Головна Дім, сад Продукти Бакалія Макаронні вироби

Рисова локшина Golden Lion 400г

185.25ГРН
Категорія рубрики: Макаронні вироби
Країна виробник: Таиланд
Вес: 0.4
Тип: Лапша
Основа: Рисовая
Упаковка: Поліетиленовий пакет
Бренд: Golden Lion
Калорійність (ккал): 340
Штрих код: 8856429003137
Білки: 4
Вуглеводи: 80
Склад продукту: Рис, вода.
Вага нетто: 400
Натрій: 12
Країна виробника: Таїланд
Термін придатності (міс.): 24 місяця
Умови зберігання: При температурі от +1°C до +25°C
Код/Артикул: 173137
Код товару: 1609977899

Опис

Рисова локшина
Макаронні вироби зустрічаються в кулінарії різних народів. Але якщо європейці найчастіше готують локшину з пшеничного борошна, то східна кухня просто немислима без рисової локшини. Рис, як основна зернова культура Китаю, Японії та інших країн Південно-Східної Азії, став основою для багатьох страв, як в чистому своєму вигляді, так і в переробленому - в борошно або крохмаль. Саме з рисового борошна готується знаменита рисова локшина.
Історія появи рисової локшини
Вважається, що локшина фунчоза - саме так її називають в японській кулінарії - була відома ще за часів самураїв. Саме її вони вважали основою своєї сили і здоров'я. І тому китайська і японська рисова локшина і сьогодні вважається одним із секретів довголіття цих націй.
Що таке рисова локшина, і як її готують
Традиційно рисова локшина має відразу кілька відмінних якостей:
Вона має напівпрозору текстуру в сирому вигляді і білий колір в відвареному готовому вигляді.
Вона не має вираженого смаку і набуває його за рахунок додавання інших інгредієнтів блюда.
Локшина має щільну і пружну структуру, не розпадається при варінні.
Нерідко фунчозу плутають зі скляною локшиною з бобових, але вона має всі перераховані вище особливості. До того ж, готується локшина з рисового борошна . Замішане на воді тісто розкочується і нарізається тонкими смужками шириною до 3-5 мм і довжиною не менше півметра, а потім підсушується на бамбуку. Припустимо, якщо в складі рисової локшини є сіль або тапиока - крохмаль маніоки, вони додають смакові якості.
Корисні властивості рисової локшини
Рис вважається одним з найбільш корисних злаків, і локшина зберігає всі його корисні якості. Вона поживна, містить велику кількість складних вуглеводів і білків, а також корисну клітковину. Локшина вважається відмінним способом вгамувати голод і підвищити імунітет.
Вона містить вітаміни групи В - в тому числі необхідні організму рибофлавін і тіамін - а також вітамін Е - природний антиоксидант. Вона корисна для травлення, кровоносної системи і судин. А ще високий вміст складних вуглеводів в рисовій локшині дозволяє використовувати її для дієтичного харчування.
Є в рисовій локшині і корисні мікроелементи - селен, цинк, калій, фосфор, які необхідні для повноцінного функціонування організму. А ще в Китаї гаряча піала локшини служить протизастудним засобом.
Ще одна корисна властивість рисової локшини - це відсутність в ній глютену, білка пшеничного борошна. Тому вживати рисову локшину можуть навіть ті, у кого є алергія на глютен, целіакія або непереносимість глютену.
Як готувати рисову локшину
Локшина з рису вариться набагато швидше, ніж макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Досить занурити її на пару хвилин в окріп, попередньо замочивши у воді. При цьому ви можете використовувати рисову локшину для самих різних блюд:
Вона - незамінний інгредієнт азіатських супів, в тому числі знаменитого фо бо і японських супів з водоростями.
Її використовують як гарнір до м'яса, риби, морепродуктів, птиці.
Локшина, приготована в воке з овочами, соусами, м'ясом або морепродуктами - одне з найзнаменитіших страв китайської кухні.
Вона відмінно підходить для теплих салатів.
До речі, самі азіати вважають, що краще за все є рисову локшину тільки в холодному вигляді.

Локшина добре зберігається в запечатаному вигляді - за умови зберігання в сухому і прохолодному місці при температурі до +25 градусів її термін зберігання необмежений.
Рейтинг оголошення:
1 голос
Схожі оголошення
Також часто шукають: