Головна Краса, здоров'я Харчові добавки

Інулін 1 кг

571ГРН
Стан: Новий
Вес: 1000
Форма выпуска: Рассыпной
Состав: Корень цикория, вода
Упаковка: Дой пак с zip-lock
Код/Артикул: 1101
Код товару: 1468242426

Опис

Інулін – це корисна та природна речовина, полісахарид. За хімічним складом близький до клітковини, але водночас проявляє властивості пребіотика.

Корисні властивості:
Нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту. Покращує перистальтику кишківника, очищає його стінки та стає поживним середовищем для корисної мікрофлори. Також стимуляція біфідо та лактобактерій неабияк активізує обмін і всмоктування кальцію.
Контроль апетиту та зниження ваги. Відбувається це завдяки заглушенню гормону, що відповідає за голод, а також завдяки харчовим волокнам.
Нормалізує обмін речовин. Впливає на обмін жирів і вуглеводів. Вчиняючи в кров, він зв'язує тригліцериди, жирні кислоти та холестерин і виводить їх з організму. Крім того, впливає на ліпідний обмін, регулюючи активність печінкових ферментів.

В яких продуктах міститься інулін?
Єдине джерело інуліну — рослинні компоненти. Він накопичується в кореневій системі та є в деяких із рослин як основна речовина.

Найбільше інуліну містять такі продукти: топінамбур, корінь цикорію, цибуля та часник, банани, ячмінь, родзинки, родзинки, спаржа, артишок. Його іноді додають у йогурти, низькокалорійні сорти шоколаду та напої для схуднення.

Як готувати з інуліном?
Під час контакту з рідкими інгредієнтами інулін створює гелеподібну структуру. Тому в дієтичних рецептах його використовують як замінник жиру (1/4 г інуліну може замінити 1 г жиру).

Наприклад, ви хочете приготувати крем на основі сиру. На дієті Дюкана дозволене тільки знежирений сир. На смак він однозначно програє більш жирному. Але є просте рішення. З знежиреного сиру можна зробити вершковий крем, Додавши до нього сухе знежирене молоко та/або інулін.

Під час приготування різноманітних страв інулін можна використовувати як емульсію. Розводимо потрібну кількість інуліну водою, ставаємо на водяну баню й нагріваємо до 90 С. У разі безперервного збивання, прогрівати хвилин 20. Отриману емульсію можна використовувати для приготування кремів, мусів, морозива, соусів і майонезів. Але можна додавати розсипний інулін і прямо в продукт.

Випічка по Дюкану з інуліну виходить пористаменше кришиться, набуває гарного кольору й насиченішого аромату.

Стандартно, частка інуліну в рецепті може становити 3-5 %.

Можна додавати до хліба та іншої випічки, муси, крему, кисломолочних продуктів, морозива (навчається ніжніше) і навіть ковбаси.

Дієтичні десерти з інуліном на смак виходять насиченіші.

Отже, в рецептах інулін:
✔ надає стабільну структуру готовому продукту (випічці, соусам, мусам, морозиву),
✔ вершковий і насиченіший смак,
✔ замінює олію (імітація присутності жиру в дієтичних рецептах).


Рейтинг оголошення:
1 голос
Схожі оголошення
Також часто шукають: