Куркума мелена натуральна 150 г
55.00ГРН
Категорія рубрики: | Сухі приправи, спеції і прянощі |
---|---|
Країна виробник: | Україна |
Тип специй: | Куркума |
---|---|
Вес: | 150 |
Состав: | Корень куркумы |
Код/Артикул: | 1563 |
Код товару: | 1502433470 |
Опис
100% корінь куркуми, подрібнений у порошок
Куркума на всі випадки життя
Користь куркуми підтверджена багатьма дослідженнями. Рослина має протизапальні та антиоксидантні властивості, покращує роботу мозку, знижує ризик серцево-судинних захворювань і розвитку раку. Куркума може використовуватися в профілактиці хвороби Альцгеймера, допомагає при артриті і боротьбі з депресією, а також уповільнює процеси старіння в організмі.
Куркума — рослина сімейства імбирних, кореневища і стебла якого містять жовтий барвник — куркумін. В Індії з 600-х років до н. е. з куркуми робили порошок для приправи каррі. Інша назва куркуми — турмерік. Спецію люблять за багатий гіркуватий смак, колір, який вона надає стравам, і цілющі властивості. За останні відповідають активні сполуки куркуминоиды — їх обсяг становить 3% від загальної ваги кореня або стебел
Антиоксидантні властивості
Окислення організму вважається одним з механізмів, що прискорюють старіння і провокують хвороби. У ньому беруть участь вільні радикали, які вступають в реакцію з органічними речовинами — білками, жирними кислотами і ДНК. Антиоксиданти, такі як куркума, захищають тіло від вільних радикалів . Крім цього, вони підвищують активність власних антиоксидантних ферментів .
Поліпшення роботи мозку
Раніше вважалося, що нейрони з часом втрачають здатність ділитися і розмножуватися. Однак тепер відомо, що вони здатні утворювати нові зв'язки і збільшуватися в кількості. Одна з основних причин цього процесу — нейротрофічний фактор головного мозку (BDNF) — тип гормону росту. Багато відомі захворювання, включаючи депресію і хвороба Альцгеймера, пов'язані зі зниженням рівня цього гормону . Куркумін можна додавати в їжу для профілактики. Він підвищує рівень гормону мозку BDNF, який збільшує зростання нових нейронів і бореться з різними дегенеративними процесами.
Куркума на всі випадки життя
Користь куркуми підтверджена багатьма дослідженнями. Рослина має протизапальні та антиоксидантні властивості, покращує роботу мозку, знижує ризик серцево-судинних захворювань і розвитку раку. Куркума може використовуватися в профілактиці хвороби Альцгеймера, допомагає при артриті і боротьбі з депресією, а також уповільнює процеси старіння в організмі.
Куркума — рослина сімейства імбирних, кореневища і стебла якого містять жовтий барвник — куркумін. В Індії з 600-х років до н. е. з куркуми робили порошок для приправи каррі. Інша назва куркуми — турмерік. Спецію люблять за багатий гіркуватий смак, колір, який вона надає стравам, і цілющі властивості. За останні відповідають активні сполуки куркуминоиды — їх обсяг становить 3% від загальної ваги кореня або стебел
Антиоксидантні властивості
Окислення організму вважається одним з механізмів, що прискорюють старіння і провокують хвороби. У ньому беруть участь вільні радикали, які вступають в реакцію з органічними речовинами — білками, жирними кислотами і ДНК. Антиоксиданти, такі як куркума, захищають тіло від вільних радикалів . Крім цього, вони підвищують активність власних антиоксидантних ферментів .
Поліпшення роботи мозку
Раніше вважалося, що нейрони з часом втрачають здатність ділитися і розмножуватися. Однак тепер відомо, що вони здатні утворювати нові зв'язки і збільшуватися в кількості. Одна з основних причин цього процесу — нейротрофічний фактор головного мозку (BDNF) — тип гормону росту. Багато відомі захворювання, включаючи депресію і хвороба Альцгеймера, пов'язані зі зниженням рівня цього гормону . Куркумін можна додавати в їжу для профілактики. Він підвищує рівень гормону мозку BDNF, який збільшує зростання нових нейронів і бореться з різними дегенеративними процесами.
Рейтинг оголошення:
{{#user.avatar}} {{/user.avatar}}
{{ user.name }}
Останній візит: {{ user.last_login }}