набір для пікніка на 10 персон 61 предметів

720 ГРН
Новий
Универсальный набор для пикника в удобном переносном боксе, это то, что вы искали! Набор изготовлен из высококачественн
Харків
Садж  для підігріву і подачі м’яса та шашлика.. Харків. фото 1

Садж для підігріву і подачі м’яса та шашлика.

950 ГРН
Новий
Садж предназначен для підігріву та подачі шашлика. Це зручний атрибут для любителів приготувати м’ясо на мангалі або ба
Харків