Кунжут чорний, смажений 90г
175.00ГРН
Категорія рубрики: | Сухі приправи, спеції і прянощі |
---|---|
Вид: | Прянощі |
Тип: | Кунжут |
Упаковка: | Дой-пак |
---|---|
Тип специй: | Кунжут |
Бренд: | JnP |
Калорійність (ккал): | 560 |
Жири: | 50.6 |
Білки: | 19 |
Вуглеводи: | 17 |
Склад продукту: | Насіння кунжуту 100% |
Вага нетто: | 90 |
Країна виробника: | Китай |
Термін придатності (міс.): | 12 місяців |
Умови зберігання: | При температурі от +1°C до +25°C |
Код/Артикул: | 15824 |
Код товару: | 1609977850 |
Опис
Чорний кунжут: знаменита азіатська спеція
Знаменита східна пряність - кунжут - багатьом знайомий по дитячій казці про Алі-Бабу, адже в багатьох країнах його називають сезамом. В Європі кунжутне насіння використовується вже дуже багато років, але найчастіше перевага віддається насінню білого кунжуту. А ось азіатська кухня немислима без використання кунжуту чорного, який входить до складу багатьох страв китайської, в'єтнамської, малайзійської кухонь. І якщо ви хочете надати навіть найпростішим продуктам азіатський аромат і присмак, вам точно варто купити чорний кунжут
Що таке чорний кунжут і якими якостями він володіє
Як і його білий різновид, чорний кунжут пішов з Африки. Він також має приємний з ніжним горіховим присмаком. І саме у чорного кунжуту смак більш яскравий і насичений. Також справа йде і з ароматом - при підсмаженні насіння чорного сорту розкривають букет яскравіше і мають стійкий горіховий аромат. Пояснюється це просто: чорний кунжут швидше росте і краще вбирає сонячні промені. Тому саме його вважають за краще використовувати в азіатській кухні. Це одна з найдавніших приправ, відомих людству, і його популярність в світі тільки набирає обертів, і чимала заслуга в цьому належить корисними якостями цього насіння.
Користь насіння чорного кунжуту
Чорний кунжут вважається найкориснішою різновидом цієї рослини. Він - лідер за кількістю антиоксидантів в своєму складі. Також всього 100 грамів кунжутного насіння містить добову потребу людини в кальції.
У складі чорного кунжуту переважають жири - їх більше 50%, а також жирні кислоти, які мають величезну користь для організму. Крім того, це продукт з високим вмістом білка - близько {$product.features.belki} грамів в 100 грамах. Ще одна перевага насіння - це клітковина, яка позитивно впливає на систему травлення. При регулярному вживанні чорного кунжуту ви зможете помітити його позитивний вплив на імунітет, стан шкіри і волосся, а також на обмін речовин.
Калорійність насіння чорного кунжуту дуже висока - в 100 грамах близько Ккал, але при цьому насіння дуже легкі по вазі, і в столовій ложці, наприклад, їх міститься всього 7 грамів.
Де використовується чорний кунжут в кулінарії
В останні роки чорний кунжут став улюбленцем самих різних кухонь: його використовують для посипання хлібобулочних виробів, готують з них солодощі та основні блюда в усьому світі. Він широко поширений в східній кухні - там він застосовується для приготування традиційних десертів, в тому числі халви, пахлави, козинаків. Але найпопулярнішим чорний кунжут став в Південно-Східній Азії. Тут він використовується для ароматизації салатів і гарячих страв, в насінні обвалюють японські роли і додають до спринг-роллів в тайській кухні. Також нерідко використовують насіння як панірування - наприклад, для обвалки морепродуктів перед обсмажуванням у фритюрі. Окремо варто відзначити кунжутну олію, яка в Китаї і Японії використовується в якості основного виду рослинних жирів - його тиснуть саме з чорного кунжуту, і за рахунок цього масло набуває виражений смак.
Перед вживанням в їжу кунжут варто підсушити, як і будь-яку іншу спецію. Тоді його смак розкриється ще яскравіше. Для цього нагрійте суху сковороду з товстим дном і висипте на дно насіння. Злегка перемішайте їх і дочекайтеся, поки кунжутне насіння не почнуть підстрибувати на сковороді.
До речі, чорний кунжут можна запросто поєднувати з іншими спеціями - він добре комбінується в одній страві з часником, кмином, кінзою, чорним перцем.
Знаменита східна пряність - кунжут - багатьом знайомий по дитячій казці про Алі-Бабу, адже в багатьох країнах його називають сезамом. В Європі кунжутне насіння використовується вже дуже багато років, але найчастіше перевага віддається насінню білого кунжуту. А ось азіатська кухня немислима без використання кунжуту чорного, який входить до складу багатьох страв китайської, в'єтнамської, малайзійської кухонь. І якщо ви хочете надати навіть найпростішим продуктам азіатський аромат і присмак, вам точно варто купити чорний кунжут
Що таке чорний кунжут і якими якостями він володіє
Як і його білий різновид, чорний кунжут пішов з Африки. Він також має приємний з ніжним горіховим присмаком. І саме у чорного кунжуту смак більш яскравий і насичений. Також справа йде і з ароматом - при підсмаженні насіння чорного сорту розкривають букет яскравіше і мають стійкий горіховий аромат. Пояснюється це просто: чорний кунжут швидше росте і краще вбирає сонячні промені. Тому саме його вважають за краще використовувати в азіатській кухні. Це одна з найдавніших приправ, відомих людству, і його популярність в світі тільки набирає обертів, і чимала заслуга в цьому належить корисними якостями цього насіння.
Користь насіння чорного кунжуту
Чорний кунжут вважається найкориснішою різновидом цієї рослини. Він - лідер за кількістю антиоксидантів в своєму складі. Також всього 100 грамів кунжутного насіння містить добову потребу людини в кальції.
У складі чорного кунжуту переважають жири - їх більше 50%, а також жирні кислоти, які мають величезну користь для організму. Крім того, це продукт з високим вмістом білка - близько {$product.features.belki} грамів в 100 грамах. Ще одна перевага насіння - це клітковина, яка позитивно впливає на систему травлення. При регулярному вживанні чорного кунжуту ви зможете помітити його позитивний вплив на імунітет, стан шкіри і волосся, а також на обмін речовин.
Калорійність насіння чорного кунжуту дуже висока - в 100 грамах близько Ккал, але при цьому насіння дуже легкі по вазі, і в столовій ложці, наприклад, їх міститься всього 7 грамів.
Де використовується чорний кунжут в кулінарії
В останні роки чорний кунжут став улюбленцем самих різних кухонь: його використовують для посипання хлібобулочних виробів, готують з них солодощі та основні блюда в усьому світі. Він широко поширений в східній кухні - там він застосовується для приготування традиційних десертів, в тому числі халви, пахлави, козинаків. Але найпопулярнішим чорний кунжут став в Південно-Східній Азії. Тут він використовується для ароматизації салатів і гарячих страв, в насінні обвалюють японські роли і додають до спринг-роллів в тайській кухні. Також нерідко використовують насіння як панірування - наприклад, для обвалки морепродуктів перед обсмажуванням у фритюрі. Окремо варто відзначити кунжутну олію, яка в Китаї і Японії використовується в якості основного виду рослинних жирів - його тиснуть саме з чорного кунжуту, і за рахунок цього масло набуває виражений смак.
Перед вживанням в їжу кунжут варто підсушити, як і будь-яку іншу спецію. Тоді його смак розкриється ще яскравіше. Для цього нагрійте суху сковороду з товстим дном і висипте на дно насіння. Злегка перемішайте їх і дочекайтеся, поки кунжутне насіння не почнуть підстрибувати на сковороді.
До речі, чорний кунжут можна запросто поєднувати з іншими спеціями - він добре комбінується в одній страві з часником, кмином, кінзою, чорним перцем.
Рейтинг оголошення:
{{#user.avatar}} {{/user.avatar}}
{{ user.name }}
Останній візит: {{ user.last_login }}