Чи дійсно журавлинний чай корисний для здоров'я

Використання рослин у лікувальних цілях і для приготування напоїв має дуже давню історію. Люди з давніх часів помічали цілющі властивості різних трав і ягід, зокрема й журавлини, чай з якою до того ж приємно смакує.

 

Журавлина та її користь для організму

Журавлина є чудовим джерелом поліфенолу кверцетину – потужного антиоксиданту, який, як виявили вчені, має протизапальну дію та покращує роботу серцево-судинної системи. Деякі дослідження також показують, що кверцетин має певний позитивний вплив на мікробіом кишечника, тобто сприяє розмноженню здорових кишкових бактерій. Яскравий смак і корисні властивості зробили її популярним інгредієнтом соків, морсів і джемів. І, звісно ж, фаворитом використання залишається чай з журавлини.

Користь журавлини складно переоцінити, адже вона:

  • Зміцнює імунітет. Завдяки високому вмісту вітаміну C журавлина допомагає організму боротися з вірусами й бактеріями, особливо в період застуд і грипу.
  • Сприяє здоров'ю сечовивідних шляхів. Ягода має антибактеріальні властивості й перешкоджає прикріпленню бактерій до стінок сечового міхура, що допомагає запобігти інфекціям сечовивідних шляхів.
  • Укріплює серцево-судинну систему. Антиоксиданти, що є в складі журавлини, допомагають знизити рівень холестерину й запобігти утворенню тромбів, що позитивно впливає на здоров'я серця.
  • Покращує травлення. Ця червона ягода стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, покращує травлення й допомагає у разі розладів шлунку.
  • Поліпшує зір. Завдяки високому вмісту вітаміну А журавлина покращує зір і запобігає розвитку вікових захворювань очей.

Особливості смаку журавлинного чаю

Чай з журавлини – це справжній мікс яскравих смакових відтінків, а саме:

  • приємну кислинку забезпечує високий вміст органічних кислот, журавлина надає чаю освіжний смак, який пробуджує і бадьорить.
  • неприторна солодкуватість, адже завдяки додаванню меду та цукру кислинка пом'якшується, тож чай набуває приємної солодкості.
  • ягідна насиченість – смак журавлини настільки виразний, що повністю наповнює собою напій, залишаючи після себе приємний посмак.
  • легка терпкість – залежно від сорту журавлини та способу приготування чай може мати легку терпкість, що надає смаку глибини й багатогранності.

Натуральний чай українського виробництва від GFS – це справжня насолода для поціновувачів духмяних напоїв. Він не містить штучних домішок і стане чудовим доповненням до здорового харчування. Український чай з журавлини Yogoda має довершений смак зі свіжим лаймом, пряною м’ятою й імбиром та духмяним медом. Зручне паковання дозволяє готувати його не тільки вдома чи на роботі, але й брати з собою на прогулянку або в подорож.

Готувати чай від GFS дуже легко. Варто лише вичавити вміст пакетика в чашку або склянку, розмішати з гарячою чи холодною водою й залишити настоятися. Вже за кілька хвилин можна насолоджуватися натуральним смаком і приємним ароматом журавлини, яка подарує всю свою користь організму.