Копчений вугор у соусі унаги ≈290г
535.50ГРН
Категорія рубрики: | Рибні делікатеси |
---|---|
Продукція: | Рыба копченая / вяленая / соленая |
Країна виробник: | Китай |
Тип: | Речная рыба |
---|---|
Упаковка: | Вакуум |
Калорійність (ккал): | 220 |
Жири: | 21 |
Білки: | 20 |
Вуглеводи: | 3 |
Склад продукту: | Вугор, соєвий соус (вода, соя, сіль), цукор, кукурудзяний сироп, кукурудзяний крохмаль. |
Вага нетто: | 290 |
Країна виробника: | Китай |
Термін придатності (міс.): | 24 місяця |
Умови зберігання: | При температурі -18°C |
Вид продукции: | Копченая рыба |
Вид рыбы: | Угорь |
Копчение: | Горячее |
Код/Артикул: | 77290 |
Код товару: | 1609977852 |
Опис
Вугор копчений унагі - класика японської кухні
Копчений вугор унагі (копченый угорь - рус.) - один з найсмачніших продуктів японської кухні. Для його приготування використовується філе прісноводних вугрів, яких зараз в Японії розводять промисловим способом - настільки велика популярність цього виду риби як в самій Японії, так і в усьому світі.
Вугря в Японії їдять в сушеному, смаженому, маринованому вигляді, але особливо шанується вугор копчений. Він не тільки стає основою других страв, а й входить до складу безлічі інших продуктів японської кухні.
Як готується вугор унагі
Для того, щоб приготувати копченого вугря японці використовують відразу декілька кулінарних технік:
Свіжих вугрів обробляють на філе, а потім обсмажують на грилі, поки не відділиться зайвий жир. За рахунок горіння жиру і вугілля унагі набуває характерного копчений присмак;
Після обсмажування вугря деякий час витримують на пару, щоб надати його м'яса м'якість; Потім філе знову обсмажують на грилі, після чого занурюють в спеціальний маринад із соєвого соусу і рисового сиропу.
Промаринованого таким чином вугря унагі пакують в вакуумну упаковку, і в такому вигляді він потрапляє вже на прилавки магазинів.
Користь копченого вугря
Японці шанують копченого вугря не тільки за його видатні смакові якості. Він вважається ще й справжнім лікарським засобом: недарма, в Японії унагі називають «еліксиром життя». У цій країні є навіть свято, присвячено поїданню вугрів унагі.
Вугор, копчений в японській традиції, багатий жирними кислотами Омега-3 і білком (його в м'ясі більше 9%). Риб'ячий жир, який входить до складу копченого вугря сприяє профілактиці судинних захворювань і зміцнює серце. У м'ясі вугрів міститься обширний вітамінний комплекс, в тому числі вітаміни D, E, A, В1 і В2.
За рахунок високого вмісту вітаміну Е вугор добре знімає втому і допомагає переносити спекотну погоду, тому в Японії прийнято їсти страви з унагі в жарку пору. До того ж вважається, що він сприяє посиленню потенції.
Страви з унагі: з чим їдять копченого вугря
В Японії унагі за традицією їдять у вигляді унагі кабаякі - смажені шматочки вугря, обмазані спеціальним соусом. Також поширена подача шматочків копченого вугря на подушці з рису. Вугря можна покласти в традиційний японський пиріг з часником і травами, а також з ним готують різноманітні види суші та ролів (унагі-маки, запечені роли, спайсі-роли).
Також це один з популярних інгредієнтів для салатів: в поєднанні зі свіжою зеленню, водоростями чука або морепродуктами він створює фірмовий східний смак.
Копчений вугор унагі (копченый угорь - рус.) - один з найсмачніших продуктів японської кухні. Для його приготування використовується філе прісноводних вугрів, яких зараз в Японії розводять промисловим способом - настільки велика популярність цього виду риби як в самій Японії, так і в усьому світі.
Вугря в Японії їдять в сушеному, смаженому, маринованому вигляді, але особливо шанується вугор копчений. Він не тільки стає основою других страв, а й входить до складу безлічі інших продуктів японської кухні.
Як готується вугор унагі
Для того, щоб приготувати копченого вугря японці використовують відразу декілька кулінарних технік:
Свіжих вугрів обробляють на філе, а потім обсмажують на грилі, поки не відділиться зайвий жир. За рахунок горіння жиру і вугілля унагі набуває характерного копчений присмак;
Після обсмажування вугря деякий час витримують на пару, щоб надати його м'яса м'якість; Потім філе знову обсмажують на грилі, після чого занурюють в спеціальний маринад із соєвого соусу і рисового сиропу.
Промаринованого таким чином вугря унагі пакують в вакуумну упаковку, і в такому вигляді він потрапляє вже на прилавки магазинів.
Користь копченого вугря
Японці шанують копченого вугря не тільки за його видатні смакові якості. Він вважається ще й справжнім лікарським засобом: недарма, в Японії унагі називають «еліксиром життя». У цій країні є навіть свято, присвячено поїданню вугрів унагі.
Вугор, копчений в японській традиції, багатий жирними кислотами Омега-3 і білком (його в м'ясі більше 9%). Риб'ячий жир, який входить до складу копченого вугря сприяє профілактиці судинних захворювань і зміцнює серце. У м'ясі вугрів міститься обширний вітамінний комплекс, в тому числі вітаміни D, E, A, В1 і В2.
За рахунок високого вмісту вітаміну Е вугор добре знімає втому і допомагає переносити спекотну погоду, тому в Японії прийнято їсти страви з унагі в жарку пору. До того ж вважається, що він сприяє посиленню потенції.
Страви з унагі: з чим їдять копченого вугря
В Японії унагі за традицією їдять у вигляді унагі кабаякі - смажені шматочки вугря, обмазані спеціальним соусом. Також поширена подача шматочків копченого вугря на подушці з рису. Вугря можна покласти в традиційний японський пиріг з часником і травами, а також з ним готують різноманітні види суші та ролів (унагі-маки, запечені роли, спайсі-роли).
Також це один з популярних інгредієнтів для салатів: в поєднанні зі свіжою зеленню, водоростями чука або морепродуктами він створює фірмовий східний смак.
Рейтинг оголошення:
{{#user.avatar}} {{/user.avatar}}
{{ user.name }}
Останній візит: {{ user.last_login }}