Рисова локшина Golden Lion 400г
185.25ГРН
Категорія рубрики: | Макаронні вироби |
---|---|
Країна виробник: | Таиланд |
Вес: | 0.4 |
---|---|
Тип: | Лапша |
Основа: | Рисовая |
Упаковка: | Поліетиленовий пакет |
Бренд: | Golden Lion |
Калорійність (ккал): | 340 |
Штрих код: | 8856429003137 |
Білки: | 4 |
Вуглеводи: | 80 |
Склад продукту: | Рис, вода. |
Вага нетто: | 400 |
Натрій: | 12 |
Країна виробника: | Таїланд |
Термін придатності (міс.): | 24 місяця |
Умови зберігання: | При температурі от +1°C до +25°C |
Код/Артикул: | 173137 |
Код товару: | 1609977899 |
Опис
Рисова локшина
Макаронні вироби зустрічаються в кулінарії різних народів. Але якщо європейці найчастіше готують локшину з пшеничного борошна, то східна кухня просто немислима без рисової локшини. Рис, як основна зернова культура Китаю, Японії та інших країн Південно-Східної Азії, став основою для багатьох страв, як в чистому своєму вигляді, так і в переробленому - в борошно або крохмаль. Саме з рисового борошна готується знаменита рисова локшина.
Історія появи рисової локшини
Вважається, що локшина фунчоза - саме так її називають в японській кулінарії - була відома ще за часів самураїв. Саме її вони вважали основою своєї сили і здоров'я. І тому китайська і японська рисова локшина і сьогодні вважається одним із секретів довголіття цих націй.
Що таке рисова локшина, і як її готують
Традиційно рисова локшина має відразу кілька відмінних якостей:
Вона має напівпрозору текстуру в сирому вигляді і білий колір в відвареному готовому вигляді.
Вона не має вираженого смаку і набуває його за рахунок додавання інших інгредієнтів блюда.
Локшина має щільну і пружну структуру, не розпадається при варінні.
Нерідко фунчозу плутають зі скляною локшиною з бобових, але вона має всі перераховані вище особливості. До того ж, готується локшина з рисового борошна . Замішане на воді тісто розкочується і нарізається тонкими смужками шириною до 3-5 мм і довжиною не менше півметра, а потім підсушується на бамбуку. Припустимо, якщо в складі рисової локшини є сіль або тапиока - крохмаль маніоки, вони додають смакові якості.
Корисні властивості рисової локшини
Рис вважається одним з найбільш корисних злаків, і локшина зберігає всі його корисні якості. Вона поживна, містить велику кількість складних вуглеводів і білків, а також корисну клітковину. Локшина вважається відмінним способом вгамувати голод і підвищити імунітет.
Вона містить вітаміни групи В - в тому числі необхідні організму рибофлавін і тіамін - а також вітамін Е - природний антиоксидант. Вона корисна для травлення, кровоносної системи і судин. А ще високий вміст складних вуглеводів в рисовій локшині дозволяє використовувати її для дієтичного харчування.
Є в рисовій локшині і корисні мікроелементи - селен, цинк, калій, фосфор, які необхідні для повноцінного функціонування організму. А ще в Китаї гаряча піала локшини служить протизастудним засобом.
Ще одна корисна властивість рисової локшини - це відсутність в ній глютену, білка пшеничного борошна. Тому вживати рисову локшину можуть навіть ті, у кого є алергія на глютен, целіакія або непереносимість глютену.
Як готувати рисову локшину
Локшина з рису вариться набагато швидше, ніж макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Досить занурити її на пару хвилин в окріп, попередньо замочивши у воді. При цьому ви можете використовувати рисову локшину для самих різних блюд:
Вона - незамінний інгредієнт азіатських супів, в тому числі знаменитого фо бо і японських супів з водоростями.
Її використовують як гарнір до м'яса, риби, морепродуктів, птиці.
Локшина, приготована в воке з овочами, соусами, м'ясом або морепродуктами - одне з найзнаменитіших страв китайської кухні.
Вона відмінно підходить для теплих салатів.
До речі, самі азіати вважають, що краще за все є рисову локшину тільки в холодному вигляді.
Локшина добре зберігається в запечатаному вигляді - за умови зберігання в сухому і прохолодному місці при температурі до +25 градусів її термін зберігання необмежений.
Макаронні вироби зустрічаються в кулінарії різних народів. Але якщо європейці найчастіше готують локшину з пшеничного борошна, то східна кухня просто немислима без рисової локшини. Рис, як основна зернова культура Китаю, Японії та інших країн Південно-Східної Азії, став основою для багатьох страв, як в чистому своєму вигляді, так і в переробленому - в борошно або крохмаль. Саме з рисового борошна готується знаменита рисова локшина.
Історія появи рисової локшини
Вважається, що локшина фунчоза - саме так її називають в японській кулінарії - була відома ще за часів самураїв. Саме її вони вважали основою своєї сили і здоров'я. І тому китайська і японська рисова локшина і сьогодні вважається одним із секретів довголіття цих націй.
Що таке рисова локшина, і як її готують
Традиційно рисова локшина має відразу кілька відмінних якостей:
Вона має напівпрозору текстуру в сирому вигляді і білий колір в відвареному готовому вигляді.
Вона не має вираженого смаку і набуває його за рахунок додавання інших інгредієнтів блюда.
Локшина має щільну і пружну структуру, не розпадається при варінні.
Нерідко фунчозу плутають зі скляною локшиною з бобових, але вона має всі перераховані вище особливості. До того ж, готується локшина з рисового борошна . Замішане на воді тісто розкочується і нарізається тонкими смужками шириною до 3-5 мм і довжиною не менше півметра, а потім підсушується на бамбуку. Припустимо, якщо в складі рисової локшини є сіль або тапиока - крохмаль маніоки, вони додають смакові якості.
Корисні властивості рисової локшини
Рис вважається одним з найбільш корисних злаків, і локшина зберігає всі його корисні якості. Вона поживна, містить велику кількість складних вуглеводів і білків, а також корисну клітковину. Локшина вважається відмінним способом вгамувати голод і підвищити імунітет.
Вона містить вітаміни групи В - в тому числі необхідні організму рибофлавін і тіамін - а також вітамін Е - природний антиоксидант. Вона корисна для травлення, кровоносної системи і судин. А ще високий вміст складних вуглеводів в рисовій локшині дозволяє використовувати її для дієтичного харчування.
Є в рисовій локшині і корисні мікроелементи - селен, цинк, калій, фосфор, які необхідні для повноцінного функціонування організму. А ще в Китаї гаряча піала локшини служить протизастудним засобом.
Ще одна корисна властивість рисової локшини - це відсутність в ній глютену, білка пшеничного борошна. Тому вживати рисову локшину можуть навіть ті, у кого є алергія на глютен, целіакія або непереносимість глютену.
Як готувати рисову локшину
Локшина з рису вариться набагато швидше, ніж макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Досить занурити її на пару хвилин в окріп, попередньо замочивши у воді. При цьому ви можете використовувати рисову локшину для самих різних блюд:
Вона - незамінний інгредієнт азіатських супів, в тому числі знаменитого фо бо і японських супів з водоростями.
Її використовують як гарнір до м'яса, риби, морепродуктів, птиці.
Локшина, приготована в воке з овочами, соусами, м'ясом або морепродуктами - одне з найзнаменитіших страв китайської кухні.
Вона відмінно підходить для теплих салатів.
До речі, самі азіати вважають, що краще за все є рисову локшину тільки в холодному вигляді.
Локшина добре зберігається в запечатаному вигляді - за умови зберігання в сухому і прохолодному місці при температурі до +25 градусів її термін зберігання необмежений.
Рейтинг оголошення:
{{#user.avatar}} {{/user.avatar}}
{{ user.name }}
Останній візит: {{ user.last_login }}