Головна Дім, сад Продукти Бакалія Соуси, заправки, майонез, оцет

Соєва паста темна Aka Miso 200г

155.00ГРН
Категорія рубрики: Соуси, заправки, майонез, оцет
Вид: Соус
Країна виробник: Китай
Тип: Соевые пасты
Вес упаковки: 0.2
Упаковка: Пластикова банка
Бренд: JnP
Калорійність (ккал): 168
Жири: 5.1
Білки: 11.4
Вуглеводи: 18.9
Склад продукту: Соєві боби, рис, вода, екстракт морських водоростей
Вага нетто: 200
Країна виробника: Китай
Термін придатності (міс.): 24 місяця
Умови зберігання: При температурі от +1°C до +25°C
Код/Артикул: 14334
Код товару: 1609977818

Опис

Паста темна соєва Aka Miso 200г
Один з ключових продуктів японської кухні - це знаменита місо-паста. Продукт, виготовлений з перебродивших бобів, став мало не культовим серед поціновувачів японської кулінарії, до того ж соєва паста володіє безліччю корисних властивостей і може стати ключем до вашого здоров'я при правильній організації її вживання.
Що таке місо-паста, і як її правильно готують
Місо - специалитет Японії, такий же, як пармезан для Італії чи фуа-гра для Франції. Це пастообразна однорідна суміш бежевого або більш темного відтінку, яка використовується в їжу одночасно, як приправа, і як один з основних інгредієнтів. Для приготування місо пасти використовуються всі ті ж боби, що і для соєвого соусу. Більш того, якщо заготовку для місо-пасти довше витримувати в заквашеному вигляді, саме соєвий соус і стане продуктом її віджиму. Але для класичної місо стільки часу не знадобиться.
У процесі приготування соєвої пасти місо соєві боби проходять процес окислення, начебто сквашування капусти, за допомогою спеціальних грибків. При цьому перші квашені боби з'явилися в японській культурі більше трьох тисяч років, і з тих пір міцно влаштувалися в раціоні японців. За рахунок ферментації боби стають м'якими, збагачуються корисними вітамінами і мікроелементами, але найважливішим фактором стає їх незвичайний солонуватий смак і яскравий, стійкий аромат, характерний для місо.
Крім самих соєвих бобів до складу пасти входить зерновий каталізатор бродіння (найчастіше рис, але існують пасти і з додаванням ячменю, гречаної крупи, пшениці, кукурудзи і навіть нуту), а також морська сіль і екстракт водоростей, який додає нотку пікантності пасті. Залежно від часу ферментації пасти поділяють на світлу (з терміном бродіння до 1,5 років) і темну (боби якої бродили більше 3-х років).
Темна паста акамісо використовується при приготуванні різних страв, в тому числі і знаменитого місо-супу.
Які страви готують з темною місо-пастою
За рахунок свого насиченого смаку паста бобова акамісо активно використовується в якості приправи:
Для супів місосіру - а без цього блюда не обходиться жоден прийом їжі у японців;
Як пасти для бутербродів - солоний інтенсивний смак темного місо відмінно підходить для закусочних сендвічів;
Насичені супи-рагу з безліч інгредієнтів тільки виграють при додаванні місо-пасти;
Онігірі - закуски-кульки з рису з начинкою також готуються з місо-пастою;
Маринад для м'яса на основі соєвої пасти - це спосіб отримати смачне і дуже ароматне м'ясне блюдо;
Місо-паста - це універсальний напівфабрикат на кожен день: змішайте її з лимонним соком - і готова заправка для салатів, додайте замість приправи - і страва заграє виразними японськими фарбами, а ложка місо-пасти, розчинена в гарячій воді - це прекрасний бульйон, незрівняний з бульйонними кубиками або супами з пакетика.
Корисні властивості темної місо-пасти
Купити місо пасту варто не тільки для кулінарних шедеврів, а й для свого здоров'я. Лікарі довели її корисні властивості:
Захист від радіонуклідів: саме завдяки пасті місо і супів з нею безліч постраждалих від ядерних вибухів в Хіросімі і Нагасакі зберегли життя і поправили здоров'я.
Місо - альтернатива м'ясу за вмістом вітаміну В12. Довголіття ченців-буддистів пов'язують саме з щоденним споживанням пасти з бобів.
Цей продукт - визнана панацея від кишкової інтоксикації. Супи з місо в Японії - це народний засіб від похмілля і харчових отруєнь.
Багаті боби місо кальцієм, калієм, фосфором, марганцем і міддю. Крім того, вони містять велику кількість білка при малій кількості жирів. Калорійність акамісо - всього {$product.features.kkal} кКал на 100 грамів, при цьому насититися нею можна навіть при невеликій кількості продукту. Для того, щоб отримати всю денну норму корисних речовин, лікарі рекомендують з'їдати по одній столовій ложці місо-пасти в день. І в цьому, як стверджують вчені, криється секрет японського довголіття.
Акамісо в інтернет-магазині «Сезам»
Незважаючи на свою екзотичність, темна паста місо завойовує популярність і в нашій країні. Купити місо пасту тривалої ферментації ви можете в нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо зручну упаковку пасти з поквашених бобів з довгої витримкою об'ємом 200 грамів.
Паста Aka Miso виготовлена в Китаї за традиційною рецептурою з використанням рису і водоростей. Вона може зберігатися при температурі від +1 до +25 градусів і точно не зіпсується - цей смачний продукт ви напевно з'їсте відразу ж!
Рейтинг оголошення:
1 голос
Схожі оголошення
Також часто шукають: