Галангал свіжоморожений 200г (Таїланд)
375.00ГРН
Категорія рубрики: | Овощи, грибы замороженные |
---|---|
Вид: | Овощи, зелень |
Назва овочів: | Другое |
Країна виробник: | Таиланд |
Состав: | Галангал 100% |
---|---|
Упаковка: | Полиэтиленовый пакет |
Вес: | 200 |
Тип специй: | Галангал |
Бренд: | Aroy-D |
Калорійність (ккал): | 64 |
Штрих код: | 016229907501 |
Білки: | 0.8 |
Вуглеводи: | 14 |
Склад продукту: | Галангал 100% |
Дієтична клітковина: | 2.5 |
Вага нетто: | 200 |
Сіль: | 0.15 |
Країна виробника: | Таїланд |
Умови зберігання: | При температурі -18°C |
Код/Артикул: | 78197 |
Код товару: | 1609977911 |
Опис
Галангал – спеція з яскравим ароматом
В азіатській кулінарії спеції – це основа всіх смаків страв. І використовуються тут прянощі, про які європейці раніше навіть не чули. Наприклад, корінь галангала і зараз нечастий гість на столах у Європі, хоча ця пряність, що трохи нагадує імбир, дуже корисна і має самобутній смак та аромат, яким щедро ділиться з іншими інгредієнтами страви.
Що таке галангал?
Сама собою рослина, корінням якого виступає галангал, називається схоже – калган. Вона багаторічна, а її коріння виростає до гігантських розмірів. Саме кореневища широко використовуються у тайській, в'єтнамській, малайзійській кухнях.
Розрізняють галангал декількох видів: росте в Індонезії зазвичай має більший розмір, і купити галангал цього виду найчастіше можна вже у висушеній, порошкоподібній формі. А ось східно-китайський вид кореня галангала дрібніший і частіше продається у свіжому вигляді.
Галангал – близький родич імбиру. Його коріння схоже з імбирними: вони теж мають гіллясту вузлувату форму, золотаво-бурий відтінок. Але смак галангала разюче відрізняється від родича. Так, індонезійський вид має гострий присмак і при цьому виражені хвойні ноти в ароматі, а східно-китайський – більш схожий на імбир по аромату, але в кілька разів гостріший.
Корисні властивості кореня галангалу
У Південно-Східній Азії цей корінь люблять не лише за його особливий смак, а й за цілющі властивості. Так, у складі калгану та його коріння міститься чимало мінералів, у тому числі – натрій та залізо. Він багатий на вітаміни С і А, але головна перевага цього кореня - в його насиченому ефірному маслі, багатому флавоноїдами і поживними натуральними речовинами.
У східній медицині галангал використовують як антисептик та знезаражує медикамент. Його дають тим, хто страждає на нудоту, диспепсію, діарею. А ще він, як і його родич, імбир, чудовий жарознижувальний та протизастудний інгредієнт для чаїв. Коріння галангалу прискорює кровообіг, підвищує апетит, покращує сон і при цьому тонізує організм.
Що готувати з кореня галангалу?
У європейську культуру галангал потрапив разом із поширенням тайської кухні, зокрема – за рахунок небаченої популярності супу том-ям. У нього галангал входить в обов'язковому порядку, поруч із листям лайма та лемонграсу. Отже, якщо ви хочете повторити цей самобутній рецепт тайського супу, купити корінь галангала варто обов'язково.
Також його активно використовують як інгредієнт для паст каррі та соусів у кухнях Південно-Східної Азії. Він відмінно підходить для ароматизації та надання легкої гостроти стравам з м'яса та морепродуктів. Спробуйте приготувати з ним:
Традиційне в'єтнамське заправлення для салатів з лайма та арахісу;
Додайте його у звичайний курячий бульйон при варінні – і ви зможете створити на його основі суп зі східним колоритом;
Зробіть із галангалу маринад для м'яса.
Також можна додавати шматочки кореневища в чай чи залити його окропом з медом та лимоном – і ви отримаєте вітамінний протизастудний напій.
Як готувати корінь галангалу
При приготуванні страв із галангалом слід враховувати свої тонкощі та нюанси: перед додаванням до страв свіжий галангал потрібно почистити від шкірки. Його слід дрібно нарізати або настругати соломкою, якщо ви хочете додати його в салати, а ось для соусів і паст жорсткі волокна галангала краще натерти або подрібнити.
Ми пропонуємо вам замовити свіжий галангал у вакуумній упаковці виробництва Таїланду. Зберігається така упаковка тривалий час у морозильній камері при температурі -18 градусів. У заморожуванні галангал може зберігатися до півтора року, а ось розморожені кореневища краще використовувати протягом кількох тижнів за умови зберігання сухої ємності в холодильнику.
В азіатській кулінарії спеції – це основа всіх смаків страв. І використовуються тут прянощі, про які європейці раніше навіть не чули. Наприклад, корінь галангала і зараз нечастий гість на столах у Європі, хоча ця пряність, що трохи нагадує імбир, дуже корисна і має самобутній смак та аромат, яким щедро ділиться з іншими інгредієнтами страви.
Що таке галангал?
Сама собою рослина, корінням якого виступає галангал, називається схоже – калган. Вона багаторічна, а її коріння виростає до гігантських розмірів. Саме кореневища широко використовуються у тайській, в'єтнамській, малайзійській кухнях.
Розрізняють галангал декількох видів: росте в Індонезії зазвичай має більший розмір, і купити галангал цього виду найчастіше можна вже у висушеній, порошкоподібній формі. А ось східно-китайський вид кореня галангала дрібніший і частіше продається у свіжому вигляді.
Галангал – близький родич імбиру. Його коріння схоже з імбирними: вони теж мають гіллясту вузлувату форму, золотаво-бурий відтінок. Але смак галангала разюче відрізняється від родича. Так, індонезійський вид має гострий присмак і при цьому виражені хвойні ноти в ароматі, а східно-китайський – більш схожий на імбир по аромату, але в кілька разів гостріший.
Корисні властивості кореня галангалу
У Південно-Східній Азії цей корінь люблять не лише за його особливий смак, а й за цілющі властивості. Так, у складі калгану та його коріння міститься чимало мінералів, у тому числі – натрій та залізо. Він багатий на вітаміни С і А, але головна перевага цього кореня - в його насиченому ефірному маслі, багатому флавоноїдами і поживними натуральними речовинами.
У східній медицині галангал використовують як антисептик та знезаражує медикамент. Його дають тим, хто страждає на нудоту, диспепсію, діарею. А ще він, як і його родич, імбир, чудовий жарознижувальний та протизастудний інгредієнт для чаїв. Коріння галангалу прискорює кровообіг, підвищує апетит, покращує сон і при цьому тонізує організм.
Що готувати з кореня галангалу?
У європейську культуру галангал потрапив разом із поширенням тайської кухні, зокрема – за рахунок небаченої популярності супу том-ям. У нього галангал входить в обов'язковому порядку, поруч із листям лайма та лемонграсу. Отже, якщо ви хочете повторити цей самобутній рецепт тайського супу, купити корінь галангала варто обов'язково.
Також його активно використовують як інгредієнт для паст каррі та соусів у кухнях Південно-Східної Азії. Він відмінно підходить для ароматизації та надання легкої гостроти стравам з м'яса та морепродуктів. Спробуйте приготувати з ним:
Традиційне в'єтнамське заправлення для салатів з лайма та арахісу;
Додайте його у звичайний курячий бульйон при варінні – і ви зможете створити на його основі суп зі східним колоритом;
Зробіть із галангалу маринад для м'яса.
Також можна додавати шматочки кореневища в чай чи залити його окропом з медом та лимоном – і ви отримаєте вітамінний протизастудний напій.
Як готувати корінь галангалу
При приготуванні страв із галангалом слід враховувати свої тонкощі та нюанси: перед додаванням до страв свіжий галангал потрібно почистити від шкірки. Його слід дрібно нарізати або настругати соломкою, якщо ви хочете додати його в салати, а ось для соусів і паст жорсткі волокна галангала краще натерти або подрібнити.
Ми пропонуємо вам замовити свіжий галангал у вакуумній упаковці виробництва Таїланду. Зберігається така упаковка тривалий час у морозильній камері при температурі -18 градусів. У заморожуванні галангал може зберігатися до півтора року, а ось розморожені кореневища краще використовувати протягом кількох тижнів за умови зберігання сухої ємності в холодильнику.
Рейтинг оголошення:
{{#user.avatar}} {{/user.avatar}}
{{ user.name }}
Останній візит: {{ user.last_login }}