Як визначитися з формою та конструкцією кухонної мийки?
Мийка – один із центральних елементів будь-якої кухні. Більшість людей не люблять мити посуд. Однак, вибравши зручну кухонну мийку, можна значно полегшити та спростити цей процес.
Сучасні мийки кухонні виконують насамперед утилітарну функцію. Вони мають бути простими, зручними, місткими та практичними. До того ж органічно вписуватися в інтер'єр кухні.

Вибираємо кухонну мийку за формою чаші
Призначення мийки визначається її назвою. В ній ми миємо посуд, овочі, кухонні аксесуари. Отже, в першу чергу ми маємо звернути увагу на її функціональність. Зручність використання мийки напряму залежить від її форми та конструкції.
Кухонні мийки мають різну форму. Популярні такі конструкції:
- Кругла . Зручна у догляді завдяки відсутності кутів.
- Овальна. Оптимальний вибір для кухні невеликого розміру. Вона гармонійно впишеться у будь-який інтер'єр.
- Квадратна. Містка, зручна для миття посуду. Це найпоширеніший варіант.
- Багатокутна. Ідеальний варіант, якщо треба задіяти простір у кутку. Такі мийки допомагають економити місце та збільшують таким чином площу робочої зони. Під ними утворюється місткий простір, де можна зберігати кухонне начиння та побутову хімію, а також вбудувати фільтр для води, водонагрівач та багато іншого. Асортимент багатокутних мийок досить широкий.
- Прямокутна. Мають ті самі переваги, що і квадратні. Це оптимальний вибір для вузьких стільниць.
- Нестандартна. На сучасному ринку можна зустріти мийки будь-яких форм. Однак у гонитві за оригінальністю не слід забувати про головне призначення мийки. Її основна функція залишається незмінною: зручність користування.
Глибина мийки теж може бути різною, але оптимальною вважається 16-20 см. Такими мийками користуватися найзручніше. Глибокі мийки змушують низько нахилятись під час миття посуду, а з дрібних - вода розбризкуватиметься на всі боки.
Конструкції кухонних мийок
Для маленької кухні та однієї-двох осіб цілком достатньо мийки з однією секцією. Якщо ви не любите вдома багато готувати, то також можете вибрати собі невелику мийку з однією чашею. Це найкомпактніша і найпростіша модель. У більшості випадків вона має прямокутну форму, що робить її зручною та місткою. Популярні одночашеві кухонні мийки круглої форми.
Двосекційні мийки набагато зручніші. Вони відрізняються місткістю та функціональністю. В одній чаші можна мити посуд, в іншій – овочі. Простір між ними може використовуватися, як додаткова робоча поверхня. Такі мийки підходять для великих родин. Секцій може бути і більше, але такі мийки коштуватимуть дорожче.
І ще одна конструктивна особливість мийок: крила. В процесі приготування їжі на них можна ставити вимитий посуд, гарячі сковорідки та каструлі. Зайва вода стікає через отвір із крил безпосередньо в раковину. Якщо ви багато часу проводите на кухні, модель з «крилами» - це саме те, що вам потрібно.