45.00 ГРН
Основна інформація
Категорія рубрики:
Вес:
150
Состав:
Паприка
Код/Артикул:
2685
Код товару:
2098329361
Опис
Солодка червона паприка - це приправа з солодкого болгарського перцю. Цей овоч є однорічною рослиною з сімейства пасльонових. Плоди болгарського перцю можуть бути не лише червоного кольору, а й жовтого, зеленого, оранжевого.
Батьківщиною рослини вважається Америка. Культивується червоний перець у субтропіках та тропіках усіх континентів.
Червона паприка дуже корисна, оскільки в її складі є білки, вуглеводи, жири, вітаміни А, РЕ, групи В, К, РР, макроелементи, мікроелементи, незамінні амінокислоти.
Застосовується червона солодка паприка у кулінарії, медицині та навіть у косметології.
У кулінарії червона солодка паприка – приправа дуже затребувана.
Солодкий червоний паприка підходить для великої кількості страв. Різноманітні супи, борщі, бульйони, підливи, засмажки стануть набагато смачнішими з додаванням цієї спеції.
Шматочки сушеної паприки можна додавати в салати та закуски, в соуси, страви з м'яса, птиці, дичини, риби.
Пластівці червоної паприки широко використовуються у харчовій промисловості. Спецію додають у ковбаси, консерви овочеві, паштети, соуси та заправки тощо.
Корисні властивості паприки:
У солодкому перці є вітамін Р, який позитивно впливає на судини. Він зміцнює їхні стінки та надає еластичність.
Паприку рекомендують людям, які страждають на підвищений тиск. У солодкому перці є калій та магній, які дуже важливі для роботи серця.
Солодкий перець покращує роботу організму загалом, зміцнює імунітет.
Паприка позитивно впливає на нервову систему, тому її рекомендують при нервових розладах, а також високій збудливості.
Солодкий перець рекомендують вживати вагітним мамам. Оскільки в перці багато вітамінів та мінералів, це допоможе організувати правильне формування дитини.
Солодкий червоний перець корисно вживати при кардіологічних захворюваннях.
Регулярне вживання паприки допоможе при захворюваннях очей.
Болгарський перець багатий на антиоксиданти і має протизапальні властивості, тому він корисний при онкологічних захворюваннях.
Різана паприка сприяє зниженню ваги. Вона покращує обмін речовин, виводить із організму токсини.
Протипоказання до вживання паприки:
Не рекомендують болгарський перець гіпертонікам, людям у яких виразкові хвороби, а також при хворобах нирок та печінки.
Форма: різаний (шматочки овочів у вигляді пластівців заданого розміру)
Текстура: жорстка та тендітна
Розмір різу: 3х3 мм
Смак: трохи солодкий, нагадує карамель
Запах: пряний, насичений
Країна походження: Узбекистан